Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ JobFair Thessaloniki

JobFair Thessaloniki - Ημέρα Καριέρας



Φωτογραφία για JobFair Thessaloniki - Ημέρα Καριέρας

Θέλεις να έρθεις σε επαφή με κορυφαίες εταιρίες από το χώρο των Μηχανικών; Θέλεις να συμβουλευτείς εταιρίες και φορείς που θα σε καθοδηγήσουν στην εύρεση εργασίας; Θέλεις να μάθεις πώς να... χρησιμοποιείς αποτελεσματικά το Internet και τα Social Media ως εργαλείο εύρεσης εργασίας;

Τότε δεν έχεις παρά να έρθεις στο 3ο JobFair του BEST Thessaloniki, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου, 10:00-16:00 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ (ΚΕ.Δ.Ε.Α.).

Κύριος γνώμονας της διοργάνωσης είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του ελληνικού πανεπιστημίου και της αγοράς εργασίας. Με τη δυνατότητα επικοινωνίας φοιτητών και εταιριών, την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών και την πραγματοποίηση παραγωγικών διαλόγων, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν ικανότητες χρήσιμες και αναγκαίες για το εργασιακό τους μέλλον. Επιπρόσθετα, θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικά με τη σωστή χρήση των Social Media για την εύρεση εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο LinkedIn, καθώς και ενημέρωση για Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στο πλαίσιο του JobFair Thessaloniki, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των εταιριών, το εργασιακό τους περιβάλλον, τον τομέα στον οποίο είναι ενεργές, αλλά και για τις εργασιακές ευκαιρίες που προσφέρουν.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα :best.eu.org/thessaloniki/jobfair

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΟ «ΚΟΥΜΠΑΡΑ»

ΕΟ «ΚΟΥΜΠΑΡΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 


Φωτογραφία για ΝΕΟ «ΚΟΥΜΠΑΡΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο «κουμπαρά» για τις συντάξεις με πρόσθετες «πηγές» χρηματοδότησης, πέραν των εισφορών και των άλλων πόρων που αποδίδονται σήμερα στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, δημιουργεί έως το καλοκαίρι η κυβέρνηση προκειμένου να «καλύψει» τα διευρυνόμενα ελλείμματα των Ταμείων, να στηρίξει τις μετεκλογικές «παροχές» στους συνταξιούχους και να αποφύγει τις περικοπές που ζητούν οι δανειστές.

«Δεν... σώζεται το Ασφαλιστικό χωρίς την επανασύσταση ενός ισχυρού αποθεματικού κεφαλαίου για τις συντάξεις», δηλώνει στην «Ημερησία» ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Σ. Ρομπόλης, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που συγκροτήθηκε υπό την εποπτεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη και τον γ.γ. Γ. Ρωμανιά, θα εκπονήσει το ελληνικό σχέδιο στήριξης των Ταμείων.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, θα είναι έτοιμο το αργότερο έως τον ερχόμενο Ιούνιο και, όπως εκτιμούν, θα αποτελέσει ένα ισχυρό «χαρτί» στη διαδικασία τόσο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές όσο και της νέας μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που, εκ των πραγμάτων, δρομολογείται να γίνει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του γενικότερου δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.

Το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του «κουμπαρά» προβλέπει την ακριβή καταγραφή, στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου, των χρηματοδοτικών αναγκών για τις συνταξιοδοτικές παροχές των Ταμείων και του Δημοσίου, με τη συλλογή επικαιροποιημένων στοιχείων για τη βάση των ασφαλισμένων και το ύψος των υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των απλήρωτων συντάξεων και τη λήψη πολιτικής απόφασης, έως τον Ιούνιο, για τις «πηγές» χρηματοδότησης.

Τα ελλείμματα

Στόχος είναι να καταγραφούν και να «καλυφθούν» από νέους πόρους, εκτός της εργασίας, οι χρηματοδοτικές ανάγκες για τις συνταξιοδοτικές παροχές. Κατά προτεραιότητα για την ερχόμενη πενταετία που θεωρείται η πρώτη κρίσιμη περίοδος για τα οικονομικά των Ταμείων τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ταμειακής «ασφυξίας» μετά τα χρόνια του Μνημονίου και υπολογίζεται ότι θα χρειάζονται, σε ετήσια βάση, επιπλέον έσοδα από 1 δισ. έως και 3 δισ. ευρώ για να καταβάλουν τις συντάξεις. Τα ποσά αυτά, όπως εξηγεί ο Σ. Ρομπόλης, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξευρεθούν «εσωτερικά» από το σύστημα, δηλαδή από... αυξήσεις εισφορών, νέες μειώσεις συντάξεων ή νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. (Αναλογιστές εκτιμούν ότι θα χρειαζόταν είτε να αυξηθούν οι εισφορές κατά 40%, είτε να μειωθούν οι συντάξεις κατά επιπλέον 45%, εκτός κι αν τα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης οριζόταν στα... 82 έτη!).

Μόνο για φέτος τα Ταμεία προϋπολογίζουν ταμειακό έλλειμμα άνω του 1 δισ. ευρώ, εφόσον δεν καταβάλλουν τις απλήρωτες συντάξεις, ενώ οι παροχές που έχει «υποσχεθεί» η κυβέρνηση, δηλαδή κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, χορήγηση 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν έως 700 ευρώ από συντάξεις, αναθεώρηση μαθηματικού τύπου για τα εφάπαξ, «κοστίζουν» επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ. Μέρος των ελλειμμάτων θα «καλυφθεί», όπως και τα προηγούμενα χρόνια, από τους επιμέρους «ανοικτούς», για τον σκοπό αυτό, λογαριασμούς του ΑΚΑΓΕ (π.χ. επιχορήγηση ΕΤΕΑ και Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων).

Ωστόσο, το ταμειακό πρόβλημα θα υπάρχει και τον... επόμενο χρόνο, επιδεινούμενο μάλιστα λόγω της αύξησης των συνταξιούχων και χωρίς να υπάρχει προοπτική κάποιας θεαματικής αύξησης των εσόδων από την απασχόληση, ακόμη κι αν η οικονομία ξεφύγει από το «χείλος» της χρεοκοπίας και «πάρει μπροστά» παραμένοντας, ωστόσο, σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας. Δεύτερη περίοδος «δοκιμασίας» του συστήματος, με ανάγκες πρόσθετης χρηματοδότησης με επιπλέον 6,5 δισ. - 7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα είναι από το 2023 και μετά, οπότε προβλέπεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων συνταξιούχων (Θα αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται οι baby boomers, όσοι γεννήθηκαν την πενταετία 1960 - 1965).

Οι πηγές χρηματοδότησης

Με αυτά τα δεδομένα, η δημιουργία και η ενεργοποίηση του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης θεωρείται «κλειδί» για τη διασφάλιση σταθερής ροής χρηματοδότησης που θα εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στα επόμενα χρόνια. Στις «πηγές» χρηματοδότησης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «κλειδώσει» περιλαμβάνονται:

1. Η παρακράτηση ποσοστού επί των εσόδων από τον ΦΠΑ.

2. Η παρακράτηση μεριδίου από τα πρόστιμα που επιβάλουν οι φορολογικές αρχές, οι ανεξάρτητες αρχές (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, ΕΣΡ, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κ.α.), οι επιθεωρητές εργασίας για την αδήλωτη εργασία και η αστυνομία για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.

3. Ποσοστό επί των κερδών στα τυχερά παιχνίδια.

4. Ποσοστό από την υπεραξία των ακινήτων της δημόσιας περιουσίας που έχει «περάσει» στο ΤΑΙΠΕΔ.

5. Τέλος στις συμβάσεις παραχώρησης δημοσίων έργων.

6. Ποσοστό επί του κέρδους που αποκομίζουν προμηθευτές του Δημοσίου.

7. Ποσοστό επί των μελλοντικών εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

«Η λίστα δεν είναι περιοριστική και θα διευρυνθεί μέσα από διαβουλεύσεις που θα γίνουν», υπογραμμίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο Ταμείο θα εισρεύσουν, το 2019, και τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών που δημιουργήθηκε το 2008 και εξακολουθεί να τροφοδοτείται από μέρος των εσόδων του ΦΠΑ και των κοινωνικών πόρων, καθώς και από τις εισφορές των ήδη συνταξιούχων.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εκπτώσεις τριτέκνων ανά περιοχή


·                     Σύλλογος Τριτέκνων Αιδηψού


ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Όρους.
Με το ενημερωτικό που απέστειλαν στην ΟΠΟΤΤΕ ορίζουν το Διαμονητήριο στα 10 ευρώ.

ΚΑΡΥΑΙ, ΤΗι 7η/20η Φεβρουαρίου 2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. Φ.3/6α/397
Προς  το  Γραφείον  Προσκυνητών
Ιεράς Επιστασίας
Εις Ουρανούπολιν
 
Αξιότιμοι κύριοι,
Διά του παρόντος ιεροκοινοτικού ημών γράμματος γνωρίζομεν υμίν την απόφασιν του Ιερού ημών Σώματος όπως εις τους τριτέκνους προσκυνητάς του Ιερού ημών Τόπου εκδίδεται εις το εξής Διαμονητήριον αξίας 10 €, κατόπιν προσ­κομίσεως νομίμων παραστατικών .
Όθεν, παρακαλούντες διά την εφαρμογήν της ως άνω αποφάσεως, διατελούμεν μετ᾽ ευχών

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.


Η ΟΠΟΤΤΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στην ενέργεια αυτή, η οποία δηλώνει τη συνεπή στήριξη της Οικογένειας εκ μέρους του Αγίου Όρους, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες που βιώνουν οι τρίτεκνοι της χώρας.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΠΛΟΙΩΝ

ΤΗΣ NEL LINES

Έκπτωση πολυτέκνων - τριτέκνων
ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
Αγαπητοί συνεργάτες, 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας προσφέρει έκπτωση 50% στους πολύτεκνους και στους τρίτεκνους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίου με έκπτωση είναι η επίδειξη της επίσημης κάρτας πολυτέκνων και τριτέκνων (από την Συνομοσπονδία Πολυτέκνων). 
Σας ενημερώνουμε ότι καμία άλλη κάρτα δεν θα γίνεται αποδεκτή και θα ζητείται από επιβάτη να καταβάλει την διαφορά εντός του πλοίου.
Με τιμή,
Φίλιππος Συμενάκης
Διεύθυνση Εμπορικής Εκμετάλλευσης

ΣΤΗΝ Fast Ferries 30% για τις τρίτεκνες οικογένειες


Η FastFerries προσφέρει ειδική έκπτωση 30%για τις τρίτεκνες οικογένειες. Η έκπτωση εφαρμόζεται στην οικονομική θέση (DECK) και στα αεροπορικού τύπου καθίσματα (ATS).Για την χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας συλλόγου τριτέκνων η του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. Τα τέκνα των τριτέκνων δικαιούνται την έκπτωση έως την ηλικία των 23 ετών με την επίδειξη της ταυτότητας τους.

ΣΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

παρέχεται 50% Έκπτωση

Η έκπτωση ισχύει στα VIP καθίσματα αεροπορικού τύπου και σε DECK.
30% έκπτωση σε όλες τις άλλες κατηγορίες θέσεων (A2-AB2-A4-AB4) εκτός LUX.
Επίσης παρέχεται 20% έκπτωση για τα δίκυκλα καθώς και για το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους (κατηγορία 1).
Η έκπτωση ισχύει για τα τέκνα ηλικίας έως 23 ετών.
Αποδεκτά Δικαιολογητικά:
Ταυτότητα Συλλόγου τριτέκνων ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

50% στην Οικονομική Θέση (DECK) & στα Αεροπορικά Καθίσματα.
30% σε όλες τις κατηγορίες καμπινών εκτός LUX.
20% στα ΙΧ & ΜΟΤΟ
*  Για τη χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη θεωρημένης ταυτότητας Συλλόγου Τριτέκνων ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Τα τέκνα των τριτέκνων δικαιούνται την έκπτωση έως την ηλικία των 25 ετών προσκομίζοντας επιπλέον και την ταυτότητα τους.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚ

50% στην Οικονομική Θέση (DECK) & στα Αεροπορικά Καθίσματα.
30% σε όλες τις κατηγορίες καμπινών εκτός LUX.
20% στα ΙΧ & ΜΟΤΟ
*  Για τη χορήγηση της έκπτωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη θεωρημένης ταυτότητας Συλλόγου Τριτέκνων ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Τα τέκνα των τριτέκνων δικαιούνται την έκπτωση έως την ηλικία των 25 ετών προσκομίζοντας επιπλέον και την ταυτότητα τους.




ASTRA AIRLINES
ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ASTRA ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ--ΧΙΟΣ--ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ   58,52 ευρώ
ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ       117,04 ευρώ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ--ΣΑΜΟΣ--ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ  63  ευρώ
ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ      126 ευρώ
επιτρέπεται αλλαγή ημερομηνίας οποιαδήποτε στιγμή χωρίς χρέωση
επιτρέπεται ακύρωση
επιτρέπεται ολική επιστροφή του ναύλου εφόσον η ακύρωση γίνει έως 24 ώρες
πριν την αναχώρηση διαφορετικά έχει χρέωση 30 ευρώ ανά πτήση
σε περίπτωση μη εμφάνισης έχει χρέωση 30 ευρώ
υποβάθμιση του ναύλου δεν επιτρέπεται


ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟ CORFU FERRIES (ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
09/11/2014, σας ενημερώνουμε ότι η "CORFU FERRIES" θα χορηγεί έκπτωση 50% στα εισιτήρια με επιστροφή (επιστροφή με ανοικτή ημέρα και ώρα εντός μηνός) σε άτομα και ΙΧ μέλη της ΟΠΟΤΤΕ αφού βέβαια επιδεικνύεται η σχετική ταυτότητα μέλους.

Η έκπτωση θα ισχύει στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα και αντίστροφα για όλα τα πλοία της "CORFU FERRIES" δηλαδή τα Ε/Γ - Ο/Γ πλοία:

ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ
ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΝΗΡΕΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας σχετικά.



ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ: 50% ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ


Μετά από γραπτό αίτημα της ΟΠΟΤΤΕ προς τις εταιρίες που κάνουν δρομολόγια στη Γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, πήραμε την παρακάτω ενημέρωση από τους ιδιοκτήτες:

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ
οι  ΓΑΥΛΟΣ & ΛΥΡΑ,  ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ  ΕΚΠΤΩΣΗ 50%   
          ΣΤΑ  ΠΛΟΙΑ  "ΕΛΕΝΗ"     &    "ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ"
ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,  ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Ι .Χ. ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ)ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ  ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: 2665025540-21172  ΚΙΝΗΤΑ :  6973580701 και 6946012452
ΚΕΡΚΥΡΑ: 2661080608-20674           ΚΙΝΗΤΑ :  6945794519 και  6977892741
Η ΟΠΟΤΤΕ χαιρετίζει με χαρά τη νέα αυτή προσφορά για τους τρίτεκνους και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια αναζήτησης προσφορών τέτοιων που σε κάποιο βαθμό να ανακουφίζουν οικονομικά την οικογένεια.

ΚΤΕΛ
ΕΚΠΤΩΣΗ
ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ
50%
ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ      ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
25%
ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
50%
ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
50%
ΚΤΕΛ ΛΑΣΙΘΙΟΥ           ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
25%
ΚΤΕΛ ΝΆΞΟΥ
25%
ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ( EXPRES ΔΡΟΜΟΛΌΓΙΟ )
20%
ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ γονείς  και στα παιδιά μέχρι 23  ετώ
25%
ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   Τρίτεκνους   Φοιτητές
50%
ΚΤΕΛ  ΠΥΡΓΟΥ   ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ( ΧΩΡΙΑ )
50%
ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
50%
ΚΤΕΛ ΑΤΙΚΗΣ
25%
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ        για όλες τις διαδρομές
25%
Έκπτωση 20% στα καταστήματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθήνα.
Η έκπτωση είναι 25% στο εισιτήριο (πορτοκαλί λεωφορεία) και αφορά τις γραμμές:

1) Γραμμή Αεροδρόμιο – Ραφήνας

2) Γραμμή Ωρωπού - Αγίων Αποστόλων

3) Γραμμή Λαύριο – Σούνιο

4) Γραμμή Ραφήνας –Ν. Μάκρης – Μαραθώνα

5) Γραμμή Μεγάρων

6) Γραμμή Βίλια – Ερυθρές

ΚΤΕΛ Σερρών (διαδρομή Σέρρες - Αθήνα και αντίστροφα)
                         25%
ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
                        20%
ΚΤΕΛ  ΚΙΛΚΙΣ για κάθε διαδρομή
                        25%

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ηλεκτρονικά οι γνωματεύσεις για αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
Ενιαίο σύστημα για τις αναπηρικές συντάξεις - καταργείται το παράβολο στα ΚΕΠΑ

Ηλεκτρονικά στο σύστημα των ΚΕΠΑ θα πρέπει να καταχωρούνται οι γνωματεύσεις για τα ποσοστά αναπηρίας ώστε το ΙΚΑ να χορηγεί αναπηρικές συντάξεις  και επιδόματα στους δικαιούχους.  Όταν θα διαπιστώνουν στο εξής οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ότι κάποιος δικαιούχος - ανάπηρος, αποκτά το δικαίωμα χορήγησης οποιασδήποτε συνταξιοδοτικής παροχής, θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιείται επαλήθευση από το ηλεκτρονικό σύστημα. Η επαλήθευση αφορά τις γνωματεύσεις που χορηγούνται από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και οι επαληθεύσεις θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, για να αποφεύγονται έτσι, πιθανές περιπτώσεις παραβατικότητας στον τομέα της χορήγησης παροχών. Αυτό σημαίνει ότι, στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του ΙΚΑ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι που διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, να μην αρκούνται στις γνωματεύσεις που προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους.