Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου;

Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Τι ακριβώς γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου;


Τη Μητέρα του Χριστού την αισθανόμαστε σαν τη δική μας μητέρα, γι’ αυτό την τιμούμε και τη γιορτάζουμε πολλές φορές το χρόνο.

Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε τη γέννηση της Θεοτόκου, ύστερα τα Εισόδια της Θεοτόκου στο ναό, τρίτη είναι η γιορτή του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου γιορτάζουμε την Κοίμηση της.
Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πατέρας της Παναγιάς μας ήταν ο Ιωακείμ και μητέρα της η Άννα. Μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν λοιπόν, στο Θεό, πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».
Την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Δώδεκα χρόνια έμεινε η Παναγία μας στο ναό.
Η Παναγία είναι η μόνη γυναίκα σ’ όλο τον κόσμο που συγκέντρωνε όλες τις αρετές, ήταν δηλαδή «κεχαριτωμένη». Αυτήν την κεχαριτωμένη και καθαρή από αμαρτίες παιδούλα, διάλεξε ο Θεός και την αξίωσε να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, το Χριστό μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Φωτογραφία του Chris Koromilas.


Ο Σύλλογος μας μετά από προσφορά αγρότη - μέλους του συλλόγου μας από τη Μεσσήνη, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε, θα διαθέσει μέσω του Παντοπωλείου μας φρέσκες πατάτες σε μέλη τα οποία έχουν άμεσο πρόβλημα βιοπορισμού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών αυτών παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε με Email και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παραλαβή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15/11/2015


‘Η ισχύς εν τη ενώσει’    
Όλοι οι Πρόεδροι των Τριτέκνων Πελοποννήσου μαζί για το συντονισμό δράσεων στην όμορφη και γραφική Καρύταινα.

Φωτογραφία του Chris Koromilas.

Η 10η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου (ΠΕΤΠ) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στην Καρύταινα Αρκαδίας υπό την φιλοξενία - οργάνωση του «Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Ο ΑΡΚΑΣ».
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι: κ. Κορομηλάς Χρήστος, Πρόεδρος της ΠΕΤΠ και Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίας, κ. Τσαντήλα Γεωργία, Πρόεδρος του Συλλόγου Κορινθίας, κ. Καμπούρος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίπολης και όμορων Δήμων, κ. Βελισσάρη-Βαδάκογλου Χαρούλα, Πρόεδρος του Συλλόγου Λακωνίας και κ. Μπάζιος Δημήτριος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλόπολης. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.) και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής Ναυροζίδου Μαρία.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση από την Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με την κ. Φωτίου (επισιτιστικό πρόγραμμα), τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Κατρούγκαλο για θέματα που άπτονται των υπουργείων τους. Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν: Η καθυστέρηση στην πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος, η αυξημένη φορολογία, κοινωνικές δράσεις κάθε Συλλόγου, το Δημογραφικό ,η Διατήρηση του Ελληνισμού & της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, το επισιτιστικό πρόγραμμα και οι εκπτώσεις των ΚΤΕΛ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε:
1.  Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη με θέμα τον σχεδιασμό πολιτικών που θα έχουν στόχο την υποστήριξη των πολυμελών οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας όπως έκπτωση σε Επιχειρήσεις, Πρόσληψη ανέργων και έκπτωση στα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας καθώς και σε συνεργασία με την Περιφέρεια ημερίδας στην Τρίπολη για το Δημογραφικό και το Ασφαλιστικό όπως έχουν σήμερα διαμορφωθεί .
2.  Συνεργασια των συλλόγων για την εύρεση πόρων – τροφίμων για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων Τρίτεκνων οικογενειών.
Και 3.   Δημιουργία ενιαίας κάρτας των Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης Ο Αρκάς, τον πρώην Πρόεδρο κ. Αποστολόπουλο Νικόλαο, καθώς και τον Δήμαρχο του Δήμου Μεγαλόπολης για την άρτια οργάνωση- φιλοξενία-ξενάγηση των συμμετεχόντων.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΔΙΑΝΟΜΗΣ 
ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΤΟΣ 2013’’ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ




Ο Σύλλογος Τριών Τέκνων ανακοινώνει ότι οι 733 οικογένειες 
οι οποίες είχαν εγκριθεί στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΤΟΣ 2013 , να προσέλθουν στο γραφείο του συλλόγου για την παραλαβή της ποσότητας που δικαιούνται από αύριο
 Παρασκευή 20/11/2015 και ώρα 9:00- 12:30.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
                                          ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΑΣ



Πληροφ. 28210 94334

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ  ΣΤΙΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016


Πάνω απ' όλα, η Ανθρωπιά!

  Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε  τον πρόεδρο  κ. Παναγιώτη  Σαρδελή   της ΚΤΕΛ   Ν.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ   ΑΕ.  που για   τόσα χρόνια , χορηγεί έκπτωση σε ΟΛΕΣ  τις τρίτεκνες  οικογένειες.    
Να   είστε     υπερήφανοι   για τη δουλειά  σας  υπηρετώντας όλα  αυτά τα  χρόνια την κοινωνία  του Νομού  Πρέβεζας και   διδάσκετε  σε όλους  μας   ανθρωπιά.
 Γι  άλλη μια φορά  ο Πρόεδρος  κ. Παναγιώτης  Σαρδελής   και το  Δ.Σ.  της  εταιρείας  του  ΚΤΕΛ   Ν.  Πρέβεζας   χορήγησαν   ΕΚΠΤΩΣΗ  25% σε όλες τις γραμμές για το έτος 2016 .

 Η  Εταιρεία  ΚΤΕΛ Ν.  Πρέβεζας Α.Ε. είναι  παράδειγμα προς μίμηση .

Σε  αυτή τη δύσκολη  εποχή χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη όχι στα λόγια αλλά  στη πράξη . Καλούμε  τις μεγάλες  επιχειρήσεις   &      SUPER MARKΕT  να δείξουν  την ευαισθησία τους.

  Η  έκπτωση   που   ισχύει είναι :
50%  στους φοιτητές  που έχουν κάρτα τρίτεκνου ΚΑΙ φοιτητική
25% στους δύο γονείς και στα παιδιά μέχρι 23  ετών .
Σε όλους τους τρίτεκνους πανελλαδικά με την κάρτα τρίτεκνου θεωρημένη για το 2016  με τις άνω προϋποθέσεις.

Η κάρτα μέλους φέρει θεώρηση του συλλόγου για το έτος  2016.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΕΤΟΥΣ 2015 - 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ’ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ




ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Μαρούσι17–11–2015
Αρ. Πρωτ.: 184923 /Ζ1




Tαχ. Δ/νση      : Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη    : 15180 – Μαρούσι
e-mail              : foitmer@minedu.gov.gr
Πληροφορίες  : Ε. Πούλιου-Α.Γιαννακούρη-Ε.Στάμου-Λ.Πλαγιανάκου-Γ. Ρήγα   
Τηλέφωνο      :  210-3442754–2404–3469–3468–3229–2448



ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της εγκυκλίου σχετικά με μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016
ΣΧΕΤ: Υπ’ αρ. 173476/Ζ1/30-10-2015

Οιφοιτητές τωνA.E.I., των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των ΑνώτερωνΣχολώνΤουριστικής ΕκπαίδευσηςτουΥπουργείουΟικονομίας,Ανάπτυξης καιΤουρισμού,που συμμετείχανστις Πανελλαδικές ΕξετάσειςτωνΓενικών Λυκείων ήτων ΕπαγγελματικώνΛυκείωνσεΛύκεια της Διεύθυνσης Δ.Ε της Κεφαλληνίας,οι οποίοι εισήχθησαν στη Σχολή ή το Τμήμα, πουείναι εγγεγραμμένοικατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-15 και 2015-16 με ποσοστό, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων (σημείο VII της υπ΄αριθ. 173476/Ζ1/30-10-15 εγκυκλίου το οποίο διαγράφεται), δύνανται να υποβάλλουν έως και την 19ηΝοεμβρίου2015,ηλεκτρονικά την αίτησή μετεγγραφής τους,     μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr.
Η  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Έως τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για αμοιβαίες μετεγγραφές φοιτητών





Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας, καλεί τους ενδιαφερόμενους που πρόκειται να κάνουν χρήση δικαιώματος αμοιβαίας μετεγγραφής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, να υποβάλλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα…

έως την 30η Νοεμβρίου 2015.

Η διαδικασία της αμοιβαίας μετεγγραφής ολοκληρώνεται έως την 15η Δεκεμβρίου 2015 με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/ Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α.
Επίσης ανακοινώθηκαν μετεγγραφές εγγεγραμμένων σε Σχολές και Τμήματα μετά από συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων σε Λύκεια της Διεύθυνσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας
Το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων ή των Επαγγελματικών Λυκείων σε Λύκεια της Διεύθυνσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας, οι οποίοι εισήχθησαν στη Σχολή ή το Τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2014-15 και 2015-16 με το με καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων ποσοστό, να υποβάλλουν έως και τις 19-11-2015,  ηλεκτρονικά, την  αίτησή  μετεγγραφής τους μέσω της ιστοσελίδας του www.minedu.gov.gr.