Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στη Κρήτη

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στη Κρήτη


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για την ένταξη μαθητών στο πρόγραμμα Κοινωνικού
Φροντιστηρίου για Ξένες Γλώσσες, υποβάλλονται από την 20η Ιουλίου 2015 έως και την 4η Σεπτεμβρίου 2015, στην υπηρεσία της οδού Μονής Καρδιωτίσσης 56.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.     Αντίγραφο Δ.Α.Τ
2.     Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας, φορολογικού έτους 2014.
3.     Αντίγραφο Ε9
4.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5.     Κάρτα ανεργίας γονέων (αν υπάρχουν)
6.     Ιατρική γνωμάτευση (για πιθανό πρόβλημα υγείας γονέα ή αδελφού).
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813 410731 – 3 και στον ιστότοπο www.crete.gov.gr (ενότητα ανακοινώσεις) της Περιφέρειας Κρήτης.

Δωρεάν φροντιστήρια ξένων γλωσσών στη Πάτρα

Δωρεάν φροντιστήρια ξένων γλωσσών στη Πάτρα - Δείτε τα δικαιολογητικά

Δωρεάν φροντιστήρια
Από 17/8 μέχρι 31 Αυγούστου 2015, οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών», ανακοίνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν όσα παιδιά ανήκουν σε οικογένειες της Πάτρας με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο. Το πρόγραμμα αφορά μαθήματα Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

Νέα Δήλωση για το Φορολογικό Έτος 2014 (Ε1) και εκκαθαριστικό 2014Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Βεβαίωση μόνιμου κατοίκου Δήμου Πατρέων Αστυνομική Ταυτότητα Αποδεικτικό για ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με αναπηρία ή με σοβαρό πρόβλημα υγείας Κάρτα ανεργίας γονέων ή μισθοδοσία γονέων Απόδειξη καταβολής ενοικίου και φωτοτυπία συμβολαίου Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών

Οι δικαιούχοι της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου καταθέτουν ΜΟΝΟ φωτοτυπία της κάρτας δικαιούχου και της ταυτότητάς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στα Γραφεία της Δημοτικής Μέριμνας – Κοραή 5, 09:00πμ - 13:00μμ (Κων/να Καρατουλιώτη και Μαρία Σωτηρίου)

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη του Προγράμματος κα. Βάλια Αλεξανδρίδη : 2610-311561.



Τρίκαλα: Δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές

Τρίκαλα: Δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές

 Τρίκαλα: Δωρεάν μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει η Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία παρέχει δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τη δομή ίδρυσαν ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Για το σχολικό έτος 2015-2016 θα φοιτήσουν συνολικά τριάντα μαθητές Λυκείου, στα φροντιστήρια των μελών του Συλλόγου.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ενώ δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Το όριο εισοδήματος δεν ισχύει για μαθητές των οποίων και οι δυο γονείς έχουν κάρτα ανεργίας, όπως επίσης και για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για παιδιά με φυσική απουσία γονέων.
Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά εφ' όσον κριθούν απαραίτητα.
Η επιλογή των μαθητών στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων, θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή της Κοινωνικής Δομής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που θα προκύψει μετά από την αξιολόγηση της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει στα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου όπου κριθεί απαραίτητο. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας τέλος, όπου κριθεί απαραίτητο κατά την διενέργεια της αξιολόγησης, μπορεί να ζητήσει ή να αναζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά.

Έκπτωση 50% στους νέους φοιτητές η Hellenic Seaways

Έκπτωση 50% στους νέους φοιτητές η Hellenic Seaways
Εκπτωση 50% στους νέους φοιτητές η Hellenic Seaways

Σε μία δύσκολη εποχή και ειδικά για τους νέους, αξίζει οι εταιρείες να συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους. 


Η Hellenic Seaways συνεπής στη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη των νέων και των οικογενειών τους, προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και στα μέλη της οικογένειας που τους συνοδεύουν για τις διαδικασίες εγγραφής στις σχολές που θα φοιτήσουν. 

Η ισχύς της έκπτωσης ξεκινά την 28η Αυγούστου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2015 ενώ αφορά όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί και όλες τις μετακινήσεις από και προς τον τόπο σπουδών τους...