Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας χορού

Εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας χορού στην πλατεία μετρό στον Κεραμεικό

poster pagosmia imera xorou
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO – Τμήμα Αθηνών διοργανώνουν, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 19.30 στην Πλατεία Μετρό Κεραμεικού, εκδήλωση με παραστάσεις ποικίλων μορφών χορού.
Για ένα δίωρο θα απολαύσουμε διάφορα δείγματα της τέχνης του Χορού από όλο τον κόσμο, όπως Αρμένικοι, Αιγυπτιακοί, Ελληνικοί και Κουρδικοί παραδοσιακοί χοροί, Bollywood Dance, Tribal Fusion, Afro Fusion, Ζεϊμπέκικοι, Ανατολίτικοι, Στροβιλιστικοί και Ευρωπαϊκοί.
Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε στο κοινό βλέμμα τις ποικίλες μορφές χορού, διδάσκοντας την ιδέα και αναδεικνύοντας την ομορφιά του.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σχολές Χορού:
«Ξέσυρτος», Ακαδημία Χορού HOPA , Πολιτιστικός Σύλλογος Τζιας, Ένωση Ποντίων Μελισσιών , Σύλλογος Αυλωνιτών «Το Σάλεσι», Artistic Studio Oriental Expression, 1st Bollywood Dance Academy Greece, Ρωσικός Πολιτιστικός  Σύλλογος  «Μπεριόζκα», Αρμένιοι της Διασποράς με το μουσικό σχήμα ΑΝΙ, Ομάδα χορού «Κούνια Μπέλα», Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν, Σύλλογος Μικρασιατική Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», Yoga & Oriental Dance Club Modern Belly dance, Casa De Arte Kabeiria και Athens Ballet Center.

Μεμονωμένες συμμετοχές: Θανάσης Κολοβός και Άννα Γεωργάτσου

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ - ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Επίσκεψη Κουρουμπλή - Κουίκ σε νοσοκομεία της Θράκης

Επίσκεψη Κουρουμπλή - Κουίκ σε νοσοκομεία της Θράκης

Επίσκεψη σε νοσοκομεία της Θράκης από τους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Τέρενς Κουίκ. «Τα θέματα υγείας έφυγαν οριστικά από τις λογικές των μνημονίων και με τον άμεσο κυβερνητικό εξορθολογισμό τους, θα τεθούν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στις επισκέψεις του το επόμενο διήμερο στα Νοσοκομεία της περιοχής της Θράκης. Ο κ. Κουίκ εξήρε τη συνέπεια του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος είχε δεσμευθεί πως η πρώτη του περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιείτο στην Θράκη και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας και οι εξαγγελίες του κ. Κουρουμπλή για την κάλυψη πολλών κενών θέσεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, κυρίως γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της υλοποίησης. Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, ο κ. Κουρουμπλής θα αναφερθεί εξειδικευμένα στα τοπικά ΜΜΕ, ο δε Υπουργός Υγείας έκανε αποδεκτή εισήγηση του κ. Κουίκ να επισκεφθεί και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ήθελαν να καταντήσουν ένα απλό Κέντρο Υγείας». Ο Υφυπουργός Επικρατείας μετά τη Θράκη θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, που «αντιμετωπίζει και το οξύτατο πρόβλημα της μεγάλης ροής εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών» και θα παραστεί και στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου.

ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΎ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Από 1η Μαΐου σε εφαρμογή ηλεκτρονικός έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοκινητα

   Από την 1η Μαΐου θα υλοποιηθεί εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο, όπως γνωστοποίησε με σημερινή ενημερωτική επιστολή προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς και αποκάλυψε ο ίδιος το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή.

    Η σχετική εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη οχήματος να μπαίνει στην ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου (www.hic.gr) και, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, να επιβεβαιώνει ότι το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων, ενώ, εάν δεν εμπεριέχεται στη λίστα, θα πρέπει να επικοινωνεί με την ασφαλιστική εταιρεία που έχει το συμβόλαιο, για να λυθεί το ζήτημα.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να μηδενιστεί η πιθανότητα των λαθών και η διασταύρωση των στοιχείων να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΟΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

Η εισήγηση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια
 «Να μην χορηγηθεί το επίδομα των 176 ευρώ σε υπαλλήλους»
«Όχι» είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και η αρεοπαγίτης Ασπασία Καρέλου στην χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ σε εργαζόμενους του δημοσίου.

Στην εισήγηση τους προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συντάχθηκαν με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ.
ΟΙ συγκεκριμένες προσφυγές αφορούσαν τους εργαζόμενους που απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Πολιτισμού και τους υπάλληλους παιδικού σταθμού του Δήμου Ζωγράφου με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, πάντως, επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 σχετικές Αρεοπαγιτικές αποφάσεις την τελευταία 5ετία που θεωρούν το επίμαχο επίδομα προσαύξηση του μισθού και συνεπώς για λόγους ισότητας πρέπει να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Το ζήτημα παραπέμφθηκε ως εξαιρετικής σημασίας στην πλήρη Ολομέλεια ΑΠ (μέσα από τρεις «πιλοτικές» αποφάσεις), καθώς αφορά ευρύτατο κύκλο προσώπων. Και στις δύο υποθέσεις η νομολογία του ΑΠ και του ΣτΕ (π.χ το ΣτΕ το μπλόκαρε για τους δικαστικούς υπαλλήλους) έχει διχαστεί και αν η Ολομέλεια ΑΠ υιοθετήσει τις απόψεις των τμημάτων ΑΠ, τότε την τελική λύση ίσως χρειαστεί να δώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) για να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα σε αντιφατικές αποφάσεις. 


Black out στην Εφορία Μεγάλου Πλούτου!

Black out  στην Εφορία Μεγάλου Πλούτου!



Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» προσωρινά το κτίριο γραφείων ATRINA στη λεωφόρο Κηφισίας, στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών, που ερευνά τη «λίστα Λαγκάρντ»! Έκπληκτοι οι υπάλληλοι των δύο υπηρεσιών και άλλοι ενοικιαστές που έχουν τα γραφεία τους σε ένα από τα πρώτα κτίρια που είχε κατασκευάσει ο Μπάμπης Βωβός, πληροφορήθηκαν ότι ηΔΕΗ
προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρεών! 

Το ATRINA ηλεκτροδοτείται από μια παροχή μέσης τάσης και μέσω πιστοποιημένων μετρητών ηλεκτροδοτούνται διαφορετικοί χρήστες, αλλά εκδίδεται ένας λογαριασμός ρεύματος επ' ονόματι της διαχείρισης, την οποία έχει αναλάβει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος! Το «μπλακάουτ» συνδέεται συγκεκριμένα με οφειλή1.388.404 ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, καθώς και σε πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών από τη διαχείριση του κτιρίου, που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, παρότι εισπράττει τα σχετικά ποσά από ορισμένους ενοικιαστές.
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη επιβεβαίωσε ότι η εντολή για διακοπή ρεύματος στο κτίριο εκδόθηκε από τη ΔΕΗ, καθώς οι εταιρίες που στεγάζονται σε αυτό έχουν οφειλές 1.400.000 ευρώ. Η υπουργός σημείωσε ότι, ενώ ο διαχειριστής προχώρησε τον Δεκέμβριο σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ για το οφειλόμενο ποσό, οι δόσεις δεν έχουν καταβληθεί. Χθες, έπειτα από ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα, συγκεντρώθηκαν 120.000 ευρώ από κάποιους ενοικιαστές, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Έτσι η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση της παροχής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο, καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη διαχείριση. Στο παρελθόν η ΔΕΗ «είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε. Τελευταία φορά, τον Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε 1.276.476 ευρώ».
Όμως ο διαχειριστής του κτιρίου «δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε 1.388.404 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έπειτα και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτιριακού συγκροτήματος». Ο κ. Φουστάνος υποστήριξε πως «οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό και υπάρχουν καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν... Η ιδιαιτερότητα του κτιρίου αυτού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρολόι και αν οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν τα κοινόχρηστα, δεν πληρώνεται και η ΔΕΗ». Πρόσθεσε ακόμη πως «το χρέος των ιδιοκτητών και ενοικιαστών προς τη διαχείριση είναι 1.500.000 ευρώ».
ΔΟΥ: Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

«Προκλητική» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του τη διακοπή παροχής ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ο σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, δεδομένης της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την περισυλλογή και του τελευταίου ευρώ. Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τρύφων Αλεξιάδης και η γενική γραμματέας Βάλια Χριστακοπούλου αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «πρέπει επιτέλους να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο για τις μισθώσεις κτιρίων και να μας απαντηθεί για ποιο λόγο μένουν αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου».

ΠΑΡΑΘΥΡΟ??? ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

«Παράθυρο» για μείωση των τελών κυκλοφορίας
Τι αναφέρει η Νάντια Βαλαβάνη για τα οχήματα σε ακινησία
«Παράθυρο» για μείωση των τελών κυκλοφορίας

Υπό σκέψη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών σενάριο για μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία και οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτό προκύπτει από έγγραφό της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, που διαβιβάστηκε στη βουλή σε απάντηση της σχετικής ερώτησης του βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα.

«Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μίας ελαστικότερης αντιμετώπισης που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επανενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά προσέγγιση, σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠΟΙΚ τα έσοδα που έχει απολέσει το Δημόσιο από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 μέχρι σήμερα είναι:

α} ανεξαρτήτως κυβισμού, δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για 771.873 ΙΧ κάτι που συνεπάγεται απώλεια εσόδων ύψους 754,7 εκατ. ευρώ,

β} στα άνω των 1.900 κυβικών ΙΧ, δεν έχουν εισπραχθεί τέλη για 129.915 οχήματα, μία απώλεια που εκτιμάται ότι φτάνει τα 300,2 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ



Τα πράσινα που σε κρατούν σε φόρμα

Ήρθε η ώρα για διατροφή.



Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: Ενός βαρύ και μεγάλου σε διάρκεια χειμώνα, πολλά κιλά έπονται. Αν αναλογιστούμε τώρα ότι εμάς φέτος ο χειμώνας κράτησε ένα πεντάμηνο -και λίγα λέω- δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες ώστε να καταλάβει ότι τα νέα από τη ζυγαριά, δεν θα είναι και πολύ καλά.
Τα κακά νέα ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Μέχρι τώρα, αν σε απογοήτευε κάτι ήταν το ανωτέρο γεγονός αυτό καθεαυτό (εκτός αν είσαι της φιλοσοφίας #για πάντα χοντροί οπότε πάω πάσο). Μέσα σε αυτό το ψυχρό κλίμα απογοήτευσης όμως, έρχεται και ένα «πάμε παραλία» να σε αποτελειώσει.
Από τον καναπέ με την φαρδιά την μπλούζα και την χαχόλικη φόρμα, αναμένεται εντός ολίγων μηνών -για να μην πω ημερών- να βρεθείς στην ξαπλώστρα πλησίον κάποιας πιθανότατα αιθέριας ύπαρξης που το χειμώνα δεν έτρωγε μπέργκερ και πίτσες. Ή τέλος πάντων, και να το έκανε δεν της φαίνεται.
Όχι, δεν θέλω να σε πανικοβάλλω ούτε έχω σκοπό να σου μιλήσω για δίαιτα. Μεταξύ μας, δεν θεωρώ ιδιαιτέρως ελκυστικό τον άντρα που θα μου πει: «Ευχαριστώ δεν θα φάω είμαι σε δίαιτα». Γι αυτό θα σου μιλήσω για διατροφή. Και συγκεκριμένα για πράσινη διατροφή.
Μην γελάς και μην κάνεις το αστείο με τον Παναθηναϊκό. Δεν δικαιούσαι να το κάνεις από την ώρα που υπάρχουν ουκ ολίγες έρευνες που μιλούν για την έντονη αντιοξειδωτική δράση των πράσινων προϊόντων που υπάρχουν εκεί έξω. Αντί να με χλευάσεις επομένως, πάρε ιδέες μήπως γλιτώσεις την αγγαρεία της πετσέτας, φέτος (εσύ βγαίνεις και ο φίλος σου σε περιμένει με την πετσέτα ανά χείρας) .
Πράσινα Λαχανικά
Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από αυτά...
Σπαράγγι: Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως φυλλικό οξύ, θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2) και νιασίνη (Β3), αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνες C και Α), που εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για την καταστροφή των κυττάρων, καθώς και βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και κάλιο.
Η περιεκτικότητά του σε νάτριο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Η θερμιδική του αξία είναι επίσης χαμηλή, αφού τα 100 γρ. δίνουν 22 θερμίδες. Επιπλέον, η ουσία ασπαραγίνη -ένα βασικό αμινοξύ που βρίσκουμε στα σπαράγγια- εκδηλώνει διουρητική δράση.
Σπανάκι: Χαζός ήταν ο Ποπάι; Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Κ, η οποία έχει σημαντική δράση στην υγεία των οστών. Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φυτικές ίνες, φυτική πρωτεΐνη, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το σπανάκι περιέχει και σίδηρο, ωστόσο για να αυξήσουμε την απορρόφηση του φυτικού σιδήρου, ενδείκνυται η κατανάλωσή του με βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι ή πιπεριά).
Ένα φλιτζάνι φρέσκου σπανακιού καλύπτει το 200% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τη βιταμίνη Κ, ενώ ένα φλιτζάνι βρασμένου σπανακιού έως και 6 φορές περισσότερο.
Μπρόκολο: Περιέχει σε σημαντικές ποσότητες βιταμίνες Α, C, E και K, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο και σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά, κυρίως καροτενοειδή. Πολλές εργαστηριακές μελέτες δίνουν ενδείξεις ότι η συστηματική κατανάλωσή του ίσως να αποτρέπει την αλλοίωση των κυττάρων.

Πράσινα φασολάκια: Αποτελούν βασική πηγή φυτικών ινών, ενώ είναι πλούσια σε διάφορα μέταλλα, φυλλικό οξύ και βιταμίνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόλις 1 φλιτζάνι πράσινα φασόλια μάς παρέχουν το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε βιταμίνες A, C και K. Στο περίβλημά τους έχουν εντοπιστεί ουσίες όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή, που εκδηλώνουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση.
Οι ισοφλαβόνες που περιέχουν θεωρούνται ότι έχουν σημαντικά ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος, είναι ιδανική τροφή για όσους κάνουν δίαιτα, καθώς είναι φτωχά σε λίπος.
Πράσινη πιπεριά: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.ς. Ένα φλιτζάνι ωμής πράσινης πιπεριάς μπορεί να μας προσφέρει σχεδόν το 200% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C. Αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α, Β6 και Κ, καλίου, φλαβονοειδών και καροτενοειδών.
Πράσινο Τσάι
Ας αφήσουμε την Επιστήμη να μιλήσει: Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μπλοκάρει την επίδραση ενός Β αναστολέα της ναδολόλης, που χορηγείται συχνά σε ασθενείς με υπέρταση.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο κούπες πράσινο τσάι την ημέρα είναι αρκετές για να παρατηρηθεί η παραπάνω επίδραση.

Πράσινος καφές
Ο καφές δηλαδή που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις.
Έρευνες δείχνουν ότι η λήψη εκχυλίσματος από κόκκους πράσινου καφέ (Svetol, Naturex) 80-200mg ημερησίως μπορεί να προκαλέσει απώλεια κιλών σε ένα διάστημα 12 εβδομάδων.
Green Coffee & Chilli Complex
Στην ίδια λογική με την οποία θα συνδυάσεις στην πράσινη σαλάτα σου κάποιο πράσινο φρούτο (βλέπε αβοκάντο), μία καλή ιδέα είναι να συνδυάσεις πράσινο καφέ με πράσινο τσάι.

Το σκεύασμα αυτό αποτελεί μια  μοναδική παγκοσμίως φόρμουλα για την ρύθμιση του μεταβολισμού, καθώς έχουν προστεθεί όλα εκείνα τα μικροθρεπτικά συστατικά όπως τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και καφέ συνοδεία βιταμινών, που έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην βελτίωση του μεταβολισμού.
Τσουκνίδα
Επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα σημαντικά οφέλη της τσουκνίδας στην υγεία, καθώς έχουν αναδείξει την αντιοξειδωτική και αναλγητική δράση της. Είναι ιδιαιτέρως πλούσια σε βιταμίνες (Α, Κ και Β6), καθώς και σε άλλα πολύτιμα συστατικά, όπως ασβέστιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.
Ένα φλιτζάνι ωμής τσουκνίδας έχει μόλις 37 θερμίδες.
Πράσινα Φρούτα
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από αυτά...
Αβοκάντο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β5, βιταμίνη C και κάλιο. Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ποσότητα που καταναλώνουμε, καθώς είναι ιδιαίτερα θερμιδογόνο (1 φλιτζάνι κομμένο αβοκάντο αποδίδει 240 θερμίδες).
Ακτινίδιο: Όπως η πράσινη πιπεριά, έτσι και το ακτινίδιο έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο, ενώ περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η λουτεΐνη.
Βασιλικός
Το μοναδικό αυτό βότανο φημίζεται τόσο για την ξεχωριστή μυρωδιά του όσο και για την υψηλή θρεπτική του αξία. Αποτελείται από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Δύο από τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, η οριεντίνη και η βικενίνη, μας προσφέρουν προστασία σε κυτταρικό επίπεδο και ορισμένα από τα έλαια που περιέχει, όπως η ευγενόλη και το λιμονένιο, εμφανίζουν αντιμικροβιακή δράση.
Μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός δίνει μόλις 1 θερμίδα.
Πριν κλείσω και ευχηθώ καλό καλοκαίρι, να πω ότι ελπίζω να βοήθησα και να σου επισημάνω το προφανές: Ο συνδυασμός των παραπάνω έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


Καλό καλοκαίρι!

ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαγράφει δάνεια, παγώνει στεγαστικά η Πειραιώς
    Στο πρόγραμμα ρυθμίσεων της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο.

Διαγράφει δάνεια, παγώνει στεγαστικά η Πειραιώς -Ποιους αφορούν οι ρυθμίσεις
      Πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης, ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς 
Η Διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συγκεκριμένα:
1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες.
2. Παγώνει τα Στεγαστικά Δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015 (σ.σ. πρόκειται για το νόμο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης), όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παρέμβαση αυτή της Πειραιώς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αντανακλά τη γενικότερη κινητοποίησή της για την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κρίσης, σηματοδοτώντας την προσπάθεια όλων μας για μια νέα αρχή.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους ανασφάλιστους


   Δέσμη προτάσεων για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Υγείας, με επίκεντρο τη διεύρυνση των παροχών και των δικαιούχων αυτών. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας υπολογίζονται σε 2,5 με 3 εκατομμύρια.
Βάσει του σχεδίου του υπουργείου, οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα θα έχουν πλέον εύκολη πρόληψη και νοσηλεία, ενώ θα αποκτήσουν και δικαίωμα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ξανθός, «αποκτούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων».
Επίσης, στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά ανασφάλιστων μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα στη χώρα, προκειμένου να καλύπτονται εμβολιαστικά και να παρακολουθούνται.

To νέο σχέδιο του υπ. Υγείας για άνεργους και ανασφάλιστους
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι η όλη διαδικασία για τη νοσηλεία ανέργων και ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας απλοποιείται, και ιδιαίτερα η νοσηλεία τους στα νοσοκομεία, καθώς καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και οι οποίες εισηγούνταν στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας από ανασφάλιστους πολίτες.
Θεσμοθετείται η ύπαρξη βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου, το οποίο θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ μέσω των ΚΕΠ, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και στα νοσοκομεία για δωρεάν περίθαλψη.
Ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι η διευκόλυνση πρόσβασης στο σύστημα υγείας θα αυξήσει τη ζήτηση υπηρεσιών και προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του, το υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει σχέδιο για την ενίσχυσή του με προσωπικό και την κάλυψη των ελλείψεων, καθώς τα κενά γιατρών και νοσηλευτών ανέρχονται περίπου σε 20.000.
Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργο Βήχα, τα 14 κοινωνικά ιατρεία στην Αττική και τα 39 πανελλαδικά θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε «κανείς να μην αισθάνεται μόνος στην κρίση».
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί από το 2011 σε εθελοντική βάση και έως σήμερα έχουν καταγραφεί 38.500 επισκέψεις. 

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), την πόρτα του οποίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη έχουν περάσει έως σήμερα περίπου 55.000 άτομα.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

  Ποιοι δικαιούνται να «σβήσουν» το χαράτσι της ΔΕΗ



     Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων με το «χαράτσι της ΔΕΗ» (Έκτακτο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων) επιχειρεί να δώσει η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Προ ημερών βεβαιώθηκε σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες η οφειλή από το «χαράτσι» που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ την περίοδο από τα μέσα του 2013 έως την άνοιξη του 2014. Αυτοί που βρέθηκαν να οφείλουν στην εφορία  -συνολικά 350 εκατ. ευρώ- ήταν όσοι δεν πλήρωσαν τις δόσεις μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, κάτι που είχε ως συνέπεια η οφειλή να σταλεί από τη ΔΕΗ στο TAXIS και από εκεί να εμφανιστεί στο ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη.
   Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις περιπτώσεις συνιδιοκτητών. Σε πολλές περιπτώσεις, το συνολικό ποσό της οφειλής βεβαιώθηκε στον έναν εκ των συνιδιοκτητών και ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής του στο ακίνητο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν διαμαρτυρίες και τελικώς να εκδοθεί η σημερινή απόφαση.
Πρακτικά, η απόφαση λέει ότι ο συνιδιοκτήτης στον οποίο έχει χρεωθεί όλο το «χαράτσι» οφείλει να προσέλθει στην εφορία και να προσκομίσει στοιχεία για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Μόνο με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να διαγράψει το χρέος που του έχει καταλογιστεί.
Τι αναφέρει η απόφαση
Ποιοι δικαιούνται να «σβήσουν» το χαράτσι της ΔΕΗ - Όλη η απόφαση
Στην περίπτωση κατά την οποία οι κύριοι ή επικαρπωτές ακινήτου, στο οποίο επιβλήθηκε Ε.Ε.Τ.Α. είναι περισσότεροι του ενός και το τέλος δεν εξοφλήθηκε στο σύνολό του ή εν μέρει μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά βεβαιώθηκε στο όνομα ενός εξ αυτών, παρέχεται η δυνατότητα σ’ αυτόν να προσέλθει στον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. και, προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο Α.Φ.Μ. ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο Α.Φ.Μ., καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίων ή επικαρπωτών του ακινήτου, να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά τους, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό Ε.Ε.Τ.Α. που να μην μπορεί να βεβαιωθεί. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσκομισθεί το συμβόλαιο ή αντίγραφο αυτού, κατάσταση με την πλήρη καταγραφή των στοιχείων των συμβολαίων, που αφορούν τους λοιπούς συνιδιοκτήτες (ο αριθμός, η ημερομηνία του, το όνομα του συμβολαιογράφου και, αν είναι εφικτό, και ο αριθμός εγγραφής στο υποθηκοφυλακείο) καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί του αληθούς των αναφερομένων σε αυτή, ώστε να πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός του τέλους επί του βεβαιωμένου ποσού μεταξύ των λοιπών συνιδιοκτητών.
Η παραπάνω διαδικασία ακολουθείται και στις περιπτώσεις στις οποίες το βεβαιωμένο Ε.Ε.Τ.Α. προέρχεται από παροχή ρεύματος που ηλεκτροδοτεί περισσότερες από μια αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία θα προκύπτουν ο Α.Φ.Μ. ή τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, από τα οποία δύναται να προκύψει ο Α.Φ.Μ., όσων ηλεκτροδοτούνται από αυτή την παροχή καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας του συνόλου των κυρίων ή
επικαρπωτών των οριζόντιων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Στην περίπτωση κατά την οποία αρμόδιος Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. για τους υπόλοιπους κυρίους ή επικαρπωτές είναι άλλος από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. του κυρίου ή επικαρπωτή, στον οποίο βεβαιώθηκε το Ε.Ε.Τ.Α., ο τελευταίος διαβιβάζει τους χρηματικούς καταλόγους, που θα προέλθουν από τον επιμερισμό, στους αρμόδιους κατά περίπτωση Προϊσταμένους Δ.Ο.Υ..

Η διαγραφή του Ε.Ε.Τ.Α. από το πρόσωπο, στο οποίο βεβαιώθηκε στο σύνολό του το τέλος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατά την οποία δεν είναι δυνατή η υπόδειξη και παροχή των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων για το σύνολο των υπόχρεων.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ ΜΟΛΙΣ 10381

Μόλις 10.381 οι θέσεις για φοιτητές σε εστίες


·            Ο αριθμός των φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ ξεπερνά τις 290.000

Η δυναμικότητα των φοιτητικών εστιών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αθροιστικά με εκείνες των οποίων έχει τη διαχείριση το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και με τα δωμάτια που νοικιάζουν τα ιδρύματα για να στεγάσουν τους φοιτητές ανέρχεται σε 10.381 θέσεις όπως προκύπτει από το πληροφορίες που δίνει ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή.

Από το νούμερο αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ελάχιστοι φοιτητές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε φοιτητική εστία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο αριθμός των φοιτητών στα κανονικά εξάμηνα μόνο στα ΑΕΙ ανέρχονταν στις αρχές του 2013 σε 179.784. Αν αθροίσουμε και τους 114.547 σπουδαστές των ΤΕΙ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών φθάνει τις 294.331.

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου δίνει μια ανάσα στους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Για το οικονομικό έτος 2015 οι εγγεγραμμένες πιστώσεις του ανωτέρω επιδόματος ανέρχονται σε 47.59
2.000 ευρώ.

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΕ 192 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΙ

Μείωση εισακτέων σε 192 τμήματα των ΑΕΙ


Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στα πανεπιστήμια
Κάτω από τους 70.000 διαμορφώνεται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 ο αριθμός των εισακτέων μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Οι θέσεις εισακτέων στα ΑΕΙ παρουσιάζουν μείωση κατά 2.535 θέσεις και διαμορφώθηκαν στις 44.200.  Ελάχιστα είναι τα τμήματα που αυξάνουν τους εισακτέους σε 2ο, 3ο, 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ των εν λόγω επιστημονικών πεδίων.

Το newsbeast.gr παρουσιάζει τον αριθμό των τμημάτων των ΑΕΙ όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού εισακτέων. Πρώτο σε μείωση τμήμα είναι αυτό της Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών όπου οι 125 εισακτέοι του 2014 έγιναν 70 ενώ το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του ίδιου ΑΕΙ είναι στη δεύτερη θέση των τμημάτων ως προς τη μείωση των εισακτέων.

Όσον αφορά τις Αρχιτεκτονικές Σχολές για τις οποίες πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι έχουμε σημαντική μείωση στην Αρχιτεκτονική του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της οποίας οι εισακτέοι μειώθηκαν κατά 40 ενώ και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι εισακτέοι στην αντίστοιχη σχολή μειώθηκαν κατά 35.

Να σημειώσουμε ότι στο μηχανογραφικό του 2015  εντάσσεται και νέο τμήμα Αρχιτεκτονικής στα Ιωάννινα με 40 εισακτέους. Ενδεχομένως το νέο τμήμα σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των Αρχιτεκτονικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις μετεγγραφές να οδήγησαν στη μείωση των εισακτέων σε 5 από τα 6 τμήματα. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στις Αρχιτεκτονικές μειώθηκε κατά 55 θέσεις.

Συνολικά μείωση καταγράφεται σε 192 τμήματα με τα περισσότερα εξ αυτών να ανήκουν στο Αριστοτέλειο, στα Πανεπιστήμια Πάτρας, Αθήνας και Θεσσαλίας.
ΑΕΙ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ
33
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
22
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
17
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
15
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
12
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
7
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
7
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
6
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
5
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
4
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
3
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2

ΑΕΙ
ΠΕΔΙΟ
ΤΜΗΜΑ
ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2015
ΜΕΤ.
ΜΕΙΩΣΗ
1.     ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ
70
-55
-44,00%
2.     ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
3
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
70
-40
-36,36%
3.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
140
-60
-30,00%
4.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
3
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
140
-60
-30,00%
5.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
180
-70
-28,00%
6.           ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
4
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
110
-40
-26,67%
7.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
2
ΧΗΜΕΙΑΣ
170
-55
-24,44%
8.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
4
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
115
-35
-23,33%
9.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
4
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
135
-40
-22,86%
10.  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
1
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
80
-20
-20,00%
11.  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
1
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
60
-15
-20,00%
12.  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
100
-25
-20,00%
13.  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
100
-25
-20,00%
14.  ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ   ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ
4
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
120
-30
-20,00%
15.      ΕΘΝΙΚΟ    & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
180
-45
-20,00%
16. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
5
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
160
-40
-20,00%
17. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
2
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
100
-25
-20,00%
18. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
200
-50
-20,00%
19. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
2
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ
140
-35
-20,00%
20.  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
5
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
260
-65
-20,00%