Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Έκτακτα μέτρα για παιδιά και ευπαθείς ομάδες εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Έκτακτα μέτρα για παιδιά και ευπαθείς ομάδες εξαιτίας της φωτιάς στον Ασπρόπυργο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συστήνει το υπουργείο Υγείας για τους κατοίκους στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Η κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην περιοχή εκτιμάται ως επιβαρυμένη, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας το υπουργείο Υγείας εισηγείται τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού.
Άτομα αυξημένου κινδύνου ( αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών ) θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση.
Αναφέρεται ακόμη ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.
Οι συστάσεις στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Ανθοδέσμη: Φτιάξε τη μόνη σου

Ανθοδέσμη: Φτιάξε τη μόνη σου
Διάλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια και φτιάξε τη γαμήλια ανθοδέσμη με τα χεράκια σου.

Τώρα που είναι άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν ήρθε η ώρα να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες για τη νυφική σου ανθοδέσμη. Ο γάμος σου θα έχει άλλη χάρη.
Κλασσική, μοντέρνα, alternative, vintage, DIY, πολύχρωμη, λευκή, non –floral και πολλές πολλές ακόμη. Όποια και αν είναι η επιλογή σου να ξέρεις ότι η ανθοδέσμη θα πρέπει να ταιριάζει τόσο με το στυλ και την προσωπικότητά σου όσο και με το συνολικό γαμήλιο concept. Το Yes I Do.gr ξέρει τι ψάχνεις.
Τα τριαντάφυλλα και οι κρίνοι είναι μια safe και all time classic επιλογή αλλά κάνε τη διαφορά επιλέγοντας γιατί όχι tropical flowers & fruits, ενώ μπορείς να  προσθέσεις κάποιο αντικείμενο που το θεωρείς γούρι σου.

Το posy αυτό bouquet από τριαντάφυλλα και ορχιδέες διευκολύνει ώστε να το κρατάτε και στο ένα χέρι και ταιριάζει περισσότερο σε λάτρεις του classic is fantastic.

Το cascading bouquet ή αλλιώς ανθοδέσμη ''υπερχείλισης'' που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’20 και του ’30 αποτελεί το πιο ''παραδοσιακό'' στυλ ανθοδέσμης και μπορεί σχεδόν κάθε είδους λουλουδιού να χρησιμοποιηθεί σε αυτό τον τύπο.

Το crescent bouquet – εδώ με ζουμπούλια και πράσινες λεπτομέρειες – έχει το χαρακτηριστικό σχήμα της ημισελήνου. Συχνά χρησιμοποιούνται λουλούδια με σαφή σχήματα και αποτελεί ιδανική σύνθεση για sophisticated νύφες, εκλεπτυσμένους και σύγχρονους γάμους.

The scepter bouquet ή αλλιώς μια ανθοδέσμη για μια νύφη σωστή βασίλισσα. Η ανθοδέσμη αυτή σε σχήμα σκήπτρου υπηρετεί σωστά τους κανόνες του minimal και του less is more. Ιδανικά λουλούδια οι πανέμορφοι κρίνοι.

Ανθοδέσμη καρπού ή wrist bouquet. Μην προτρέξετε να αποφανθείτε ότι είναι παλιομοδίτικο. Προσωπικά το βρίσκω εύκολη, οικονομική, πρωτότυπη και γιατί όχι DIY solution. Επιπλέον με το wrist bouquet δεν θα χρειαστεί να σκέφτεστε αν και τι αξεσουάρ και κοσμήματα θα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το νυφικό σας σύνολο. Τι πιο ρομαντικό από το να σας περιμένει με ένα μόνο λουλούδι για τον καρπό, σαν να είσαστε έφηβοι που πηγαίνετε σε σχολικό χορό.

Αποξηραμένη ανθοδέσμη / dried flower wedding bouquet. Πρωτοτυπία και φαντασία απαιτεί αυτού του είδους η σύνθεση. Ιδανικά συστατικά είναι η λεβάντα, το σιτάρι, αποξηραμένα φύλλα λευκού τσαγιού σε συνδυασμό με μερικά φρέσκα λουλούδια όπως γαρδένιες.

Non floral bouquet. Εδώ λίγο προσοχή γιατί μπορεί να αγγίξετε τα όρια του κιτς. Φροντίστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι φυσικά, όχι πλαστικά και κυρίως να μην δείχνουν ψεύτικα και φθηνά.

Fruit bouquet. Τι πιο πρωτότυπο να φτιάξετε την ανθοδέσμη σας αποκλειστικά ή με πινελιές από καρπούς άγριων φρούτων του δάσους όπως π.χ. μούρα και μύρτιλα. Θα δώσει και ένα συμβολισμό για τους καρπούς της αγάπης σας που από το γάμο και έπειτα θα ανθίσει ακόμα περισσότερο.


Destination bouquet. Ή αλλιώς πες μου που θα γίνει ο γάμος σου να σου πω τι ανθοδέσμη να φτιάξεις. Αναλόγως που θα γίνει στην πόλη, σε βουνό ή σε νησί εμπνευστείτε από τα καλά της φύσης που έχει το κάθε μέρος και φτιάξτε την ανθοδέσμη με κάτι χαρακτηριστικό από το εκάστοτε μέρος. Σε καλοκαιρινό γάμο δίπλα στη θάλασσα τι καλύτερο από μια σύνθεση με ορχιδέες και θαλασσινές πινελιές;

Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους

Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους
Αρχίζει,archizei 
Ευχάριστα είναι τα νέα για περίπου 1073 δικαιούχους του μηνιαίου επιδόματος κάλυψης ενοικίου στέγασης, καθώς από αύριο Παρασκευή ξεκινά η καταβολή του. Οι δικαιούχοι πρόκειται να λάβουν από 70 έως 220 ευρώ σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη.

Από τους 1073 δικαιούχους, τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική,

 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας, που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», τόνισε η κ. Φωτίου.

Μόνο στην Αττική 17.720 άστεγοι

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Φωτίου για τον αριθμό των αστέγων που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαΐου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φωτίου, έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

ΔΕΗ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

ΔΕΗ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

 Φωτογραφία για ΔΕΗ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τις ανεξόφλητες οφειλές ρεύματος, που σήμερα φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ προωθεί η ΔΕΗ. Το νέο σύστημα διακανονισμών θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να ενταχθεί σε αυτό. Οι δόσεις θα ξεπερνούν το σημερινό όριο των 16 δόσεων για τους κακοπληρωτές, ενώ η προκαταβολή θα μειωθεί αρκετά χαμηλότερα από το 20% της συνολικής οφειλής που απαιτεί το τωρινό πρόγραμμα.

Περισσότερες δόσεις θα έχουν οι συνεπείς πελάτες που εντάσσονται για πρώτη φορά σε διακανονισμό οφειλών προς τη ΔΕΗ, οι καταναλωτές που έχουν κάνει ήδη διακανονισμό και τον τηρούν με συνέπεια και όσοι έχουν αθετήσει να πληρώσουν στην ώρα τους είτε έναν λογαριασμό είτε μια δόση αν ανήκουν ήδη σε ρύθμιση.

Σημειώνεται πως σήμερα οι 16 δόσεις αφορούν στους πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς για τους τελευταίους οι δόσεις φτάνουν σήμερα ακόμη και τις 40. Για τους ευάλωτους πελάτες που είναι συνεπείς, σήμερα η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού. Για παράδειγμα, ένας συνεπής ευάλωτος καταναλωτής με συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ, μπορεί να αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

Κατασκηνώσεις για τα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων - δικαίωμα συμμετοχής - δικαιολογητικά

Ποια παιδιά δημοτικών υπαλλήλων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις   Όλα τα δικαιολογητικά

 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Σχετικά με την αποστολή  παιδιών των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις θερινής περιόδου έτους 2015, σας γνωρίζουμε ότι:
   Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν τα παιδιά που ασφαλίζονται στον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (πρώην ΤΥΔΚΥ) ηλικίας 6 έως 14 ετών ήτοι γεννημένα από 1-1-2001 έως 31-12-2009.

  Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομιστούν  για την υποβολή των αιτήσεων των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, προκειμένου να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις, κατά το θέρος του έτους 2015 είναι:

1.  Ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών ή πιστοποιητικό              
      οικογενειακής  κατάστασης.
2.  Βιβλιάριο άμεσα ασφαλισμένου και παιδιών
3.  Πρόσφατη φωτογραφία των παιδιών.

   Η προσκόμιση των δικαιολογητικών γίνεται από τον άμεσα ασφαλισμένο. Διαφορετικά απαιτείται εξουσιοδότηση θεωρημένη από Δημόσια αρχή.

     Τα χρονικά διαστήματα που θα υποβληθούν αιτήσεις είναι:
1.  Για την συμμετοχή παιδιών στην Α΄ κατασκηνωτική περίοδο από 09.06.2015  έως και 12.06.2015.
     2.  Για την Β’ & Γ’ κατασκηνωτική περίοδο  το χρονικό διάστημα από 15.06.2015 έως και 26.06.2015.

   Προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι να έχουν κλείσει θέση οι ενδιαφερόμενοι στις κατασκηνώσεις και να το έχουν δηλώσει τόσο στην αίτηση όσο και να το έχουν συμπληρώσει στην κάρτα κατασκηνωτή.

   Οι ασφαλισμένοι του Ν. Αττικής θα καταθέτουν αιτήσεις στο κτίριο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ (Ηπείρου 38- Αθήνα) με την προσκόμιση των ως άνω δικαιολογητικών. Για παροχή πληροφοριών οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στα  τηλέφωνα 2108809541, 2108809542 & 2108809544.

   Οι ασφαλισμένοι της Περιφέρειας θα καταθέτουν αιτήσεις στα κεντρικά υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις έδρες των Νομών.


 Αλλαγές που αφορούν την κατασκήνωση ή την κατασκηνωτική περίοδο δεν θα γίνονται δεκτές μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων  και πέραν αυτής της ημερομηνίας (26.06.2015).

Το βίντεο που θα σας πείσει να μην αφήσετε τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο ούτε στιγμή φέτος το καλοκαίρι.

Το βίντεο που θα σας πείσει να μην αφήσετε τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο ούτε στιγμή φέτος το καλοκαίρι.




Το καλοκαίρι έφτασε, οι θερμοκρασίες καθώς περνούν οι ημέρες γίνονται όλο και πιο υψηλές και ο κίνδυνος- μεταξύ άλλων- είναι γνωστός: μην αφήνετε παιδιά και κατοικίδια μόνα τους στο αμάξι!

Στο Ισραήλ,
 όπου τουλάχιστον 16 παιδιά έχουν πεθάνει με αυτό τον τρόπο από το 2008 έως και σήμερα, ένας από τους πλέον δημοφιλείς σεφ της χώρας, ο Haim Cohen, σε συνεργασία με την οργάνωση Beterem-Safe Kids Israel αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους γονείς και να τους θυμίσουν πως, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις υψηλότατες θερμοκρασίες- δεν θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους μόνα στο αυτοκίνητο.

Έφτιαξαν ένα βίντεο, λοιπόν, στο οποίο ο σεφ 
υποστηρίζει πως θα μάθει σε όλους, πως να ψήνουν μια πίτσα στο αυτοκίνητο τους. 
«Είναι απλό. Είναι εύκολο. Και είναι καυτό», λέει ο σεφ, ο οποίος ετοιμάζει τα υλικά σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο αυτοκίνητο του, και ύστερα απλώς τοποθετεί την πίτσα στο πίσω κάθισμα, όπως θα την έβαζε στο φούρνο.
Το αποτέλεσμα; Μετά από τριάντα λεπτά, η πίτσα δεν είναι απλώς έτοιμη-
έχει καεί.

«Το αυτοκίνητο είναι σαν φούρνος το καλοκαίρι. Για αυτό ελέγξτε ώσπου να είστε σίγουροι πως δεν θα έχετε αφήσει το παιδί σας στο πίσω κάθισμα, ούτε για ένα λεπτό», σημειώνει ο σεφ.

Παιδιά που αρνούνται να βάλουν αντηλιακό. Μέχρι που βλέπουν αυτή την κούκλα!

Παιδιά που αρνούνται να βάλουν αντηλιακό. Μέχρι που βλέπουν αυτή την κούκλα!

 



 Εταιρεία αντηλιακών δημιούργησε μια κούκλα και την έδωσε σε παιδιά που παίζουν στην παραλία. Μετά από αυτό, όλα τα παιδιά ήθελαν να φορέσουν το αντηλιακό τους.


Τα παιδιά μισούν να φορούν αντηλιακό. Δείτε τι σκέφτηκε μια εταιρεία αντηλιακών για να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να φορούν το αντηλιακό τους κάθε φορά που βρίσκονται στην παραλία.

Το concept


Είναι μια συνηθισμένη μέρα στην παραλία: Παιδιά παίζουν κάτω από τον ήλιο ενώ αρνούνται να φορέσουν αντηλιακό. Γκρινιάζουν και αγανακτούν όταν οι γονείς τους προσπαθούν να απλώσουν αντηλιακό στο δέρμα τους.
Όταν όμως πάρουν στα χέρια τους αυτή την κούκλα, τρομάζουν και συνειδητοποιούν πόση ζημιά τους κάνει ο ήλιος.
Δείτε το πανέξυπνο βίντεο.