Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΑΣΕΠ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 186 ΑΤΟΜΑ

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για πρόσληψη 186 ατόμων στο ΕΚΑΒ

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για πρόσληψη 186 ατόμων στο ΕΚΑΒ
     Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 7Κ/2014, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου - ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο ΕΚΑΒ, του υπουργείου Υγείας.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από 12 Μαΐου έως και την πάροδο της 21ης Μαΐου 2015.

Από την αρχή σημειώνεται ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode) σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι που απέστειλαν έντυπες αιτήσεις χωρίς να έχουν υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση αποκλείονται της διαδικασίας και εμφανίζονται σε ξεχωριστό πίνακα μόνο με τον αριθμό ταυτότητας.
 

Στη σελίδα του ΑΣΕΠ στο διαδίκτυο μπορείτε να βλέπετε τα προσωρινά αποτελέσματα. 

ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα 

Αποτέλεσμα εικόνας για Άκυρα τα δάνεια αν παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα

Με μια παρατήρηση την οποία ξεχνούν οι δανειστές και αποσιωπούν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επανέρχεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στο δεύτερο μίνι ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει.

Δυο κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Σεφάς Λουμίνα, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το εξωτερικό δημόσιο χρέος και ο Ολιβιέ ντε Σούτερ, πρώην ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή υποστηρίζουν ότι βάσει του διεθνούς δικαίου μια δανειακή σύμβαση μπορεί να θεωρηθεί άκυρη σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις:

 Όταν η συμφωνία υπογράφηκε σε καθεστώς εξαναγκασμού και όταν η αποπληρωμή των δανείων υπονομεύει την ικανότητα του κράτους να εκπληρώνει τις πρωταρχικές του υποχρεώσεις απέναντι στον πληθυσμό.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Τι να προσέξετε για την αίτηση των στρατιωτικών σχολών



Αποτέλεσμα εικόνας για στρατιωτικες σχολες

Ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης για στρατιωτικές σχολές


Ηλεκτρονικά θα συμπληρώνουν φέτος την αίτησή τους οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο. Η αίτηση συμπληρώνεται με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, όπως καθορίζουν οι οδηγίες στο υπόψη έντυπο, θα ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΑΙ συμπληρωμένο από τον υποψήφιο θα υπογράφεται από τον ίδιο ( ή ασκούντες γονική μέριμνα) και θα υποβάλλεται μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κατά την καθοριζόμενη στην παρούσα διαδικασία. 
Ήδη στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ υπάρχει σχετικός σύνδεσμος για την ηλεκτρονική αίτηση. 

Τι να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι


1.       Αν δεν είστε σίγουροι αν επιθυμείτε μια από τις στρατιωτικές σχολές ας τη συμπληρώσετε στην αίτησή σας γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσετε να τη δηλώσετε στο μηχανογραφικό.
2.       Αν στην αίτηση δήλωση δηλώσετε ως 1η επιλογή τη ΣΣΑΣ –Ψυχολογία και τελικά θέλετε να εισαχθείτε στη ΣΣΑΣ-Στρατολογικό μπορείτε στο μηχανογραφικό σας δελτίο να αλλάξετε τη σειρά. Με λίγα λόγια το Υπουργείο θα εξετάσει τη σειρά επιλογής στο μηχανογραφικό δελτίο και όχι στην αίτηση – δήλωση.
3.       Για να αποφύγει ένας υποψήφιος από τη Θεσσαλονίκη την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα για να περάσει της Προκαταρκτικές Εξετάσεις , εφόσον επιθυμεί την Ευελπίδων ή άλλη σχολή με έδρα την Αθήνα, ας δηλώσει ως πρώτη επιλογή τμήμα της ΣΣΑΣ, ώστε να εξεταστεί στη Θεσσαλονίκη.
4.       Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης δεν στέλνεται μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά αλλά προσκομίζεται τη μέρα της παρουσίασης για τις ΠΚΕ.
5.       Τα δικαιολογητικά στέλνονται στη σχολή πρώτης προτίμησης
6.       Αν κάποιοι υποψήφιοι εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα θα πρέπει να το δηλώσουν ώστε να περάσουν αγωνίσματα σε μέρες που δεν θα συμπέσουν με την εξέτασή τους σε αυτά.

7.        Ας μη ξεχάσουν οι υποψήφιοι να βγάλουν μια φωτοτυπία την αίτησή τους και να την κρατήσουν γιατί θα χρειαστεί την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούν για τις ΠΚΕ.

Πατήστε εδώ για δείτε όλη την εγκύκλιο

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Αλλαγές στα φαρμακεία προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας



Αποτέλεσμα εικόνας για κουρουμπλησ

 Αλλαγές στο ωράριο και στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής.

«Η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας... Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν» είπε.

Τονίζει ότι θα αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες λέγοντας πως «τα τελευταία δέκα χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας! Τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη».

Καλεί τους υγιεινομικούς που έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις να «δώσουν λίγο χρόνο στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα προβλήματα και να αναταχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας». Τονίζει πως «οι διαμαρτυρίες έχουν αλήθεια μέσα τους», αλλά συμπληρώνει πως η ηγεσία του υπουργείου «είναι στην ίδια όχθη» με τους εργαζόμενους.

ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΙΚΟΙ

Μη μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος
Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνοι του δέρματος
Οι μη μελανωματικοί καρκίνοι του δέρματος είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου του δέρματος σε πολλές χώρες, κυρίως στο λευκό πληθυσμό, ενώ η επίπτωσή τους διαρκώς αυξάνεται.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος ρυθμός ετήσιας αύξησής τους στο λευκό πληθυσμό στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία είναι 3-8% από το 1960 και μετά.
Κρίσιμης σημασίας σχετικά με την πρόληψη των μη μελανωματικών καρκίνων του δέρματος είναι η έγκαιρη διάγνωση της ακτινικής κεράτωσης πριν την εξέλιξή της σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Ενδεικτικά: 
• Οι ακτινικές κερατώσεις είναι ο πιο συχνός παράγοντας κινδύνου για ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, ενώ εκτιμάται ότι το 40-80% όλων των ακανθοκυτταρικών καρκίνων προέρχονται από βλάβες ακτινικών κερατώσεων.
• Το να προβλεφθεί ποια ακτινική κεράτωση θα εξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι αδύνατο. Επομένως, είναι απαραίτητο να θεραπεύονται όλες οι ακτινικές κερατώσεις, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης ακανθοκυτταρικών καρκίνων.
• Υπάρχει ανάγκη για καλύτερη πρόληψη των ακτινικών κερατώσεων και των μημελανωματικών καρκίνων του δέρματος στα άτομα που επιτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους. Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας συνηγορεί στο συχνό έλεγχο των ατόμων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί η εξέλιξη των ακτινικών κερατώσεων σε μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος. 
Η έγκαιρη διάγνωση σώζει
Με δεδομένη  την οικονομική επιβάρυνση των συστημάτων υγείας εξαιτίας των μη μελανωματικών καρκίνων, η έγκαιρη διάγνωσή τους μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη. Αξίζει να τονιστεί ότι ο προγνωστικός έλεγχος για τον καρκίνο του δέρματος είναι πολύ πιο οικονομικός από τους αντίστοιχους άλλων μορφών καρκίνου και ότι η θεραπευτική αντιμετώπιση ενός πιο πρώιμου σταδίου μη μελανωματικού καρκίνου είναι λιγότερο κοστοβόρα από αυτή των μεταγενέστερων σταδίων. Ένα Εθνικό Πρόγραμμα για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος θα μείωνε αισθητά τη σχετική δαπάνη, καθώς η διάγνωση της ασθένειας θα μπορούσε να προκύψει ένα στάδιο νωρίτερα!

Σύμφωνα με τον κ Δημήτρη Σωτηριάδη, Καθηγητή Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας: «Οι μη μελανωματικοί καρκίνοι αποτελούν ξεκάθαρα μια μορφή καρκίνων που θα απασχολήσει σημαντικά τη δημόσια υγεία τις ερχόμενες δεκαετίες. Η πρόληψη και η πρόωρη διάγνωσή τους θα πρέπει να είναι κύριο θέμα συζήτησης στα Κρατικά Συστήματα Υγείας, καθώς είναι άκρως σημαντικές για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος είναι εύκολο να εντοπιστούν με μια απλή κλινική εξέταση, επομένως πραγματικά μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας». 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 500000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

«Ασφαλής Ελλάδα» για 500.000 Ελληνόπουλα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ασφαλής Ελλάδα για 500.000 Ελληνόπουλα

Στις 15 Μαΐου 2015, 500.000 Ελληνόπουλα δημοτικού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εθνική δράση αγωγής υγείας, «Ασφαλής Ελλάδα», που περιλαμβάνει ευαισθητοποίηση/ενημέρωση για μέτρα ασφαλείας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής στα πλαίσια καθιέρωσης της υποψήφιας Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΥΔΑ, Princess Charlene of Monaco Foundation, Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, και του International Swimming Hall of Fame.

Ο πνιγμός, αποτελεί ένα σοβαρό και υποτιμημένο πρόβλημα δημόσιας υγείας αφού ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από αυτόν κάθε 30 δευτερόλεπτα στον πλανήτη από διάφορες αιτίες. Η Ελλάδα έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανατηφόρων πνιγμών ετησίως με την 8-πλάσια σε πληθυσμό Γερμανία.

Η δράση "Ασφαλής Ελλάδα" θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας-Αθλητικής Αλιείας (αναγνωρισμένης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που βάση καταστατικού καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική), και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Princess Charlene of Monaco Foundation, των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, του International Swimming Hall of Fame, και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στις 28 Απριλίου, η δράση καλωσορίσθηκε με ενθουσιασμό από τους 100 εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την πιλοτική της παρουσίαση στην ημερίδα ασφάλειας στο νερό του Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου και του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγωγής Υγείας Γ Αθήνας.

Η «Ασφαλής Ελλάδα» είναι πιθανότατα η πρώτη δράση στον κόσμο που απευθύνεται σε εθνική κλίμακα σε τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών. Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει έγκαιρα, πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, τον ευάλωτο παιδικό πληθυσμό για τους κινδύνους του νερού και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική, ως μέσου δια βίου άθλησης και προστασίας της υγείας τους από ατυχήματα. Όπως λέει και το σλόγκαν της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο νερό, «προσπαθούμε να κάνουμε ένα πλανήτη που είναι 70% νερό, 100% ασφαλή στο νερό!»

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΑΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Από τους Συλλόγους θα αδειοδοτηθούν προσωρινά τα κοινωνικά ιατρεία
Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικοι συλλογοι
Την αδειοδότηση των Κοινωνικών Ιατρείων από τους Συλλόγους προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς όπως επισημαίνει το έργο των Κοινωνικών Ιατρείων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 84/2001 περί ιδιωτικών φορέων που  παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ) εντάσσονται και τα κοινωνικά ιατρεία. Είναι απαραίτητη λοιπόν η αδειοδότηση  των φορέων αυτών από τους οικείους ιατρικούς συλλόγους σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Α Υ3β/Γ.Π./οικ.24948/2012, έως ότου η πολιτεία μεριμνήσει για την ειδική ρύθμιση της λειτουργίας τους.

Όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή τους, είναι ιδιαιτέρως θετική η ευαισθητοποίηση του ιατρικού κόσμου για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, η  δραστηριότητα τους δε αυτή, θα συνεχίζεται έως ότου η επίσημη πολιτεία αναλάβει τις ευθύνες της, καθότι το πρόβλημα προσβασιμότητας όλων των πολιτών στην υγεία δεν έχει ακόμα επιλυθεί.