Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ 400 ΕΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ 400 ΕΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ 

Μια 400 ετών βυθισμένη εκκλησία στην νότια πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού έχει προκύψει λόγω της ξηρασίας στην περιοχή που έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού στα 25 μέτρα (82 πόδια). Οι τοπικοί ψαράδες έχουν μεταφέρει τους επισκέπτες πάνω από τον ποταμό Grijalva για να επισκεφθούν την εκκλησία, η οποία κατακλύζεται από ένα φράγμα που κατασκευάστηκε το 1966 για να δημιουργήσουν τη δεξαμενή Nezahualcoyotl. Η εκκλησία έχει αναδειχθεί δύο φορές από την ημέρα που χτίστηκε το φράγμα.
Το 16 μέτρων ψηλό κτήριο είναι γνωστό ως ο ναός του Σαντιάγκο (ή του Quechula) χτίστηκε κάποια στιγμή τον 16ο αιώνα, αλλά "εγκαταλείφθηκε λόγω των μεγάλων πληγών το 1773 - 1776,«Ο αρχιτέκτονας του Μεξικού Carlos Navarrete είπε στις ειδήσεις του AP . Η εκκλησία χτίστηκε λόγω της θέσης της κατά μήκος μιας σημαντικής εθνικής οδού, κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους Ισπανούς κατακτητές. «Ήταν μια εκκλησία χτισμένη πιστεύοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο κέντρο του πληθυσμού, αλλά ποτέ δεν επιτευχθεί αυτό", δήλωσε ο Navarrete. Η εκκλησία περιβάλλεται επίσης από τη βυθισμένη πόλη Quechula.

Δείτε τις φωτογραφίες :












http://www.apisteuta.com

Ολόκληρος ο Μήνας Οκτώβριος βαμμένος στα Ροζ

Ολόκληρος ο Μήνας Οκτώβριος βαμμένος στα Ροζ

Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου
Η Βουλή «βάφεται» ροζ στις 15 Οκτωβρίου - Media
Τον φωτισμό της πρόσοψης του κτηρίου του Κοινοβουλίου με το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού (pink ribbon) θα περιλαμβάνει η εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για την Υγεία του Μαστού με πρωτοβουλία της Europa Donna Hellas στη Βουλή.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος στην Πολιτεία και στην Κοινωνία ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ροζ χρώμα της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού επέλεξαν στο Παρίσι, για να φωταγωγήσουν το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ, όπως επίσης ροζ «βάφτηκε» το άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και άλλα χαρακτηριστικά μνημεία.  
Φωτογραφίες από άλλα μνημεία




Λουσμένος στο ροζ φως ο Πύργος του Αϊφελ στο Παρίσι, στη διάρκεια του Μήνα Επαγρύπνησης για τον καρκίνο του μαστού.


Λευκός πύργος σε φόντο ροζ

Λευκός Πύργος σε χρώμα ροζ! Καλά διαβάσατε. Με κυρίαρχο χρώμα το ροζ θα είναι ο φωτισμός και ο στολισμός του μνημείου-σήματος κατατεθέν της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου

Ροζ γίνονται οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης την προσεχή Τετάρτη, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου  Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου  Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστουΑποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου  Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου

Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου

Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου Αποτέλεσμα εικόνας για Images for φωτισμο ροζ στον καρκινο του μαστου

Η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας Θράκης συμμετέχει στο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΖΩΗΣ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» Ροδόπης διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2014 για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχοντας σ΄ αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια συνδιοργανώνει με το σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης το «μαραθώνιο ζωής» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 24 Οκτωβρίου 2014.
Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 19:00 μ.μ. από το πάρκο της Περιφέρειας και θα καταλήξουν στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας.