Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Πώς να μην καβγαδίσετε με το παιδί σας στο σούπερ μάρκετ

Πώς να μην καβγαδίσετε με το παιδί σας στο σούπερ μάρκετ
Πώς να μην καβγαδίσετε με το παιδί σας στο σούπερ μάρκετ

Εσείς τον πήρατε μαζί σας γιατί δεν έχετε πού να τον αφήσετε. Αυτός σας κάνει τη ζωή δύσκολη γιατί τραβάει συνεχώς κουτιά απ’ τα χαμηλά ράφια και τα ρίχνει μέσα στο καρότσι σας πριν τον πάρετε είδηση; Μην αγχώνεστε!

Με λίγη προετοιμασία και υπομονή ίσως τα καταφέρετε να μετατρέψετε την επιχείρηση «ψώνια» στο σούπερ μάρκετ σε ανώδυνη διαδικασία, σύμφωνα με το deltamoms.gr.

- Αναθέστε στο παιδί επισήμως τον ρόλο του «βοηθού αγορών» στο σούπερ μάρκετ.

Τα παιδιά γίνονται δύσκολα όταν δεν έχουν τι να κάνουν. Δώστε τους, λοιπόν, κάποια απασχόληση. Η μητέρα μιας τετράχρονης της αναθέτει ρόλο ντετέκτιβ: «Για πες μου, Μαριάννα, βλέπεις πού βρίσκεται το γάλα που παίρνουμε; A! Μπράβο! Πού να είναι τώρα οι φακές;». Άλλη μητέρα δίνει στο πεντάχρονο αγοράκι της τον κατάλογο με τα πράγματα που θέλει να ψωνίσει και ζητά να της τον δείχνει μετά από κάθε αντικείμενο που βάζει στο καρότσι. Μια άλλη δίνει στο παιδί κάθε πράγμα να το τοποθετεί μόνο του στο καρότσι.

- Ανακαλύψτε μαζί καινούργια προϊόντα.

Κάθε φορά που βγαίνετε μαζί, αφήστε το παιδί να διαλέξει κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει. Μπορεί να το γοητεύσει το περιτύλιγμα, μπορεί να πάρει κάτι που είναι για πέταμα. Αλλά σύντομα θα εκπλαγείτε από την ικανότητά του να διαλέγει χρήσιμα πράγματα.

 - Εφαρμόστε σύστημα της μιας προσωπικής αγοράς κάθε φορά.
  
Να ξέρει ότι μπορεί να αγοράσει για τον εαυτό του ό,τι θέλει, αλλά μόνο ένα πράγμα. Μια μητέρα πριν να μπει στο κατάστημα λέει στα παιδιά της (5 και 7 χρόνων) ότι μπορούν να αγοράσουν από ένα πράγμα το καθένα, αλλά αν ζητήσουν δεύτερο, χάνουν και το πρώτο. Περνούν λοιπόν ευχάριστα προβληματισμένα όλη την ώρα στο σούπερ μάρκετ (τι να διαλέξω;) και μαθαίνουν συγχρόνως να βάζουν όρια στις επιθυμίες και στις επιλογές τους.

    
Όταν πρόκειται για φρούτα και για λαχανικά, αφήστε το παιδί να διαλέξει όποια προτιμά.


Υπάρχουν έτσι περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει τα κολοκυθάκια γιαχνί αν τα έχει διαλέξει μόνο του ένα-ένα και, ίσως, φάει τελικά το μήλο που το ίδιο ζήτησε από το μανάβη να είναι κόκκινο και όχι πράσινο.

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο ΔΗΜΟ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ   Μπράβο στον Δήμαρχο

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι εγκρίθηκε στο Δήμο μας η ίδρυση δύο (2) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) και τριών (3) Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν ήδη από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ως εξής:

1)ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ν. Καλλικράτειας, το οποίο θα στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας, δυναμικότητας 16 παιδιών και εφήβων.
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ν. Καλλικράτειας θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00 μμ.

2)ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πορταριάς, το οποίο θα στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, δυναμικότητας 25 παιδιών και εφήβων.
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πορταριάς θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 12:30 μμ έως 20:30 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 16:00 μμ.

3)ΚΔΑΠ Ν. Τρίγλιας, το οποίο στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας, δυναμικότητας 36 παιδιών 5-12 ετών ανά βάρδια.
Το ΚΔΑΠ Ν. Τρίγλιας θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 18:00 μμ και από 18:00 έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 12:00 μεσημβρινή και από 12:00 έως 16:00.

4)ΚΔΑΠ Ν. Καλλικράτειας, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας, δυναμικότητας 34 παιδιών 5-12 ετών ανά βάρδια.
Το ΚΔΑΠ Ν. Καλλικράτειας θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 12:30 μμ έως 16:30 μμ και από 16:30 έως 20:30 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 12:00 μεσημβρινή και από 12:00 έως 16:00.

5)ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, δυναμικότητας 68 παιδιών 5-12 ετών ανά βάρδια.
Το ΚΔΑΠ Ν. Μουδανιών θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  σε 2 βάρδιες ως εξής:
Από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Ιουνίου: από 14:00 μμ έως 18:00 μμ και από 18:00 έως 22:00 μμ.
Από 16 Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου: από 8:00 πμ έως 12:00 μεσημβρινή και από 12:00 έως 16:00.

Δικαιούχοι του προγράμματος μπορεί να είναι:
Μητέρες παιδιών και μητέρες παιδιών και εφήβων με αναπηρία και άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών. Επίσης, τα άτομα που βρίσκονται σε χηρεία. (Σημειώνεται ότι όπου γίνεται αναφορά σε “μητέρες” ή “ωφελούμενους” νοούνται αντιστοίχως και οι άνδρες-πατέρες.
Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) να συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (ΕΠΑ):
-επιδότηση νέων θέσεων εργασίας
-επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών
-πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
-προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
-προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης
γ) να είναι άνεργες με δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, καθώς και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της πρόσκλησης.
ε) να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς ή αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
στ) να έχουν οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000 € για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000 € για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000 € για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το ποσό των 36.000 €.
Εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλονται για το χρονικό διάστημα 5 έως 18 Αυγούστου και μόνον ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ” στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:
ΕΕΤΑΑ ΑΕ Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας, Τσιμισκή 27, ΤΚ 54624, Θεσσαλονίκη.
Η αίτηση βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ:www.eetaa.gr

Γενικά Δικαιολογητικά Συμμετοχής:
α) αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) εκκαθαριστικό σημείωμα για το οικονομικό έτος 2015 (φορολογικό έτος 2014).
Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά ανά περίπτωση (μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες μητέρες, άνεργες μητέρες, δικαιολογητικά αναπηρίας κτλ), καθώς και τα κριτήρια επιλογής, αναφέρονται αναλυτικά στις σελίδες 45-50 της σχετικής πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, την οποία μπορείτε να βρείτε είτε από την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr), είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας (www.nea-propontida.gr), στην οποία έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση με τίτλο “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ”. 

Αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας για την παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών είναι το Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε ως εξής:
Τηλ.: 2373350208 και 2373350257
FAX: 2373350257
Email:zoi.milonopoyloy@nea-propontida.gr


Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς

nea-propontida.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΚΟΥΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΚΟΥΡΑΣ

Προσφορά προς Σύλλογο Τριτέκνων Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για skouras camp

Αγαπητοί Κύριοι,
Η «Αθλητική Κατασκήνωση Σκούρας», λειτουργεί από το 1988, σε μία πανέμορφη έκταση κοντά στις Ν. Φώκιες Χαλκιδικής, μόλις 75 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Κάθε χρόνο προσφέρουμε σε εκατοντάδες παιδιά την μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης.

Έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε με σας, αποφασίσαμε να δώσουμε στο σύλλογο σας και τους ενδιαφερόμενους γονείς, τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους κατασκήνωση, προσφέροντάς τους ένα ευχάριστο, ψυχαγωγικό και συγχρόνως οικονομικό πρόγραμμα διακοπών και άθλησης.
Οικονομική προσφορά 2015:

  Περίοδοι            Διαστήματα               Τιμή             Προσφορά
 C (Αύγουστος)     10.08 – 24.08              270 €                  250 €                         

                              16.08 – 24.08             160 €                   150 €
Σημειώσεις:
 Η διαμονή, το φαγητό (τέσσερα γεύματα την ημέρα) και η χρήση όλων των εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται στην παραπάνω τιμή.
§
 Η πληρωμή γίνεται σε δόσεις, απαραίτητη είναι η κατάθεση μιας προκαταβολής της τάξεως του 30% κατά τον μήνα Μάιο καθώς και εξόφληση του υπολοίπου με την άφιξη στην κατασκήνωση.
§
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στην κατασκήνωσή μας τα παιδιά σας καθώς είμαστε βέβαιοι ότι με την συμμετοχή στο πρόγραμμά μας θα ενθουσιαστούν τόσο τα παιδιά όσο και εσείς.
Σίγουροι για μία άριστη συνεργασία, είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε τυχόν απορίες σας.


Με εκτίμηση,
Πάνος Σκούρας
Διευθυντής
Αθλητική Κατασκήνωση Σκούρας
Διεύθυνση: Ζαλοκώστα 2Α, 54640, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 0030 2310 82 8686, 82 0866
Fax: 0030 2310 82 6586
E-mail: info@skourascamp.com
Website: www.skourascamp.com
Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα: facebook, youtube, twitter

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για μωρακια μου σας αγαπω


                                                           
2015 

 ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ 3 ΠΑΙΔΙΑ

ΕΩΣ ΚΑΙ 11 ΟΟΟ
  ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1140   ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1500 

ΕΩΣ ΚΑΙ 22 ΟΟΟ 
 ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 960  ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1500  

ΕΩΣ ΚΑΙ 45 ΟΟΟ 
ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ  0    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1500 


ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45 ΟΟΟ   ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ  0    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 0 

Έκπτωση 50% στο κάμπινγκ στα Θερμά

Σαμοθράκη: Έκπτωση 50% στο κάμπινγκ στα Θερμά


Αποτέλεσμα εικόνας για θερμα σαμοθρακηΑποτέλεσμα εικόνας για θερμα σαμοθρακη



Σαμοθράκη: Έκπτωση 50% στο κάμπινγκ στα Θερμά.

Η Δημοτική Αρχή της Σαμοθράκης, θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού, γνωστοποιεί ότι λειτουργούν κατασκηνωτικοί χώροι στην περιοχή των Θερμών που παρέχουν τις βασικές υποδομές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περασμένη περίοδο.

Στην εποχή που η οικονομική κρίση ταλανίζει και πλήττει ανελέητα τον τουριστικό, και όχι μόνο, κλάδο, ο Δήμος Σαμοθράκης "κάνει την διαφορά" με μία κίνηση "Ρουά - Μάτ" στη σκακιέρα των τιμών και των οικονομικών διακοπών.

Φυσικά, η κίνηση αυτή στοχεύει και στον περιορισμό του ελεύθερου κάμπινγκ, το οποίο έχει απαγορευτεί με επίσημη ανακοίνωση, λόγω των κινδύνων που ενέχει τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους κατοίκους του νησιού.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας θεωρεί υποχρέωση του να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το νησί, τους κατοίκους αλλά και τους ίδιους τους κατασκηνωτές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τέλος, ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην καθολική προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης εξυπηρέτησης και ποιότητας διακοπών.


http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/samo8rakh-ekptwsh-50-sto-kampingk-sta-8erma/post27120