Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Προγράμματα Αγροτικής Εστίας 2015: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για Ασφαλισμένους και Συνταξιούχους του ΟΓΑ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ο.Γ.Α.

                      Δελτίο Τύπου
                                                                                         Τετάρτη 10.06.2015

« Προγράμματα Αγροτικής Εστίας 2015: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για Ασφαλισμένους και Συνταξιούχους του ΟΓΑ »



Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού ότι η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015 ξεκινά την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.


Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

  1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
  1. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας.
  1. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.
  1. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωση οι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί. Για πρώτη φορά φέτος, οι παραπάνω δικαιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο –δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

Δικαιολογητικά:
Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του) με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, για συνταξιούχους (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών για ασφαλισμένους.

Κλήρωση Δικαιούχων:

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ ( www.oga.gr) ή μέσω των ΚΕΠ .

Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2015 στα οποία μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή οι δικαιούχοι :

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (αφορά μόνο συνταξιούχους)

Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας για 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016 και για την παροχή δωρεάν ιαματικών λουτρών από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).
3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To Εκδρομικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει:

3ήμερες εκδρομές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (120 ευρώ).

2ήμερες διακοπές για 10.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (65 ευρώ).

Μονοήμερες εκδρομές για 32.000 δικαιούχους, που είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από τον 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε 180.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία αξίας 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 90.000 δικαιούχους για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.





ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ

Έως 30 Ιουνίου η προθεσμία εγγραφών στα ΕΠΑΛ

Έως 30 Ιουνίου η προθεσμία εγγραφών στα ΕΠΑΛ
Έως 30 Ιουνίου η προθεσμία εγγραφών στα ΕΠΑΛ  
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το τρέχον διδακτικό έτος.
Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν την έναρξη των μαθημάτων, για όσους λόγω ανωτέρας βίας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν τον Ιούνιο, αλλά και για τους μαθητές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση για τον Σεπτέμβριο.

Αυτό είναι το ΦΡΟΥΤΟ που ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον καρκίνο

Αυτό είναι το ΦΡΟΥΤΟ που ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον καρκίνο
 Φωτογραφία για Αυτό είναι το ΦΡΟΥΤΟ που ΣΚΟΤΩΝΕΙ τον καρκίνο

  Σύμφωνα με τον Δρ. Frank Shallenberger, για την καταπολέμηση του καρκίνου, θα πρέπει να αναζητούμε φυσικές ουσίες που παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων.

Ορισμένες από τις ανακαλύψεις του είναι η ρεσβερατρόλη, το πράσινο τσάι, το seanol και πολλές ακόμη. Πρόσφατα, ανακάλυψε ένα φρούτο το οποίο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξολόθρευση των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος. Το φρούτο ονομάζεται πικρό πεπόνι και είναι δημοφιλέστατο στην Okinawa της Ιαπωνίας.

Όταν το πικρό πεπόνι αραιώνεται στο 5% σε νερό, αποδείχθηκε εξαιρετικά βλαβερό για τις καρκινικές κυτταρικές σειρές του παγκρέατος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο χυμός πικρού πεπονιού μείωσε την βιωσιμότητα δύο καρκινικών κυτταρικών σειρών κατά 90% και σκότωσε τις εναπομείναντες δύο σειρές σε ποσοστό 98%.

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα – αλλά λειτουργούν όπως στις εργαστηριακές συνθήκες και στα ζώα; Θα έχουν αποτέλεσμα στους ανθρώπους; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Colorado χορήγησαν δόσεις πικρού πεπονιού σε ποντίκια και είδαν μία μείωση της τάξης του 64% στο μέγεθος των όγκων του παγκρέατος δίχως καμία παρενέργεια.

Η δόση ήταν η ίδια όπως έξι γραμμάρια σκόνης για έναν άνθρωπο μέσου μεγέθους. Το πικρό (πράσινο) πεπόνι μπορεί επίσης να βοηθήσει τους διαβητικούς. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το πικρό πεπόνι βοηθάει στη βελτίωση των μεταβολικών ζητημάτων μέσω της επίδρασης του στο μεταβολισμό της γλυκόζης.

Ασφαλώς, αν πάσχετε από καρκίνο ή διαβήτη, θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για το αν θα μπορέσετε να συνδυάσετε τη θεραπεία με πικρό πεπόνι με την υφιστάμενη θεραπεία που ακολουθείτε ώστε να έχετε το μεγαλύτερο δείκτη επιτυχίας κατά του καρκίνου.

Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ 'Μέρισμα'

Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ 'Μέρισμα' έως τέλος Σεπτεμβρίου;

Φωτογραφία για Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ 'Μέρισμα' έως τέλος Σεπτεμβρίου;


Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 20.000 δικαιούχοι που είχαν κάνει την απαραίτητη αίτηση και πληρούσαν τα κριτήρια θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα που όλο αυτό το διάστημα δεν το είχαν λάβει λόγω της εξάντλησης του προβλεπόμενου κονδυλίου , όπως είχε πει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας.

Συγκεκριμένα έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε όσους δικαιούχους δεν το είχαν λάβει πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για όσες αιτήσεις βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα λόγω των απαραίτητων ελέγχων που πρέπει να γίνουν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο επειδή έχει διαπιστωθεί μια ανακολουθία στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 10.000 αυτές οι περιπτώσεις και συνολικά, υπολογίζεται ότι η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για να ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό μέρισμα, αποτέλεσε μια κοινωνική παροχή της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου με εισοδηματικά κριτήρια δόθηκε στους δικαιούχους το ποσό των 500 ευρώ. Έως τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε περίπου 700.000 νοικοκυριά, ενώ η δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό είχε ανέλθει στα 453 εκατ. ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει, στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, μια σειρά από προγράμματα που στοχεύουν στην κάλυψη βασικών αναγκών των πολιτών, αντί του κοινωνικού μερίσματος.
Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται τις επόμενες ημέρες η έναρξη της επιδότησης σίτισης σε περίπου 300.000 φυσικά πρόσωπα, μέσω της εφαρμογής Κάρτας Αλληλεγγύης, όπως επίσης και η δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και η χρήση του με όριο τις 300 kwh ανά μήνα, αλλά και η επιδότηση ενοικίου.

Προϊόντα Χωρίς μεσάζοντες

Προϊόντα Χωρίς μεσάζοντες 19/6/2015
   ΡΕΘΥΜΝΟ

 
10η Διανομή Προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες

Φίλοι & φίλες

Η 10η Διανομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.

Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

  Πατήστε ΕΔΩ και δώστε κι εσείς την παραγγελία σας.

Στο πλαίσιο της διανομής θα γίνει ενημέρωση για το φλέγον ζήτημα της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (γνωστή ως TTIP) και θα διανεμηθεί δωρεάν για τον σκοπό αυτό το βιβλίο του John Hilary "Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)".

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες καταγγέλλει την επικίνδυνη αυτή συμφωνία ως μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας που στόχο έχει την κατάλυση της δημοκρατίας, την επίθεση στην εργασία, την ολοκληρωτική κυριαρχία των πολυεθνικών στη φύση, την τροφή, το περιβάλλον, την υγεία και εντέλει την υποδούλωση των λαών στα συμφέροντά τους, εις βάρος των μικρών και μεσαίων παραγωγών και επιχειρήσεων.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου
  ΔΙΟΝΥΣΟΣ


12η Δράση Διάθεσης Προϊόντων "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" 

"Αξιότιμες/οι Κυρίες & Κύριοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" με τη διοργάνωση της 12ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρες 8.30 έως 14.30, στον Άγιο Στέφανο, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Η δράση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.
Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:
1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.
2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.
3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Συσσίτιο του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.
Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 213 2030658 – 213 2030600.

 Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και τη λίστα προϊόντων ΕΔΩ

Δήμος Διονύσου 
  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ


ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
- ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Στις 21 Ιουνίου 2015, ημέρα Κυριακή και από 8:00 έως 14:30 στην πλατεία του
Ηλιακού Χωριού (τέρμα λεωφορείων) θα πραγματοποιηθεί διάθεση προϊόντων σε
προνομιακές τιμές χωρίς μεσάζοντες.

Προϊόντα

Ζυμαρικά Κορίνθου: Σπιτικά Παραδοσιακά Χειροποίητα «Σεραφείμ», 2,10€ το κιλό
Φέτα Καρπενησίου: 11,50€ τα 2 κιλά
Φέτα Αμαλιάδας: 12,00€ τα 2 κιλά
Τυριά Κρήτης: Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Κεφαλογραβιέρα 10,00€ το κιλό
Μέλι θυμαρίσιο Κρήτης: 15€ τα 2 κιλά
Μέλι ανθέων, πεύκου, πορτοκαλιάς: 7,0
0€ το κιλό. Θυμαρίσιο 10€ το κιλό
Μανιτάρια: 4 € το κιλό
Πατάτες Αμαλιάδας: 4,5€ τα 10 κιλά
Κρεμμύδια: 2,5€ τα 5 κιλά
Ρύζι Νυχάκι, Γλασέ, Μπονέτ: 2€ τα 2,2 κιλά. Ρύζι Καρολίνα: 3€ τα 2 κιλά
Λάδι Καλαμάτας: 16€ η συσκευασία 5 λίτρων
Όσπρια Καστοριάς: γίγαντες 3,70€/κιλό, φακές: 1,30/κιλό, φασόλια: 2,20/κιλό, ρεβίθια: 2€/κιλό
Σταφίδα Κορινθιακή: Σουλτανίνα 3,60€/κιλό, μαύρη 3,50/κιλό
Λουκάνικα Καρπενησίου: Μοσχαρίσια 8,50/κιλό, χοιρινά 6,80/κιλό
Αλλαντικά:  Σαλάμι Ουγγαρίας 1€/κιλό, χωριάτικο 4,5€/κιλό, σεφταλιά 3,5€/1 κιλό 100 γρ
Καφέδες: Ελληνικός 4€ τα 500γρ,espresso12,50€/κιλό, φίλτρου 10,50/κιλό
Κρασί: ασκός 6€ τα 5 λίτρα, 2€ το 1,5 λίτρο
Χειροποίητες πίτες: 5,5€ τα 1.400 γρ
Χαλβάς χειροποίητος: 6,50€ τα 950 –1000 γρ
Αυγά Μεγάρων: 0,10€ το ένα
Αλεύρι (Μύλοι Αυλώνας): 5,5€ συσκευασία των 10 κιλών  τύπου 70%, 3,5€ τα 5 κιλά
ολικής άλεσης
Ελιές Καλαμάτας: 6€  τα 2 κιλά, πράσινες τσακιστές 5€/κιλό
Κριθοκούλουρα: Ντακάκι κρίθινο, λαδιού, χαρούπι, σικάλεως 6 € τα 2 κιλά
Ζαρζαβατικά

Θα υπάρξουν και πολλά άλλα προϊόντα όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ρακόμελο, γλυκά,
γιαούρτι, ρυζόγαλο, μυζήθρα, κριτσίνια, ντάκος, ταχίνι, κ.λπ


Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης 

28 η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 9:00-13:00

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής στην πόλη μας.
Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες ενισχύεται από τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που συμμετέχουν, ως
δείγμα αλληλεγγύης προς αυτή την ευπαθή ομάδα,.

Χιλιάδες παραγωγοί έχουν διατηρήσει τις καλλιέργειες, τα εργαστήρια, τις εργασίες τους, βρίσκοντας διέξοδο για διάθεση των προϊόντων τους.
Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες όλων και όχι στο κυνήγι του κέρδους για λίγους. Η επιτυχία του, η υποστήριξη και αποδοχή που έχει βρει, αποτελούν μία έμπρακτη αντίσταση
και αμφισβήτηση στην πολιτική λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόικας και των συμφερόντων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων και νοιώθουν το «Χωρίς Μεσάζοντες» σαν απειλή.
Η δράση της πρωτοβουλίας μας για διανομή προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας. Είναι μια συνάντηση παραγωγών – πολιτών / καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους.
Για αυτό και επιδιώκουμε την συνειδητή συμμετοχή του πολίτη, μέσα από παραγγελία.

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει στο Νέο Φάληρο,
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τη δική σας και των παραγωγών θα δεχόμαστε 
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας (μόνο με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο):
Α) με e-mailtolimanitisagonias@hotmail.gr
Β) στα τηλέφωνα ΜΟΝΟ για παραγγελίες:
2132022252, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00,
2104190015, Δευτέρα - Παρασκευή, 18:00 - 21:00,
2104117366, καθημερινά 10:00 - 14:00 και 17:00 - 22:00,
2109621683, καθημερινά 10:00 - 14:30 και 19:00 - 23:00


Την ημέρα της διάθεσης, από 9:00 ως 13:00μόνο όσοι έχουν παραγγείλει, θα παραλάβουν επί τόπου από την Γραμματεία το Δελτίο Παραγγελίας τους και θα παίρνουν τα προϊόντα τους από τους παραγωγούς, πληρώνοντας και παίρνοντας την απόδειξη.

Παράλληλη αλληλέγγυα δράση:

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα (όχι ληγμένα), ρούχα (καθαρά), παιχνίδια, και σχολικά είδη, τα οποία και διανέμουμε στους έχοντες πραγματική ανάγκη.
Δεν ξεχνάμε.
Αγοράζουμε κάτι και το αφήνουμε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Αυτή η δραστηριότητα είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και 
ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ - ΤΙΜΗ

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο νέας εσοδείας από την Καλαμάτα προς 16,50 € τα 5 λίτρα (3,30 € το λίτρο)
Αβγά 30άδα προς 4 €, μέγεθος large
Πίτες χωριάτικες χειροποίητες (γαλατόπιτα, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα,) από ομάδα γυναικών Καπανδριτίου προς 5,50 € το 1,4 κιλό
Ρεβίθια νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας , συσκευασία 2 κιλών προς 4,00 € (2,00 € το κιλό)
Φάβα νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας , συσκευασία 2 κιλών προς 4,00 € (2,00 € το κιλό)
Φακές νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας, συσκευασία 2 κιλών προς 3,00 € (1,50 € το κιλό)
Φασόλια νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας , συσκευασία 2 κιλών προς 5,00 € (2,50 € το κιλό)
Φασόλια γίγαντες νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας , συσκευασία του 1 κιλού προς 4,00 €
Φασόλια μαυρομάτικα νέας εσοδείας από Ρεγγίνι Φθιώτιδας , συσκευασία 2 κιλών προς 5,00 € (2,50 € το κιλό)
Ρύζι κίτρινο μπονέτ, Ρύζι καστανό αναποφλοίωτο νέας εσοδείας από Φθιώτιδα, συσκ. 5 kg προς 5 € (1,00 € /kg)
Ρύζι γλασέ, Ρύζι Καρολίνα, Ρύζι νυχάκι τύπου Α νέας εσοδείας από Φθιώτιδα, συσκ. 5 kg προς 5 € (1,00 €/kg)
Ρύζι μπασμάτι και Ρύζι αρμπόριο νέας εσοδείας από την Ανθήλη Φθιώτιδας συσκ. 2,5 kg προς 5 € ( 2,00 €/kg)
Ντάκος κρίθινος, Ντακάκι κρίθινο, Κριθαροκούλουρο, Ντακάκι Κυθύρων από τη Κρήτη περ. 1950 gr/6 €
Αλεύρι άσπρο συσκ. 5 κιλών προς 3,00 € (0,60 € το κιλό)
Αλεύρι κίτρινο συσκ. 5 κιλών προς 3,50 € (0,70 € το κιλό)
Αλεύρι ολικής άλεσης , Αλεύρι σούπερ για τσουρέκια συσκευασία 5 κιλών προς 4,00 € (0,80 €/kg)
Καλαμποκάλευρο συσκευασία 2 κιλών προς 2,00 € (1,00 € το κιλό)
Σιμιγδάλι χοντρό, Σιμιγδάλι ψιλό από ελληνικά σιτηρά, συσκευασία 2 κιλών προς 2,00 € (1,00 € το κιλό)
Κριθαράκι, Λαζάνι μεσαίο, Λαζάνι φαρδύ (Παπαρδέλα) από ελληνικά σιτηρά, συσκευασία 1 κιλού προς 2,20 €
Τραχανάς γλυκός (σιμιγδαλένιος) , Τραχανάς ξινός (σιμιγδαλένιος) , από ελληνικά σιτηρά, συσκ. 1 kg προς 2,20 €
Τραχανάς λαχανικών (σπανάκι, τομάτα, πάπρικα γλυκιά, πράσο, κρεμμύδι, σκόρδο, δυόσμος, βασιλικός, μπούκοβο γλυκό) 2,70 €/ κιλό
Χυλοπιτάκια, Χυλοπίτες, από ελληνικά σιτηρά, συσκευασία 1 κιλού προς 2,20 €
Χυλοπίτες λαχανικών (σπανάκι, ντομάτα, πάπρικα γλυκιά), από ελληνικά σιτηρά, συσκευασία 1 κιλού προς 2,20 €
Φέτα δοχείο σε άλμη από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, συσκευασία περ. 4 κιλών, επί ζυγίω, προς 23,20 € (5,80 €/κιλό)
Φέτα δοχείο χωρίς άλμη από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, συσκ. περ. 2 κιλών, επί ζυγίω, προς 11,60 € (5,80 € / κιλό)
Γραβιέρα από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας 9,00 € το κιλό, επί ζυγίω
Ανθότυρο από το Κουρτέσι Ηλείας προς 4,00 € /kg, επί ζυγίω
Μυζήθρα από την Ηλεία προς 5,00 € /kg, επί ζυγίω
Γιαούρτι πρόβειο από το Κουρτέσι Ηλείας σε πήλινη τσανάκα προς 2,80 € το κιλό
Γιαούρτι αγελάδας 300 γραμμαρίων προς 0,90 €
Βούτυρο γάλακτος σε γυάλινο βάζο των 640 γραμμ. προς 7,90 €
Ρυζόγαλο, Κρέμα , Κρέμα καραμέλα από το Κουρτέσι Ηλείας 220 gr/ 0,85 €,
Κρέμα σοκολάτα 220gr / 1,00 €
Μέλι θυμαρίσιο και ανθέων από Φωκίδα, προς 7,50 € το κιλό
Μέλι ανθέων από Φωκίδα, προς 6,50 € το κιλό
Μέλι πεύκου από Φωκίδα, προς 6,00 € το κιλό
Λουκάνικο καπνιστό με πράσο, παραδοσιακό χωριάτικο Τρικάλων, προς 4,70 € το κιλό, επί ζυγίω.
Λουκάνικο πικάντικο καπνιστό με πράσο, παραδοσιακό χωριάτικο Τρικάλων προς 5.00 € το κιλό, επί ζυγίω
Πορτοκάλια Ναβαλίνα από τη Λακωνία, 6 kg/ 2,00 € (0,33 €/kg)
Σταφίδα σουλτανίνα, Σταφίδα μαύρη (κορινθιακή) από την Κορινθία προς 4 € το κιλό
Πετιμέζι από την Κορινθία προς 3 € η συσκευασία των 700 γραμμαρίων
Γλυκό βύσσινο, κεράσι, κυδώνι περγαμόντο, τριαντάφυλλο από την Κορινθία προς 3€ τα 500 γραμμάρια
Μαρμελάδα βερίκοκο, δαμάσκηνο, κεράσι, ροδάκινο, φράουλα από την Κορινθία προς 3€ το κιλό
Ξύδι από Κορινθία 1,5 λίτρο προς 1,5 € (1 € / λίτρο)
Ξύδι βαλσαμικό από Κορινθία 250 ml προς 1,5 € (6 €/L)
Καρυδόψιχα από Κορινθία 500 gr/5,00 € (10,00 € /kg)
Ελιές βρώσιμες μανάκι από το Πήλιο , συσκευασία 2 κιλών προς 5,00 € (2,5 € το κιλό)
Ελιές τσακιστές, από το Πήλιο , 2 kg/5,00 € (2,50 €/kg)
Ελιές Βόλου ξανθές από το Πήλιο, 2 kg/5,00 € (2,50 €/kg)
Ελιές Καλαμών από το Πήλιο , συσκευασία 2 κιλών προς 6,00 € (3,00 € το κιλό)
Σάλτσα τομάτας, τομάτα ολοκληρωμένης διαχείρισης με ελαιόλαδο, συσκ. 750 ml προς 3,50 € (4,67 € το λίτρο)
Μαρμελάδα τομάτας τομάτα ολοκληρ. διαχείρ. με μαύρη ζάχαρη δίκαιου εμπορίου, συσκ. 250 gr / 2,50 € (10,00 €/kg)
Καραμελωμένα κρεμμύδια με βαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη, συσκευασία 250 γραμμαρίων προς 2,50 € (10,00 €/kg)
Χαλβάς με αμύγδαλο, Χαλβάς με βανίλια, Χαλβάς με σοκολάτα χειροποίητος από τις Αχαρνές5,00 € / 900 gr
Ταχίνι και Ταχίνι ολικής αλέσεως από τις Αχαρνές σε συσκευασία των 700 γραμμαρίων προς 4,00 €
Φιστίκι κελυφωτό ελληνικής παραγωγής ψημένο ή ωμό 5,00 € τα 500 γραμμάρια (10,00 € το κιλό)
Καφές ελληνικός προς 3,00 € τα 2 σακουλάκια των 250 γραμμαρίων
Καφές εσπρέσο 2,50 € τα 250 γραμμάρια
Καφές φίλτρου γαλλικός 2,20 € τα 250 γραμμάρια
Καφές στιγμιαίος 5,00 € τα 300 γραμμάρια
Ρόφημα σοκολάτας 2,20 € τα 250 γραμμάρια
Καφές ελληνικός χωρίς καφεΐνη 4,00 € τα 250 γραμμάρια
Καφές εσπρέσο χωρίς καφεΐνη 4 ,50 € τα 250 γραμμ.
Καφές φίλτρου χωρίς καφεΐνη 4,00 € τα 250 γραμμ.

Θα διατίθενται επίσης χειροποίητα αρωματικά σαπούνια, αφεψήματα, δημητριακά, βότανα, αρτοσκευάσματα, γλυκά, απορρυπαντικά και χαρτικά.
Όλα τα προϊόντα που διατίθενται, είναι υψηλής ποιότητας, με τη συνεργασία μικρών παραγωγών από κάθε γωνία
της πατρίδας μας, και ελέγχονται σε συνεργασία με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ.
 ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Λιμάνι χωρίς μεσάζοντες

 Νέα Σμύρνη: Αγορές χωρίς μεσάζοντες, με… υπεργολάβους; Όχι ευχαριστώ! 
Και ξαφνικά, την άνοιξη του 2015 όλοι θυμήθηκαν τις αγορές χωρίς μεσάζοντες. Από τη μια μεριά η παράταξη του κ. Κουτελάκη και από την άλλη η δημοτική αρχή του κ. Τζουλάκη. Και όσοι ακόμη θυμάστε και τους δύο να διαφωνούν το 2012, ως ενιαία δημοτική αρχή τότε, με τη διοργάνωση από τον δήμο τέτοιων αγορών, δεν έχετε τρελαθεί. [Θυμίζουμε ότι αρνητική ήταν η
τοποθέτηση της δημοτικής αρχής διά του αντιδημάρχου κ. Συρίγου, μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Λαχαναγοράς]. 
Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα; Θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι αν ήταν έτσι. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται όμως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:
Στην πόλη μας η Λαϊκή Συνέλευση, η Στροφή Νέας Σμύρνης και άλλες ομάδες διοργάνωσαν από το 2012 μια σειρά από «Διαθέσεις Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες». Αυτές, για να μιλήσουμε μόνο για τον εαυτό μας, διέπονταν πάντα από ορισμένες πολύ βασικές αρχές που συλλογικά διαμόρφωσε το κίνημα χωρίς μεσάζοντες:

foto4
·                     Τρεις βασικοί στόχοι: Διασφάλιση υψηλής ποιότητας – Διασφάλιση δίκαιης (και όχι απλά φτηνής) τιμής για παραγωγούς και καταναλωτές – Στήριξη μικρών αγροτών και συνεταιρισμών που συμμερίζονται τις αρχές της κοινωνικής προσφοράς όλο το χρόνο (και όχι μόνο όταν έχουν περισσευούμενο στοκ).
·                     Επίσης απόκτηση γνώσης για όλη την αλυσίδα της παραγωγής, αλλά και για τηντιμολόγηση των προϊόντων. Για να ξέρουμε όχι μόνο τι φτάνει στο πιάτο μας, αλλά και πώς, και γιατί κοστίζει τόσο.
·                     Αλλά και ενεργοποίηση της κοινωνίας για αυτοοργάνωση και ανάδυση νέων πρωτοβουλιών (καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες αλληλεγγύης κ.λπ.). [Γι’ αυτό και δεν επιδιώξαμε τη μηνιαία π.χ. διοργάνωση των διαθέσεων τροφίμων. Γιατί έχει σημασία να αφήνει κανείς χώρο για άλλες προσπάθειες]
·                     Όλα τα παραπάνω αξιολογούνται, παρακολουθούνται και αποφασίζονται μέσα απόανοιχτές, συλλογικές διαδικασίες, ελεύθερες για όλους.
·                     Οι αγορές διοργανώνονται με αφιλοκερδή εργασία εθελοντών.
·                     Οι παραγωγοί διαθέτουν ποσοστό επί των τροφίμων που πωλούν, το οποίο στη συνέχεια προσφέρεται σε άπορους συμπολίτες μας.
·                      
foto5

Δυστυχώς τόσο η πρωτοβουλία της παράταξης Κουτελάκη όσο και της δημοτικής αρχής Τζουλάκη, παρότι στα λόγια αναγνωρίζουν τη σημασία του κινήματος χωρίς μεσάζοντες, στην πράξη δεν υιοθετούν τα διδάγματά του. Η πρώτη διοργανώνει διαθέσεις χωρίς μεσάζοντες δίνοντάς τες υπεργολαβία σε μια άλλη «ομάδα αλληλεγγύης» (χωρίς μέλη, διαδικασίες και ουσιαστική άποψη για τα παραπάνω). Η δεύτερη επιλέγει να δώσει τη δική της υπεργολαβία σε μια ΚΟΙΝΣΕΠ από την άλλη άκρη της Αθήνας, η οποία δεν έχει δημιουργηθεί από πολίτες/καταναλωτές αλλά από συγκεκριμένη ομάδα παραγωγών που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να πλασάρει τα προϊόντα της σε δήμους (άραγε από πού θα έχει αυτή η επιχείρηση έσοδα προκειμένου να είναι βιώσιμη;).

foto2

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ δεν διεκδικεί ούτε αυθεντία ούτε αποκλειστικότητα στα ζητήματα των δράσεων αλληλεγγύης. Θεωρούμε θετική κάθε προσπάθεια, ακόμη κι αν κάποιοι που έχουν συνηθίσει σε άγονες αντιπαραθέσεις βλέπουν «υποτονικότητα» σ’ αυτή μας τη στάση. Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε όλοι να κρίνουμε τη σοβαρότητα με την οποία ο καθένας εμπλέκεται σε τέτοιες δραστηριότητες. Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με τον δήμο ή με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι απαιτήσεις δεν μπορεί παρά να είναι υψηλές.
·                     Πόσο πειστική είναι μια δημοτική παράταξη που, μόλις βρέθηκε στην αντιπολίτευση, κατάλαβε τη σημασία να έχει «κοινωνική δράση», αλλά αφιερώνει περισσότερο χρόνο και κόπο για να αυτοδιαφημιστεί, ενώ το καθαυτό έργο το αναθέτει σε τρίτους;
·                     Πόσο πειστική είναι μια δημοτική αρχή που οργανώνει αγορές χωρίς μεσάζοντες για να κοντράρει τον αντίπαλό της, και μάλιστα την ώρα που δεν δίνει άδειες σε μεροκαματιάρηδες πωλητές κουλουριών;
·                     Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη συμμετοχή και την αυτοοργάνωση των πολιτών, την οποία και οι δύο συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια αποστρέφονται;
Περιμένουμε λοιπόν από τη δημοτική αρχή να ακυρώσει το συμβόλαιό της με την ΚΟΙΝΣΕΠ και να προχωρήσει με δικές της δυνάμεις (π.χ. με την ομάδα εθελοντών που διαθέτει ή κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε συμπολίτες μας) στη διοργάνωση αγορών χωρίς μεσάζοντες, με πλήρη αυτονομία, εθελοντικά και με τρόπο που θα στηρίζει τα κινηματικά χαρακτηριστικά τους. Σε μια τέτοια προσπάθεια θα συμβάλλαμε με χαρά, με όση γνώση διαθέτουμε
Περιμένουμε και από τους δύο να τερματίσουν τη φαρσοκωμωδία των διαζευγμένων συζύγων που συμφωνούν σε όλα, αλλά θέλουν να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Άλλωστε οι εκλογές τέλειωσαν και ο στόχος –να μην αλλάξει το τοπίο στη Ν. Σμύρνη– επετεύχθη.

Μέχρι τότε, λέμε ξεκάθαρα:

Αγορές χωρίς μεσάζοντες, με υπεργολάβους; Όχι ευχαριστώ!

foto1
  ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Μαζί να τα φάμε
  ΧΑΪΔΑΡΙ

  Στην 18η διάθεση προϊόντων χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, προχωρά ο Δήμος Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου, εβρισκόμενοι πάντα στη διάθεση του Χαϊδαριώτικου λαού, ο οποίος έχει αγκαλιάσει θερμά την δράση αυτή.

Εφόσον οι δράσεις αυτές έχουν γίνει γνωστές στους περισσότερους δημότες της πόλης μας, δε θα χρειάζεται πλέον η χρονοβόρα διαδικασία της παραγγελίας προϊόντων, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται εκείνη την ημέρα.

Ενδεικτικά θα διατεθούν: Πατάτες, ρύζι, τυροκομικά, ελιές, λάδι, μέλι, αλεύρι, ζυμαρικά, αλλαντικά, και άλλα βασικά είδη διατροφής, όλα τους προϊόντα της ελληνικής γης, στην καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα, με τη συνεργασία Ελλήνων παραγωγών.


Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρες 09:00 - 14:00, στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης (εδώ).
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου (Κ.Ε.Δ.Χ.) 2132047-364, ή να επισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές σελίδες www.haidari.gr και www.kedx.gr.

Με τη συμμετοχή σας, ενισχύετε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα με τα προϊόντα.


 Δήμος Χαϊδαρίου
   ΛΑΡΙΣΑ

 Διάθεση 6ης Ιουνίου 2015

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας  πραγματοποιούν  νέα διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.

Έχοντας αφουγκραστεί την επιθυμία των πολιτών, που υποστηρίζουν συνειδητά και με θέρμη τη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» του κινήματός μας, προχωράμε στη διάθεση των παρακάτω προϊόντων:

1) Αβγά χωριάτικα ελευθέρας βοσκής από τον Παναγιωτίδη Θεόδωρο (Στεφανόβουνου Ελασσόνας). Η καρτέλα των 30 αβγών κοστίζει 5,20€

2) Χαρτικά (Κωνσταντίνος Βασιλικάρης Λαγκαδά Θεσ/νίκης):

• ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ σε συσκευασία 660 φύλλων (1000gr) με τιμή συσκευασίας/ κιλού 2,50€

• ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ σε συσκευασία 4 τεμαχίων, 450 ΓΡ/ ΡΟΛΛΟ (συνολικά 40 μέτρα χαρτιού) με τιμή συσκευασίας 4€ (τιμή ανά κιλό: 2,22€)

• ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ τρίφυλλο σε συσκευασία 30τμχ. Χ 200gr ΓΚΟΦΡΕ και τιμή συσκευασίας 12,50€ (τιμή ανά κιλό : 2,08€)

3) Τυροκομικά.

• ΚΑΣΕΡΙ βραβευμένο από τον τυροκόμο Παιδή (Καλαμπάκα) προς 9,30€ το κιλό

• ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. από τον τυροκόμο Ν. Τάχα (Ελευθέριο Λάρισας) προς 5,90€ το κιλό σε δίκιλη ή τετράκιλη συσκευασία

• ΑΝΘΟΤΥΡΟ από τον τυροκόμο Ν. Τάχα (Ελευθέριο Λάρισας) προς 3, 40 € το κιλό.

5) Ρύζια από τον Μπαλτά Αντώνιο ( Μάλγαρα Θεσνίκης)

• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ σε συσκευασίες των 5 κιλών (5 σακουλάκια του 1 κιλού) με τιμή/συσκευασία 4,75€

• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ BONNET σε συσκευασίες των 5 κιλών (5 σακουλάκια του 1 κιλού) με τιμή/συσκευασία 4,50€

• ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ ΓΛΑΣΕ σε συσκευασίες των 5 κιλών (5 σακουλάκια του 1 κιλού) με τιμή/συσκευασία 4,00€.

6) Ζυμαρικά - τραχανάδες από τον Κωνσταντίνο Σεραφείμ (Ίσθμια Κορινθίας)

•  ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ φούρνου, Βάρος 1000gr, Τιμή 2,5€

• ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ Βάρος 1000gr, Τιμή 2,5€

• ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Βάρος 1000gr, Τιμή 2,5€

• ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΛΥΚΟΣ Βάρος 500gr, Τιμή 1,5€

• ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΥΝΟΣ Βάρος 500gr, Τιμή 1,5€.

** Στις παραπάνω τιμές των προϊόντων είναι συνυπολογισμένος και ο ΦΠΑ.

 Δείτε περισσότερα
Ενεργοί πολίτες Λάρισας
  ΠΙΕΡΙΑ
Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν απόψε, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2015, στις 23:00 και θα κλείσουν μόλις εξαντληθεί η ποσότητα των 12 τόνων.
 
Το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί διανομή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Μεσσηνίας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελληνικό ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς και θα διατίθεται προς 17€ το πεντόλιτρο σε πλαστική διάφανη συσκευασία.
Ο προμηθευτής έχει καταθέσει δείγματα του προϊόντος του τα οποία εξετάστηκαν στο χημικό-οινολογικό εργαστήριο ΜΠΟΥΦΕΑΣ στην Καλαμάτα. Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα. Το προϊόν δεν παρουσιάζει υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι οξύτητας 0,3. Η προέλευση του είναι ελληνική και αυτό πιστοποιείται από τα παραστατικά αγοράς του από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.

Οι εγκαταστάσεις συσκευασίας του προμηθευτή πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και οι όροι πώλησης του προϊόντος έχουν υπογραφεί και έχουν κατατεθεί στον νομικό σύμβουλο της ΕΟΔνΠ.
Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις συμπληρωθούν οι 12 τόνοι.
Μετά από έρευνα της ομάδας μας σε σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, η αντίστοιχη ποιότητα ελαιολάδου (εξαιρετικά παρθένο) πωλείται μεταξύ 24 και 32€ το 5λιτρο.
Τα έγγραφα της διανομής: 
·                     Οι όροι πώλησης (διαβάστε)
·                     Η χημική ανάλυση (διαβάστε
·                     Η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου (διαβάστε
·                     Τα πιστοποιητικά ISO του παραγωγού (διαβάστε)
   ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ


Επόμενη Διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες το Φθινόπωρο  2015
 
 Δήμος Αγίας Βαρβάρας
   ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ


Χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 7 Ιουνίου

 Η διανομή θα γίνει στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας

Δείτε τη φόρμα παραγγελίας και τα προϊόντα ΕΔΩ

Η φόρμα παραγγελιών κλείνει την Πέμπτη 4/06 στις 9μ.μ.

 Σπάμε - Πετρούπολη
    ΑΙΓΑΛΕΩ


Η επόμενη δράση μας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις7 Ιουνίου 2015, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Τηλ: 210 59 03 518 7-9μμ
και Κοινωνική υπηρεσία δήμου Αιγάλεω: 210 56 97 900

Οδός Δημιτσάνης, περιοχή ΛΙΟΥΜΗ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ, ΑΙΓΑΛΕΩ

 Οι Εθελοντές Αιγάλεω, με την ενεργό συμμετοχή και ποικιλότροπη στήριξη του Δήμου Αιγάλεω,διοργανώνουν την 
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Αθηνών που βρίσκεται στη δυτική του πλευρά, με είσοδο από την πύλη της οδού Δημητσάνας (περιοχή Λιούμη, στο Αιγάλεω), τη δέκατη πέμπτη δράση τους, με αντικείμενο τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων, αγροτικών και μη, στους καταναλωτές απευθείας από Έλληνες παραγωγούς, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.
Παρακαλούμε για τη βοήθεια καθενός ευαισθητοποιημένου συμπολίτη μας. Φιλοδοξούμε και πάλι να ενισχύσουμε τα συσσίτια των τριών ενοριών της πόλης μας (Αγίας Τριάδας, Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος) που σε καθημερινή βάση σιτίζουν εκατοντάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, όπως επίσης και τη δράση του Χριστοδούλειου Ιδρύματος στο Χαϊδάρι, αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω. Η βοήθεια είναι δυνατό να εκδηλωθεί με την αγορά, από την πλευρά των προσερχομένων στη δράση μας, τροφίμων ή άλλων προϊόντων, τα οποία η ομάδα μας στη συνέχεια θα διαθέσει στις ενορίες και στο ίδρυμα που φιλοξενεί κορίτσια με ειδικά οικογενειακά προβλήματα, όπως επίσης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Προσβλέπουμε στη συμμετοχή σας, όχι μόνο στη δράση μας αυτή καθ' εαυτήν, με την ενεργό παρουσία σας στη δράση, αλλά και στην ενημέρωση όσων περισσότερων συμπολιτών μας μπορείτε, κατά το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι και την ημέρα της δράσης. Παρακαλούμε λοιπόν να προωθήσετε το μήνυμα αυτό σε όσους περισσότερους από τους φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συνεργάτες, συναδέλφους σας μπορείτε.


Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ και ΕΔΩ
   ΠΑΛΛΗΝΗ


 
17η Διανομη Προϊοντων «Χωρις Μεσαζοντες» απο το Δημο Παλληνης 

Στο πλευρό των δημοτών παραμένει ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος συνεχίζει να υλοποιεί την πρωτοβουλία της Διανομής Προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες», αναγάγωντας την σε θεσμό και αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει και διάρκεια!

Έτσι, μετά την δημοπράτηση προσφορών των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, επιλέχθηκαν οι πιο συμφέρουσες προσφορές, με γνώμονα την ποιότητα και το χαμηλό κόστος για τους καταναλωτές.

Κάντε τις παραγγελίες σας στην ιστοσελίδα ΕΔΩ  που ο Δήμος Παλλήνης δημιούργησε όχι μόνο για να μπορούν οι παραγωγοί να θέσουν υπόψη των καταναλωτών τα προς διάθεση προϊόντα τους, αλλά και οι καταναλωτές να επιλέξουν μέσα από μια πληθώρα προϊόντων και να προμηθευτούν αυτά της επιλογής τους

Οι παραγγελίες επίσης μπορούν να γίνουν και στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Παλλήνης, 
έως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Η διανομή των προϊόντων, θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στην οδό Ιθάκης 12 στον Γέρακα, μπροστά από το Δημαρχείο.

Να σημειωθεί ότι:

Στα προϊόντα που διατίθενται περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για κάθε προϊόν.

Οι παραγωγοί που έχουν επιλεχθεί, υποχρεούνται την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις τιμές των προϊόντων, τα πιστοποιητικά καθώς και το ειδικό φορολογικό καθεστώς(όπου απαιτείται).

Για να δείτε τα προϊόντα, κάντε κλικ ΕΔΩ

Δήμος Παλλήνης
  ΛΑΜΙΑ


Απευθείας διάθεση προϊόντων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Οι παραγγελίες
 ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 για τα τοπικά - ελληνικά προϊόντα:
·                     Τυρί Φέτα και Γίδινο από Λαμία
·                     Γραβιέρα, Κεφαλογραβιέρα, Κασέρι, Κεφαλοτύρι από Καλαμπάκα
·                     Κρεμμύδια-Σκόρδα από Φάρσαλα
·                     Ρύζι από Ανθήλη
·                     Μέλι από περιοχή Λαμίας
Mόνο με παραγγελίες μέχρι Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και παραλαβή των προϊόντων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Παραγγελίες - Προέλευση - Τιμές Προϊόντων ΕΔΩ

Κάστρο Αλληλεγγύης 
  ΔΙΟΝΥΣΟΣ

11η Δράση Διάθεσης Προϊόντων "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" 

"Αξιότιμες/οι Κυρίες & Κύριοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες" με τη διοργάνωση της 10ης κατά σειρά δράσης, που θα πραγματοποιηθεί την 
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρες 8.30 έως 14.30, στον Άγιο Στέφανο, στο δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η δράση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, καθώς δε θα υπάρξουν προπαραγγελίες.

 Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ και  ΕΔΩ

Παρακαλούμε σημειώστε τα παρακάτω:

1. Στα προϊόντα που θα διατεθούν περιλαμβάνονται όλα τα πιστοποιητικά παραγωγής, συσκευασίας και προέλευσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για το καθένα.
2. Οι παραγωγοί που έχουν επιλεγεί, αναλαμβάνουν την υποχρέωση την ημέρα της διανομής να αναρτούν σε ευκρινές σημείο τις προσυμφωνημένες τιμές των προϊόντων τους και να δίνουν αποδείξεις.
3. Ακόμα, μέρος από τα προϊόντα των παραγωγών θα διατεθούν στο Συσσίτιο του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Ροδοπόλεως, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.
Συνημμένα θα βρείτε την αναλυτική λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν στη δράση, τις τιμές τους, καθώς και περιγραφικά στοιχεία των συνεργαζόμενων παραγωγών. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία, τηλ. 213 2030658 – 213 2030600.

 Δήμος Διονύσου
   ΑΛΙΜΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Συνεχίζοντας τη συμμετοχή μας στο «κίνημα κατά των μεσαζόντων» εξασφαλίσαμε για τους κατοίκους του Αλίμου ποιοτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές απευθείας από πιστοποιημένους έλληνες παραγωγούς.

Τα προϊόντα θα διατεθούν από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρες 09:00 – 14:00, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (“Κλούβα”). 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ: 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (Κορώνη Μεσσηνίας) Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π φετινής εσοδείας 16,50 (5 λίτρα)
ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Φέτα βαρέλι συσκευασία vacuum 6,00 (το κιλό)
Γραβιέρα – Κεφαλοτύρι 8,80 (το κιλό)
Καπνιστή γραβιέρα Κρήτης 14,00 (το κιλό)
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ Γαλοπούλα βραστή σε φέτες μισό κιλό 3,50
Πάριζα μισό κιλό σε φέτες 1,50
ΕΛΙΕΣ Ζαρωμένες χωρίς αλάτι γλυκές από Στυλίδα 2kg Στυλιδα(συσκ.vaccum) 3,00 (το κιλό)
Καλαμών σε άλμη και λάδι (συσκ. 2,5 kg) 5,00
ΖΥΜΑΡΙΚΑ (παραδοσιακά, χειροποίητα, σπιτικά) Ζυμαρικά νηστίσιμα 500 γρ. 1,50
Χυλοπίτες, χυλοπιτάκι, χυλοπίτα λαχανικών, λαζάνι φαρδύ/μεσαίο, τραχανάς γλυκός/ξινός, κριθαράκι 2,20
ΡΥΖΙ (Μεσολογγίου) Καστανό, κίτρινο, καρολίνα (συσκ. 3 kg) 1,00 (το κιλό)
ΑΛΑΤΙ (Μεσολογγίου) Αλάτι φυσικό ιωδιούχο (συσκ. 1 kg) 1,00 (το κιλό)
ΠΑΤΑΤΕΣ (Νευροκοπίου Π.Ο.Π) Συσκευασία 10,5 kg 4,00
ΟΣΠΡΙΑ

(Φετινής εσοδείας) Φακές ψιλές Φαρσάλων ποιότητα Α’ (συσκ. 3 kg) 1,00 (το κιλό)
Ρεβίθια χονδρά Φαρσάλων ποιότητας Α’ (συσκ. 2 kg) 2,00 (το κιλό)
Φασόλια γίγαντες Νευροκοπίου (συσκ. 1.350 γρ) 3,80 (το κιλό)
ΜΕΛΙ (Κρήτης) Θυμαρίσιο σε γυάλινη συσκευασία (1 kg) 8,00
ΜΕΛΙ (Αρκαδίας/Αργολίδας) Ανθέων 7,00 (το κιλό)
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ Χυμός ντομάτας 0,72 λιτ. 2,00
(Ανάβρα Καρδίτσας) Πελτές ντομάτας 0,37 λιτ. 2,90 (το τεμ.)
ΑΛΕΥΡΙ

(Ελληνικά σιτηρά) Χωριάτικο (συσκ. 5 kg) 3,00
Ολικής άλεσης (συσκ. 5 kg) 4,00
Super αλεύρι ειδικό για τσουρέκια (τύπου Αμερικής) (συσκ. 5 kg) 5,00
ΑΥΓΑ Μέγεθος large (63-73 gr) 0,15 (το ένα)
ΚΡΑΣΙ (Νεμέας) Λευκό, ερυθρό, ροζέ (μπουκάλι 1,5 λιτ.) 1,80
Ασκός 5 lit. λευκός, ερυθρός, ροζέ 6,20
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ Αμυγδαλόψιχα ελληνική από Ελασσόνα 10,50
Φιστικόψιχα ψημένη Αραχίδας (αράπικο) 4,50 (το κιλό)
Φιστίκι τ. Αιγίνης 10,00 (το κιλό)
Καρύδια 10,00 (το κιλό)
ΣΤΑΦΙΔΑ Ξερή (άσπρη, μαύρη) χύμα 3,80 (το κιλό)
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (Βαλένθια νέας εσοδείας Κορινθίας) Πορτοκάλια Α’ ποιότητας 0,40 (το κιλό)
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Όλα τα είδη σε γυάλινη συσκευασία του 1kg (950 γρ. καθαρό) 5,00
ΤΣΟΥΡΕΚΙ Τσουρέκι 480-500 gr. 3,50
ΧΑΛΒΑΣ Φαρσάλων 8,00 (το κιλό)
ΣΚΟΡΔΑ ΒΗΣΣΑΣ Συσκευασία 10 τεμαχίων 2,80 (συσκευασία)
Συσκευασία 20 τεμαχίων 5,50
ΠΙΤΣΑ (γίγας) Σπέσιαλ 12 τεμαχίων (720 γρ.) 4,00
ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ (Κρήτης) Παξιμάδια λαδιού 700 γρ. 3,00
Καλορίζικα 500 γρ. 3,00
Ντακάκι χαρουπιού 1.680-1.700 6,00
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Υγρό πιάτων, μαλακτικό ρούχων, υγρό γενικού καθαρισμού από οικ. εργαστήριο 1 lit. 1,20


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 
   ΚΥΨΕΛΗ

14η ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" 

Κυριακή 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

πλατεία Κυψέλης | 9.00 -14:00 

Ο αναλυτικός κατάλογος των προϊόντων θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες.

14η ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"
Κυριακή 7 ΙΟΥΝΙΟΥ | πλ. Κυψέλης | 9.00 -14:00

Αλεύρι διαφόρων τύπων | Ρύζι διαφόρων τύπων |Όσπρια | Λάδι | Κρασί | Γαλακτοκομικά |Σταφίδες | Πατάτες | Ζυμαρικά | Μέλι

πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8613612 (Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 - 20:00 | Τρίτη 10:00 - 12:00), στο mail: tomirmigi@gmail.com

"το μυρμήγκι" δίκτυο αλληλεγγύης 6ης κοινότητας Αθήνας
(Κυψέλη- Άν. Κυψέλη- Πλ. Αττικής- Βικτώρια- Αγ. Παντελεήμονας- Αγ. Νικόλαος- Πλ.Αμερικής)

Επτανήσου 60 και Τενέδου
  FB: "Το μυρμήγκι" - Δίκτυο αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας Αθήνας
Επικοινωνία για παραγγελίες - πληροφορίες:
Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 - 20:00 | Τετάρτη 10:00 - 12:00: 2108613612, στο 6976411986 (cosmote)
και Δευτ.-Παρ. 11:00 -14:00 στο 6932446781
Ηλεκτρονικές παραγγελίες: tomirmigi@gmail.com και στο www: tomirmigi.blogspot.gr
Μπορείτε να μας βρείτε Επτανήσου 60 & Τενέδου
Δευτέρα καιΠέμπτη: 18:00 - 20:00 | Τετάρτη 10:00 - 12:00

Μυρμήγκι 

    ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 27η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 9:00-13:00


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 


 Η συμβολή σας είναι πολύτιμη.
Βοηθήστε και ΕΣΕΙΣ να διαδοθεί αυτό το μήνυμα όσο ευρύτερα γίνεται. Κοινοποιήστε το σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, γείτονες κτλ. Προωθείστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην ξεχνάτε να βοηθήστε και όσους συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και αυτοί είναι πάρα πολλοί.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

(πατήστε απάντηση στον υπολογιστή σας, συμπληρώστε τις συσκευασίες των προϊόντων που επιθυμείτε  στην δεξιά στήλη και μετά πατήστε αποστολή στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση προβλήματος, δώστε την παραγγελία σας τηλεφωνικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ KAI ONOMA)

Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει στο Νέο Φάληρο,
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ,πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.


                 
ΓΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗ  ΔΙΑΝΟΜΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η  ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, τη δική σας και των παραγωγών θα δεχόμαστε

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας (μόνο με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο):

Α) με e-mail:  tolimanitisagonias@hotmail.gr
Β) στα τηλέφωνα  2132022252, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00,
2104190015, Δευτέρα - Παρασκευή, 18:00 - 21:00,
2104117366, καθημερινά  10:00 - 14:00 και 17:00 - 22:00,
2109621683, καθημερινά  10:00 - 14:30 και 19:00 - 23:00
                                              
Την ημέρα της διάθεσης, από 9:00 ως 13:00, μόνο όσοι έχουν παραγγείλει, θα παραλάβουν επί τόπου από την Γραμματεία το Δελτίο Παραγγελίας τους και θα παίρνουν τα προϊόντα τους από τους παραγωγούς, πληρώνοντας και παίρνοντας την απόδειξη.

Παράλληλη αλληλέγγυα δράση:

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα (όχι ληγμένα), ρούχα (καθαρά), παιχνίδια, και σχολικά είδη, τα οποία και διανέμουμε στους έχοντες πραγματική ανάγκη.
Δεν ξεχνάμε.
Αγοράζουμε κάτι και το αφήνουμε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Το Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 213202252 και 2109621683

ΠΡΟΣΟΧΗ Παραγγελία χωρίς ΕΠΩΝΥΜΟ και ΟΝΟΜΑ δεν θα γίνεται δεκτή.

Δείτε περισσότερα:

Λιμάνι Χωρίς Μεσάζοντες
    ΒΥΡΩΝΑΣ

 ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ  2015

Η πρωτοβουλία ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ετοιμαζόμαστε για την 18η συνάντηση για διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Η διανομή θα γίνει το  Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στο Βύρωνα.

Καλούμε τους πολίτες του Βύρωνα να στηρίξουν, να συμμετέχουν και να επωφεληθούν από τη δράση χωρίς μεσάζοντες, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας, αμοιβαίου όφελος ανάμεσα στους παραγωγούς και τους πολίτες καταναλωτές.

Θα διατεθούν  ποιοτικά προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτές που συναντάμε καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Τα προϊόντα μεταξύ άλλων θα είναι: Λάδι, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Τυροκομικά, Ρύζι, Κρασί, Καφέδες.

Η συμμετοχή των πολιτών για την αγορά προϊόντων γίνεται με παραγγελίες στο:
http://www.politestouvirona.blogspot.gr


Πολίτες του Βύρωνα
   ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Προετοιμάζουμε το νέο Χωρίς Μεσάζοντες για τις 6 Ιουνίου 2015. Κάθε εθελοντική βοήθεια την ημέρα εκείνη, είναι ευπρόσδεκτη.

Δίκτυο Αλληλεγγυης Ζωγράφου
   ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η επόμενη διάθεση προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες θα γίνει στις6 Ιουνίου 2015, στη μαρίνα Φλοίσβου, στάση τραμ Αγία Σκέπη.Είσοδος από TAE KWON DO. Τηλ.επικοινωνίας:211 79 09 271

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φαλήρου
    ΞΑΝΘΗ

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και πάλι μαζί σας.
Η διανομή θα γίνει την 
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 μετά τις 9.00πμ στον ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο (που ειναι δίπλα στο γήπεδο του ΑΟΞ).

Προϊόντα και Παραγγελίες   ΕΔΩ
Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους έκαναν παραγγελία (αφορά τα προϊόντα με παραγγελία).Οι παραγγέλοντες να κανονίσουν να έρθουν νωρίς.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης 
   ΜΑΡΟΥΣΙ

Η 15η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων 
από τον Δήμο Αμαρουσίου θα υλοποιηθεί την 
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015.

Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Δήμος Αμαρουσίου
 «Χωριό Παραγωγών» 
χωρίς μεσάζοντες στον Δήμο Βύρωνα


Στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου, απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαΐου, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, το «Χωριό Παραγωγών».Πρόκειται για μια δράση με κοινωνικό χαρακτήρα καθώς παραγωγοί από όλη τη χώρα διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες σε πολύ χαμηλές τιμές στους καταναλωτές, ενώ μέρος των προϊόντων διατίθενται στις κοινωνικές δομές της πόλης προς ενίσχυση των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σημαντική δράση αλληλεγγύης της Δημοτικής Αρχής που με τον νέο τρόπο λειτουργίας της προσφέρει τα μέγιστα στους κατοίκους της πόλης του Βύρωνα και όχι μόνο.

Παραγωγοί από όλη τη χώρα πρόκειται να διαθέσουν τα εξής προϊόντα: Αλεύρι, Αυγά, Βούτυρο, Γιαούρτι, Γίγαντες, Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες, Ελιές, Καραμελωμένο Αράπικο, Κουλουράκια Μήλου, Λεμονιού & Πορτοκαλιού, Κουλούρια χειροποίητα, Λάδι, Λαζάνια, Τραχανάς γλυκός, Λεμόνια, Τομάτες, Λουκάνικα, Μανιτάρια, Μέλι, Ξύδι, Οίνος, Όσπρια, Παραδοσιακές πίτες, Πατάτες, Πλιγούρι με λιαστή τομάτα, Πορτοκάλια, Ρίγανη, Ρύζι, Σκόρδα, Σπαγγέτι, Σταφίδα, Σύκα, Ταχίνι και Ταχίνι ολικής, Τσίπουρο Παρνασσού, Τυριά, Φιστίκι ωμό αράπικο, Χαλβάς, Ψητή μελιτζάνα με λιαστή τομάτα κ.α..
 http://www.dimosbyrona.gr/thpic.php?w=1200&h=700&image=/uplds/4195_poster-xorio-w.jpghttp://www.dimosbyrona.gr/thpic.php?w=1200&h=700&image=/uplds/4196_endiktikos-katalogos-proionton-may-15.jpg
Η επόμενη συνάντηση του “Χωριού Παραγωγών” θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της δράσης κ. Ιωάννη Μαυρίκη στα τηλέφωνα 2107658247 & 2107658360και στο email: xorio@dimosbyrona.gr

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι:

τα λεωφορεία 203 – 204 (Στάση ΙΚΑ), 732 (13η Στάση) και
το τρόλεϊ 11 (Στάση Παλιό Τέρμα).

Οι κάτοικοι του Βύρωνα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Δήμος Βύρωνα
forkeratea

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 31 Μαΐου

Την Κυριακή 31-5-2015, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε διάφορα προϊόντα ποιότητας και σε χαμηλές τιμές, απ' ευθείας από τους παραγωγούς στη δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος Παραγωγών "Απευθείας", στον Ασύρματο.

Δήμος Αγίου Δημητρίου


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3RqbisZoSodQ64QiKbIQkbv_HoB93IFMZVs2T_QFt8tC6mMXYGIZcKbDeyG7isrUnl9GFfxlpgWRaiU2C3kyPIUMJ3F2dqpWJEwH9hPN9mEI6PKkIJaMMzsADyVA6sHawwhGfSJGOGYc/s1600/agropan+new+%CE%B1425.jpg
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων,χωρίς μεσάζοντες

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 
ΘΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΕΤΣΙ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 5 - 9 Μ.Μ, στον ίδιο χώρο της πλαζ Καλαμαριάς
 
ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ  ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ 2015, 5-9 Μ.Μ. 

agropankalamarias
   ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Διάθεση :  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Ώρες  διάθεσης : 08:00  έως  14:00
Στο Δημοτικό parking έναντι   Κολυμβητήριου
επί της Λεωφόρου Κύπρου
Πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα
Από  17:00  έως  19:00 στο τηλ. 210 9604782

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης
   ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Η επόμενη Διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον προσεχή Σεπτέμβριο, και η ΙΟΝΙΑΝΕΤ θα το προαναγγείλει εγκαίρως όπως πάντοτε.

24/03/2015
IONIANET
 
   ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ θα διατίθενται προϊόντα από παραγωγούς την πρώτη  Κυριακή κάθε μήνα.

   Αγία Τριάδα - Ελληνικό
ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

 Κίνημα Πόλης

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3RqbisZoSodQ64QiKbIQkbv_HoB93IFMZVs2T_QFt8tC6mMXYGIZcKbDeyG7isrUnl9GFfxlpgWRaiU2C3kyPIUMJ3F2dqpWJEwH9hPN9mEI6PKkIJaMMzsADyVA6sHawwhGfSJGOGYc/s1600/agropan+new+%CE%B1425.jpg
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΗ
  Κάθε Σάββατο προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην πλαζ Αρετσούς 

Σάββατο 14-3-2015: στην πλαζ Καλαμαριάς
10 πμ - 2 μ.μ,
όπως και κάθε Σάββατο
τηλ.επικοινωνίας: 2313314239, 699313727

Για το Χωρίς Μεσάζοντες που δεν έγινε
  
DiktioLogoS
Στην 9η Διανομή Τροφίμων Χωρίς Μεσάζοντες που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου, η βάρκα του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας έμελλε να ταξιδέψει σε θάλασσες φουρτουνιασμένες.

Όταν, πριν ενάμιση χρόνο, ξεκινούσαμε αυτό το εγχείρημα και δηλώναμε ότι διοργανώνουμε το Χωρίς Μεσάζοντες

__Για να έχουν οι συμπολίτες μας, που πλήττονται από τα μνημόνια, τα χαράτσια και την ανεργία, πρόσβαση σε φτηνά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα, απευθείας από τους παραγωγούς της ελληνικής γης.

__Για να απολαμβάνει ο αγρότης – παραγωγός τους καρπούς του μόχθου του, να μην είναι υποχρεωμένος να δίνει μισοτιμής την παραγωγή του στους μεσάζοντες.

ξέραμε ότι τα οικονομικά συμφέροντα, μεγαλέμποροι και μεσάζοντες, θα αντιδρούσαν απέναντι σε εγχειρήματα που βάζουν φρένο στα κέρδη τους.

Ξέραμε ότι ήταν φυσικό να βλέπουν με τρόμο και απέχθεια εγχειρήματα Αλληλεγγύης, Αντίστασης και Αυτοοργάνωσης, εκείνοι που με τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας εκτόξευσαν την ανεργία, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, κατέστρεψαν την μικρομεσαία τάξη και έριξαν την κοινωνία στην ανέχεια και την απελπισία, όταν γράφαμε ότι

__Στην οικονομία του κέρδους των λίγων αντιτάσσουμε την οικονομία των αναγκών των πολλών.

__Στην απομόνωση και τις ατομικές λύσεις απαντάμε με συνεργασία και αυτοοργάνωση.

Και αυτές οι δυνάμεις αντέδρασαν. Στο πρόσωπο “συμπολίτη” μας με μανία στις καταγγελίες, κινητοποίησαν ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό (ΣΔΟΕ, Υπηρεσίες του Δήμου, Αστυνομία) για να εμποδίσει το Χωρίς Μεσάζοντες του Δικτύου μας.

Απέναντί τους, ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στάθηκε δίπλα μας. Ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καπάταης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας Β. Παπαδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη και Β. Κυριακάκης, η Αλληλεγγύη για Όλους μαζί με εκπροσώπους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μέλη γειτονικών Δομών Αλληλεγγύης, της ΔΚΠΚ, της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας και αρκετός κόσμος, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί κοντά μας. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος πέρασε να μας δηλώσει την συμπαράστασή του.

Τους ευχαριστούμε όλους και όλες. Και μαζί τους πολίτες που στάθηκαν, ενημερώθηκαν για το τι συμβαίνει, εκδήλωσαν την οργή και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους, ζήτησαν να ενημερωθούν πότε θα γίνει η επόμενη διοργάνωση.

Για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στον κόσμο τι σημαίνει ο θεσμός του Χωρίς Μεσάζοντες, πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Γιατί πρέπει να αλλάξει ο Ν.4264/14, που παραχωρεί το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο στα μεγάλα συμφέροντα.

Το 9ο Χωρίς Μεσάζοντες του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας δεν έγινε. Θελήσαμε να προστατέψουμε τους παραγωγούς από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Όμως τώρα είμαστε πιο ώριμοι. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στην Αλληλεγγύη συλλογικοτήτων και πολιτών, στην αποφασιστικότητα την δική μας.

Το 10ο Χωρίς Μεσάζοντες θα γίνει και θα είναι πανηγυρικό.

Γιατί στην κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη. Γιατί η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα 
Περισσότερα από 60 προϊόντα διατίθενται χωρίς μεσάζοντες     

Το «Χωριό Παραγωγών» αποτελεί τη φυσική συνέχεια του κινήματος διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το οποίο ξεκίνησε ο Δήμος Βύρωνα πριν μερικούς μήνες με τη διάθεση πατάτας και ελαιολάδου. Εκτός από αυτά τα δύο προϊόντα στο «Χωριό Παραγωγών» διατίθενται επιπλέον: γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αυγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι «να ανταποκριθούμε στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως επισημαίνει: «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας που μας χρειάζονται. Είναι χρέος μας, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, να κάνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη πράξη. Να συμμετέχουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η πρωτοφανής κρίση που διανύουμε, να μην αποδομήσει, αλλά αντίθετα να ενισχύσει τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού».

Το «Χωριό Παραγωγών» δίνει ραντεβού με τους καταναλωτές τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα,

ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα κάθε φορά, τους παραγωγούς που συμμετέχουν, καθώς και την τιμή πώλησης των προϊόντων και την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησής τους.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα είναι ανοιχτή προς όλους τους εμπόρους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, διαθέτοντας τα προϊόντα τους κατευθείαν στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης, κάθε μήνα πραγματοποιείται έλεγχος της τιμής διάθεσης των βασικών προϊόντων, δηλαδή λειτουργεί ως Παρατηρητήριο Τιμών, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά).

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Ενώ οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Δήμος Βύρωνα
Χολαργός - Παπάγου


  Image


 «Χωρίς Μεσάζοντες» Κατερίνης

Η κυβέρνηση θέλει να μας σταματήσει - Διανομή διαμαρτυρίας 
Θα διατεθούν κιτρινόσαρκες πατάτες Αχαΐας ποικιλίας mondial, άριστης ποιότητας, ιδανικές για τηγάνισμα, προς 0,39 € το κιλό/5€ το τσουβάλι των 13 κιλών
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,
Πριν δυόμισι χρόνια γεννήθηκε, εδώ, στον τόπο μας, το κίνημα της πατάτας το οποίο έκανε γνωστή την πόλη μας και τους ενεργούς της πολίτες -εντός και εκτός συνόρων της χώρας-, και εξαπλώθηκε σε δεκάδες πόλεις, από την Κοζάνη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.
Για περισσότερα από δύο χρόνια στηρίζετε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» όχι μόνο γιατί κερδίζετε χρήματα από τις αγορές σας, αλλά διότι επιλέξατε συνειδητά να στηρίξετε τα κινήματα των πολιτών, να ενισχύσετε την αλληλεγγύη προς τους οικονομικά αδύναμους και να δώσετε διέξοδο στους παραγωγούς να διαθέσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους στους καταναλωτές.
Δυστυχώς και αυτή η πρωτοβουλία, η οποία στήριξε τα ελληνικά προϊόντα, τους γεωργούς και έδωσε οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, πρέπει να σταματήσει.

Με τον νέο νόμο 4264/2014 (ΦΕΚ 118Α) το κράτος δεν συμπεριλαμβάνει τους αγρότες στα φυσικά πρόσωπα που δικαιούνται άδεια για υπαίθριο εμπόριο (πλανόδιο ή στάσιμο).  Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες από δω και στο εξής παύουν να έχουν το δικαίωμα να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα απευθείας στον καταναλωτή και έτσι οδηγούνται στην αγκαλιά των μεσαζόντων και των πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ. 

Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με την ελεύθερη καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης από το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών της χώρας.
Η κυβέρνηση, με τις ρυθμίσεις του υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, επιχειρεί να δώσει τέλος και στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», και μάλιστα ύπουλα, κρυφά και υπόγεια, χωρίς η πρόθεσή της αυτή να ομολογείται κάπου ρητά.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνεννόηση όλων των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» της χώρας, αποφασίσαμε να προβούμε σε μία κοινή πανελλαδική διανομή η οποία θα έχει μορφή διαμαρτυρίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και σας καλούμε να τον στηρίξετε.

Η επόμενη διάθεση προϊόντων, αυτή της 14ης Ιουνίου 2014, είναι μια πανελλήνια διαμαρτυρία με αίτημα την απόσυρση του νόμου που στερεί στους παραγωγούς την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Ενώνουμε τις φωνές μας και διμαρτυρόμαστε για την προσπάθεια διάλυσης των κινημάτων «Χωρίς Μεσάζοντες».
Θα διατεθούν κιτρινόσαρκες πατάτες Αχαΐας ποικιλίας mondial, άριστης ποιότητας, ιδανικές για τηγάνισμα, προς 0,39 € το κιλό/5€ το τσουβάλι των 13 κιλών

Αυτή τη φορά μην έρθετε μόνο για να αγοράσετε. Ελάτε στην Εμποροπανήγυρη για να ενισχύεστε τη φωνή μας. Πείτε μαζί μας ΟΧΙ.
 Ο τόπος μου


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής
_________________________________________


Εκτελούν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»! 


Σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου των λαϊκών αγορών θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων.
Του Ηλία Τσολακίδη

Με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ψηφίζεται στη Βουλή τη Δευτέρα 5 Μαΐου, η κυβέρνηση εκτελεί εν ψυχρώ τους παραγωγούς και τους πωλητές των λαϊκών αγορών με στόχο την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων και των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων και με ταυτόχρονη ζημιά των λαϊκών νοικοκυριών και των καταναλωτών.

Με τις ρυθμίσεις του υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, επιχειρείται να δοθεί τέλος και στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», και μάλιστα ύπουλα, κρυφά και υπόγεια, χωρίς η πρόθεσή τους αυτή να ομολογείται κάπου ρητά.

Αντί να ενισχυθούν ο θεσμός των λαϊκών αγορών με σπάσιμο των κυκλωμάτων των μεσαζόντων, η προμήθεια ποιοτικής τροφής σε συμφέρουσα τιμή για καταναλωτές και παραγωγούς μέσα από τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» και τη συμβολαιακή γεωργία δίνοντας τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στους φτωχοποημένους της πόλης, να αγοράζουν φθηνότερα και στους παραγωγούς να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους, με το νομοσχέδιο αυτό επιβάλλεται ένα ασφυκτικό πλαίσιο κριτηρίων για απόκτηση άδειας που πετάει έξω από το επάγγελμα χιλιάδες μεροκαματιάρηδες λαϊκατζήδες και απομονώνει τον παραγωγό από τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με το άρθρο 32, § 2 του νομοσχεδίου θα απαγορεύεται το υπαίθριο εμπόριο (εκεί εντάσσονται και οι αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες») σε δήμους άνω των 3.000 κατοίκων, ενώ θα επιβάλλεται τέλος το οποίο θα καθορίζεται από τον δήμο ή την περιφέρεια!

Μονάχα με τις δύο αυτές σειρές του νομοσχεδίου, επιχειρούν να ξεφορτωθούν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Έτσι όπως έγινε και με το κίνημα «Δεν πληρώνουμε» κατά των διοδίων, με τις ντροπολογίες Ρέππα και Βορίδη και την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας κατά της απάτης παραχώρησης των εθνικών μας οδών στους εθνικούς …επενδυτές.

Οι πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς μεσάζοντες» και οι πολίτες που στηρίχτηκαν απ’ αυτές, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντισταθούν. Να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη πραγματικής διαβούλευσης, διότι το δικαιούνται! 

Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» ανακούφισε χιλιάδες ανήμπορους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια και να περιορίσει τα κέρδη των «νταβατζήδων» της αγοράς, ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο εμπόριο, διότι μέσα απ' αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.

H πολιτική των μνημονίων έχει επιβάλει ανηλεή λιτότητα, με αποτέλεσμα να εξοντωθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Παγιδευμένο πλέον, περιμένει ανήμπορο στη μια μεριά του δρόμου, σε ένα επικίνδυνο και πολυσύχναστο σταυροδρόμι χωρίς σηματοδότη. Άρρωστοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικονομικά ανήμποροι με βήμα αργό δεν τολμούν να πατήσουν στο οδόστρωμα. Είναι καταδικασμένοι, διότι σ’ αυτή τη διασταύρωση αργός βηματισμός σημαίνει θάνατος! Η κυκλοφορία δεν ελέγχεται.

Βαριά οχήματα πολυεθνικών εταιρειών, φορτωμένα κέρδος, περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και οι οδηγοί τους δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές των εξουθενωμένων.

Η επιβίωση των ανθρώπων αυτών, χωρίς κοινωνική πρόνοια και κοινωνική φροντίδα, εξαρτάται πια από την αλληλεγγύη των συμπολιτών τους. Αποτελεί υποχρέωση αυτών που αντέχουν ακόμη να βοηθήσουν τους ανήμπορους. Να τους πάρουν από το χέρι και να τους περάσουν απέναντι. Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ιατρεία, Φαρμακεία, Φροντιστήρια και αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέρουν βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Τα χρόνια όμως περνούν και τα πράγματα χειροτερεύουν. Λείπουν τα πάντα! Κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και απλήρωτοι λογαριασμοί νερού, απλήρωτοι φόροι και χρέη, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς πρόσβαση στις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και οι τιμές στα ύψη. Νέα νομοσχέδια, νέοι νόμοι και αποφάσεις της κυβέρνησης αναγκάζουν εκατομμύρια πολίτες να περιμένουν αβοήθητοι στη διασταύρωση.

Φίλε μου, τα ψέματα τελείωσαν! Δεν μένει άλλος χρόνος για λόγια και περιττές κουβέντες. Είναι ώρα για έργα αντίστασης και αλληλεγγύης. Πρέπει να καταλάβεις πως για να περάσουμε ασφαλείς απέναντι πρέπει πρώτα, όλοι μαζί, να σηκώσουμε τα μανίκια και να διορθώσουμε το φανάρι! Πρέπει επιτέλους να ανάψει πράσινο και για τους «πεζούς». Να μπει ένα ΣΤΟΠ στα κέρδη των πολυεθνικών, των τραπεζών και των ντόπιων ολιγαρχών. Πρέπει να φύγει η άθλια αυτή κυβέρνηση που κρατά μονίμως το φανάρι της διασταύρωσης χαλασμένο για να περνούν ελεύθερα τα φορτηγά του κέρδους.

Πολλούς χαιρετισμούς από την Κατερίνη,
Ηλίας

http://www.far-west.gr/wp-content/uploads/2012/12/ryzi-300x168.jpg