Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Επίδομα Απροστάτευτου Τέκνου – Διαδικασία

Επίδομα Απροστάτευτου Τέκνου – Διαδικασία


Για τη χορήγηση του επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να πράξουν ως εξής:
Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση έκδοσης βεβαίωσης για τη χορήγηση επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά, επισυνάπτεται και είναι απαραίτητο έγγραφο
Διαδικασία:
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1 :
Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήμα 2 :
Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3 :
O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήµα 4 :

Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει. Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ενώπιον του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη




Διαμαρτυρία ενώπιον του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη πραγματοποίησαν οι τρίτεκνοι του Ηρακλείου. Ο Πρόεδρος κ.Μανόλης Αχλαδιανάκης τον ενημέρωσε για το θέμα των επιδομάτων -τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί - αλλά και για άλλα θέματα των τρίτεκνων. Επίσης, τρίτεκνοι από το Ηράκλειο έθεσαν οι ίδιοι τα θέματα που τους απασχολούν και ζήτησαν τη λύση τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τη δραστηριότητα των Συλλόγων της ΟΠΟΤΤΕ, ο πρόεδρος κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης επισκέφθηκε τη Βόρεια Ελλάδα και είχε συναντήσεις με τα διοικητικά συμβούλια συλλόγων τριτέκνων των περιοχών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

    Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος παραβρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου τριτέκνων Νομού Ξάνθης "ο Άγιος Στυλιανός" και στη συνέχεια μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ κ. Χρήστο Γιαννιό, κ. Ευγενία Ανανιάδου και το μέλος της Ε.Ε. κ. Γιώργο Κοζυράκη, επισκέφθηκαν την Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του  Συλλόγου Τριτέκνων Βόρειου Έβρου κκ. Γιώργο Ζεϊμπέκη και Γιάννη Ζαμπουκίδη.

    Ακολούθησε επίσκεψη στην Κομοτηνή και συνάντηση με τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του νεοσύστατου Συλλόγου κκ. Ιωάννα Αρβανιτίδου και Δημήτρη Παγωνίδη.

   
 Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ξάνθη του αναπληρωτή υπουργού μεταφορών & βουλευτή Ξάνθης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου Ξάνθης κ. Βούλα Μαυρίδου, συναντήθηκαν μαζί του και πήραν την υπόσχεση για τη θέσπιση εκπτώσεων για τους τρίτεκνους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

   
 Παρευρέθηκαν ακόμα στην Ξάνθη και έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν, αντιπροσωπείες των συλλόγων των Νομών Δράμας (με την πρόεδρο κ. Γιώτα Κεφαλά και την αντιπρόεδρο κ. Ευγνωσία Παφτιάδου), Ροδόπης  και Καβάλας (με τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Χιόνη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ειρήνη Κισμετζή).


    
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ είχαν συνάντηση ακόμα με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Κιλκίς κ. Μαρία Κυριακίδου τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης του κινήματός μας προς όφελος όλων των πολυμελών οικογενειών.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΒΟΛΟΥ "Η ΑΡΓΩ"

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ







Οι τρίτεκνοι σήμερα  29-10-2015 και ώρα 10.00 π.μ. διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) για τα οικογενειακά επιδόματα.


Επιδόθηκε το ψήφισμα στην Π.Ε. Μαγνησίας και στην κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος δόθηκε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης