Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Απολογιστική ημερίδα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Κρήτη

Απολογιστική ημερίδα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Κρήτη

Απολογιστική, ημερίδα,πρακτική άσκηση, φοιτητών, Κρήτη
Απολογιστική ημερίδα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Κρήτη
Πάνω από 400 φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης είχαν την ευκαιρία από το 2003 μέχρι σήμερα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα αποτελέσματα του εν λόγω προγράμματος του τμήματος πολιτικής επιστήμης, παρουσιάστηκαν το πρωί σε ειδική ημερίδα που έγινε στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.
Αξίζει πάντως, ν” αναφέρουμε ότι ένας από τους φορείς του ιδιωτικού τομέα που προτιμούν οι φοιτητές για την πρακτική τους είναι και η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης».
Αναλυτικότερα, έχουν συνεργαστεί με έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φορέων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες. Ο λόγος για φοιτητές του τμήματος πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν σταδιακά στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες.
Σε ημερίδα σύμφωνα με το neatv, που έγινε το πρωί στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος, παρουσία και εκπροσώπων φορέων που είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν φοιτητές στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Ένας από τους φορείς του ιδιωτικού τομέα είναι και η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης».
Ανάμεσα στους φοιτητές που μίλησαν για την εμπειρία που αποκόμισαν στη διάρκεια της πρακτικής τους είναι και ο Περικλής Κουκλάκης από το δημοσιογραφικό τμήμα της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης» στα Χανιά.
Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο τμήμα πολιτικής επιστήμης άρχισε να υλοποιείται το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ε.Ε.
Την περίοδο 2003- 2015 έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του τμήματος πολιτικής επιστήμης 434 φοιτητές και φοιτήτριες. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ασκηθεί 99 φοιτητές και φοιτήτριες σε 48 διαφορετικούς φορείς.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών αλά... Χάρβαρντ σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών αλά... Χάρβαρντ σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Υποδοχή, πρωτοετών, φοιτητών, Χάρβαρντ, Ελληνικό, Πανεπιστήμιο, ΠΑΜΑΚ
 

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών αλά... Χάρβαρντ σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο
«Αύρα» βρετανικών και αμερικανικών πανεπιστημίων έχει η εβδομάδα υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται έως το Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Έπαινοι και υποτροφίες σε αριστούχους, ιστορίες επιτυχίας αποφοίτων, ανάγνωση της φοιτητικής «Διαβεβαίωσης», καμπανάκι έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς, συναυλία τζαζ, κυνήγι του θησαυρού, ξεναγήσεις και περιβαλλοντικές περιηγήσεις μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη εικόνες από το «Induction Week» (Εβδομάδα Εισαγωγής) στα πρότυπα μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Υιοθετώντας τα παραπάνω, οι πρυτανικές αρχές επιχειρούν να καλωσορίσουν τους νεοεισερχόμενους σε μια πανεπιστημιακή οικογένεια ανοιχτών οριζόντων, που επιβραβεύει την αριστεία, υπηρετεί αξίες και ενθαρρύνει το επιχειρείν.
Μήνυμα
Με τη λέξη «Γίνεται» θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα στους 18χρονους νεοεισαχθέντες ένας παλιός γνώριμος του ΠΑ.ΜΑΚ., ο 33χρονος Θωμάς Δούζης, ο οποίος πριν από 15 χρόνια ήταν ο ίδιος πρωτοετής και σήμερα διοικεί μαζί με τον αδελφό του μία από τις μεγαλύτερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες αλυσίδες εστιατορίων full service, με 11 καταστήματα.
«Ξεκινήσαμε ως φοιτητές, από μία εταιρεία διανομής αγροτικών προϊόντων. Μετά φτιάξαμε το brand που παίρνει τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, τα συσκευάζει και τα πουλά στα σούπερ μάρκετ. Το 2011 βάλαμε κάτω ένα case study και ανοίξαμε το πρώτο μεζεδο-παντοπωλείο. Σήμερα έχουμε καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Σκιάθο, Ρόδο, Λευκάδα, Λονδίνο, Βρυξέλλες και πριν από δύο μήνες ανοίξαμε το πρώτο στις ΗΠΑ», είπε κερδίζοντας το χειροκρότημα των εκατοντάδων φοιτητών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Δημήτρης Ταγκούλης κάλεσε τους πρωτοετείς να γίνουν κομμάτι «της πιο δημιουργικής παρέας», ενώ οι πρυτανικές αρχές, οι κοσμήτορες σχολών και οι πρόεδροι τμημάτων επέδωσαν γραπτό έπαινο στους πρωτεύσαντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα τμήματα.
Ν. Αδαμίδης
Ο Ν. Αδαμίδης λαμβάνει έπαινο και υποτροφία από τον πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. Αχ. Ζαπράνη την πρώτη ημέρα της «εβδομάδας εισαγωγής» των πρωτοετών φοιτητών.
Θ. Δούζης
Είσαι φοιτητής; Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα! ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Ο Θ. Δούζης, που ήταν φοιτητής πριν από 15 χρόνια στο πανεπιστήμιο
ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ
Η «ορκωμοσία» της πρεμιέρας
Στον πρώτο των πρώτων, τον Νίκο Αδαμίδη από την Κατερίνη, που εισήλθε στο Οικονομικό με 19.374 μόρια, δόθηκε επιπλέον υποτροφία για την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, ύψους 400 ευρώ, προσφορά του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών.
Ο ίδιος φοιτητής ανέγνωσε τη φοιτητική «Διαβεβαίωση», με την οποία οι νέοι φοιτητές δηλώνουν πως ξεκινούν τις σπουδές τους διαβεβαιώνοντας πως θα διατηρούν τις αξίες του ΠΑ.ΜΑΚ., θα φροντίσουν να δρουν με αξιοπρέπεια και ήθος μέσα και έξω από αυτό και θα συμβάλλουν στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ελευθερίας, δημοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης.
Ο «πρώτος των πρώτων» κήρυξε την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, χτυπώντας το ιστορικό καμπανάκι του πανεπιστημίου, με το οποίο είχε κηρυχτεί το 1957 η έναρξη λειτουργίας της τότε Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που στη συνέχεια μετεξελίχτηκε σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Από το βήμα της εκδήλωσης ο πρύτανης του ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης είπε πως, παρά την οικονομική κρίση, τις περικοπές δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι αισιόδοξος. «Είμαστε ένα οικονομικά βιώσιμο και φιλόδοξο ίδρυμα, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην αξιολόγηση των ΑΕΙ», ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε μια «ανάσα» στο κτιριακό με την παραχώρηση ενός σχολικού κτιρίου στην Τριανδρία, που θα εξυπηρετήσει ειδικές ανάγκες του ΠΑ.ΜΑΚ.
κυνήγι θησαυρού Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία τζαζ μουσικής, ενώ το «Induction Week» συνεχίζεται σήμερα με? κυνήγι του θησαυρού. Πρόκειται για μια πρωτότυπης μορφής ξενάγηση των νέων φοιτητών στους χώρους του πανεπιστημίου. Η εβδομάδα ολοκληρώνεται το Σάββατο με την εκδρομή - εξόρμηση γνωριμίας με το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου από την Περιβαλλοντική Ομάδα του ΠΑ.ΜΑΚ.

* Σήμερα το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του ιδρύματος θα γίνει τιμητική εκδήλωση της «Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας», με θέμα τη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας.

Μάθε όλες τις προσφορές που έχεις με το φοιτητικό σου πάσο!

Μάθε όλες τις προσφορές που έχεις με το φοιτητικό σου πάσο!
Φοιτητικό-Πάσο-620x330
Είσαι πρωτοετής φοιτητής και δεν ξέρεις τι προνόμια έχεις με το φοιτητικό πάσο; Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσένα όλες τις προσφορές που σου δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθείς και να γλιτώνεις χρήματα!

Φοιτητικό Δέμα – ΕΛΤΑ

Screen Shot 2015-09-29 at 2.40.32 PM
Είσαι φοιτητής στην επαρχεία (ή και όχι) και σκέφτεσαι να στείλεις ή να σου στείλουν δέματα οι φίλοι ή οι γονείς σου; Τώρα τα ΕΛΤΑ προσφέρουν έκπτωση 30% στις τιμές των δεμάτων εσωτερικού για τα δέματα που στέλνονται από ή προς φοιτητές! Μάθε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ.

ΚΤΕΛ (Αστικά & Υπεραστικά)

main-image
Στα λεωφορεία των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ μπορείς με την επίδειξη του φοιτητικού σου πάσο, να έχεις έκπτωση από και προς τον προορισμό, ανάλογα την περιοχή! Ψάξου επικοινωνώντας με το κοντινότερο γραφείο ΚΤΕΛ της πόλης σου!

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

boat-tickets1
Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου, έχουν καθιερώσει το φοιτητικό εισιτήριο με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου.
Έτσι επιλέγοντας τον προορισμό της αρεσκείας σου μπορείς πριν πληρώσεις το εισιτήριο, να δείξεις το πάσο σου, να έχεις έκπτωση και να σου μείνουν και λεφτά για καφέ μέσα στο πλοίο!

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αθήνα

ΟΑΣΑ
Το γνωστό μειωμένο εισιτήριο. Αν μένεις στην Αθήνα ή είσαι φοιτητής από επαρχία στην Αθήνα, με το φοιτητικό πάσο έχεις έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.
Το κόστος του μειωμένου εισιτηρίου ανέρχεται στα 0,70€ ενώ της μειωμένης μηνιαίας κάρτας παρακάτω. Περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Επικοινωνία – κινητό τηλέφωνο

Μπορεί να έχεις πολύ χρόνο όταν είσαι φοιτητής, αλλά για την επικοινωνία σου όσο χρόνο, SMS και MB και να έχεις δεν είναι ποτέ αρκετά. Με το CU και το φοιτητικό σου πάσο μπορείς να έχεις:
·         Δωρεάν 600 ΜΒ & 600’ προς CU, αυτόματα χωρίς να βάλεις κάρτα, κάθε μήνα
·         Δωρεάν 500 ΜΒ από το bonus ανανέωσης κάρτας
·         Xclusive πακέτα για να μιλάς και να γράφεις σε όλους και να σερφάρεις όσο θες:
Student Xclusive 5: 1000 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα & 200 ΜΒ, με 5€ τον μήνα
Student Xclusive 7: 1200 λεπτά ομιλίας & 1200 προς όλα τα δίκτυα αλλά και 600 ΜΒ, μόνο με 7€ τον μήνα
Δες αναλυτικά τα φοιτητικά πακέτα προσφορών
CU Φοιτητικές Προσφορές

Φοιτητικές Λέσχες

eating
Σε όλες τις φοιτητικές λέσχες των σχολών, παρέχεται η δυνατότητα της δωρεάν σίτισης.
Αναλόγως της σχολής, σε κάποιες αφορά τους φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ο κάθε φοιτητής μπορεί να ενημερωθεί σχετικά στο site της σχολή του, στην κατηγορία που αφορά το θέμα της φοιτητικής μέριμνας) και σε άλλες, όλους τους φοιτητές που μπορούν υποβάλλοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά να αποκτήσουν κάρτα σίτισης η οποία θα τους εξασφαλίζει τη δωρεάν σίτισή τους στην αντίστοιχη λέσχη.
Με απλή ερώτηση στη λέσχη θα πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου!

Φοιτητικό Ίντερνετ

program
Μη την ψάχνεις! Το σερφάρισμα με το DOUBLE PLAY CU XCLUSIVE είναι γρήγορο και φθηνό αρκεί να δείξεις το φοιτητικό σου πάσο!!
Συγκεκριμένα:
15€ / μήνα για 24 μήνες +  ΔΩΡΕΑΝ το τέλος ενεργοποίησης
* Η τιμή των 15€ ισχύει για συνδρομητές με ενεργοποιημένο e-bill. Για τους συνδρομητές  που θα επιλέξουν έντυπο λογαριασμό η τιμή διαμορφώνεται στα 16€. Μετά τους 24 μήνες η χρέωση είναι 21€ / μήνα.

Κομμωτήρια – Κέντρα περιποίησης και ομορφιάς

care
Σε διάφορες περιοχές, πολλά κομμωτήρια και κέντρα ομορφιάς και περιποίησης παρέχουν είτε εκπτώσεις σε επιλεγμένες υπηρεσίες τους, είτε προσφορές σε πακέτα ομορφιάς με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου.
Βρες το κοντινότερο, μπες και κάνε μια γρήγορη ερώτηση!
Extra tip: Αν έχεις CU, το CU Around σου δίνει 1+1 δώρο σε επιλεγμένες υπηρεσίες ομορφιάς στο Νύχι-Νύχι. Μπες εδώ για λεπτομέρειες.

Fast Food

130604103055-pizza-delivery-story-top
Πολλά καταστήματα πώλησης fast food, παντός είδους, παρέχουν ειδικές προσφορές κι εκπτώσεις καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε φοιτητές, με την επίδειξη και μόνο του φοιτητικού τους πάσο κατά την παραλαβή της παραγγελίας τους μέσω delivery.
Συμβουλή: Πριν κάνεις την παραγγελία σου, ρώτα αν υπάρχει προσφορά για να είσαι καλυμμένος! Κι αν έχεις CU είσαι τυχερός, γιατί το CU Around σου δίνει 1+1 burgerδώρο στα Simply Burgers, αλλά και 1+1 πίτσα δώρο στη Dominos. Μάθε για τις προσφορές εδώ.

Cinema & Θέατρα

istock_000013022561small_0
Κάθε φοιτητής επιδεικνύοντας απλά και μόνο το φοιτητικό του πάσο στα εκδοτήρια εισιτηρίων των θεάτρων και των κινηματογράφων, δικαιούται αυτομάτως έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου του, η οποία είναι προκαθορισμένη από τον εκάστοτε χώρο ψυχαγωγίας. Και για όσους έχουν CU, το CU Around τους βοηθάει να κουλτουριάσουν δίνοντας 1+1 εισιτήριο δώρο σε Odeon & Ster Cinemas, 1+1 εισιτήριο δώρο στο Εθνικό θέατρο και σε πολλά άλλα θέατρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ.


Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι

pegasus_LARGE_t_209761_105661716
Τώρα που είσαι φοιτητής σου τη βαράει και θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα την ιστορία του τόπου σου; Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα παρέχουν μειωμένο εισιτήριο σε φοιτητές. Για παράδειγμα το Μουσείο της Ακρόπολης έχει μειωμένο εισιτήριο μόλις 3€.
Τον τρόπο τον ξέρεις πλέον…