Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Το βότανο που χτυπάει διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει το στήθος...

Το βότανο που χτυπάει διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει το στήθος...



Φωτογραφία για Το βότανο που χτυπάει διαβήτη, χοληστερόλη και αυξάνει το στήθος...

Είναι το όνειρο κάθε γυναίκας να βρει μια φυσική λύση που θα κάνει το στήθος της να φαίνεται μεγαλύτερο και την μέση της πιο λεπτή  Η τριγωνέλλα είναι ακριβώς αυτό το “μαγικό” για τις γυναίκες: ένα βότανο που βοηθά στη συνολική αναζωογόνηση του σώματος με τρόπο που μόνο... κατά παραγγελία θα ζητούσαν οι γυναίκες.

Η προέλευσή του χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν ήταν ευρέως διαδεδομένο και χρησιμοποιείτο ως φαρμακευτικό φυτό.

Εκτός από τις ιατρικές του ιδιότητες, ένα άλλο πλεονέκτημα των σπόρων της τριγωνέλλας είναι ότι μπορείτε να την προμηθευτείτε εύκολα σε κάθε κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Μεγάλη θρεπτική αξία

Οι σπόροι της τριγωνέλλας είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή χολίνης, διοσγενίνης και τιγογενίνης. Περιέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα μετάλλων όπως, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Αυτός ο πολύτιμος σπόρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η Δυτική βοτανολογία το χρησιμοποιεί ως τσάι για την αποβολή της περίσσειας βλέννας από τα ιγμόρεια, το λαιμό και το στήθος. Αυτό το τσάι είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των αλλεργιών και του πυρετού.

Πλέον, η τριγωνέλλα αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα ευεργετικό συστατικό, όταν χρησιμοποιείται ως εκχύλισμα ή σε σκόνη. Βελτιώνει τον μεταβολισμό του ήπατος και των νεφρών και θερμαίνει το σώμα γενικά.

Η τριγωνέλλα κάνει θαύματα για την εσωτερική επένδυση των σωληνώσεων του αναπνευστικού, του πεπτικού και του ουρογεννητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη του αίματος μετά από 10 ημέρες εφαρμογής.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα στην καθημερινή σας διατροφή, με το να βάλετε δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο γιαούρτι, τον χυμό φρούτων ή το smoothie σας.

Χρήσιμη στη θεραπεία διαβήτη και χοληστερόλης

Η τριγωνέλλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για ορισμένα ζητήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη.

Λόγω του αμινοξέος 4 - υδροξυ - ισολευκίνη που περιέχει, η οποία ελέγχει την απελευθέρωση της ινσουλίνης, η τριγωνέλλα αποκαθιστά την ισορροπία των επιπέδων σακχάρου και στους δύο τύπους διαβήτη (1 και 2). Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζει επίσης την παραδοσιακή χρήση της τριγωνέλλας στη μείωση και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ένας μέσος όρος 50 γρ. πρόσληψης τριγωνέλλας την ημέρα, οδηγεί σε 30% βελτίωση μέσα σε 10 ημέρες.

Επίσης, η τριγωνέλλα είναι πολύτιμη για τις καρδιαγγειακές ασθένειες, επειδή μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βοηθά στην προστασία έναντι της αθηροσκλήρωσης. Για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ζητημάτων, η συνιστώμενη δόση είναι 10-20 γρ. την ημέρα.

Ένα εξαιρετικό τονωτικό για την πέψη

Τα συστατικά της τριγωνέλλας είναι ευεργετικά για τον εντερικό βλεννογόνο, συν ότι μειώνει τους κολικούς, τις κράμπες και ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία του εντέρου, τον μεταβολισμό του ήπατος και της σπλήνας.

Η τριγωνέλλα μπορεί να συμβάλλει στην θεραπεία της δυσπεψία, της ανορεξίας, της γενικευμένης αδυναμίας, των κολικών και της διάρροιας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τριγωνέλλα έχει στυφή και πικρή γεύση.

“Μαγικό” βότανο για την αύξηση του γυναικείου στήθους!

Αν και ακούγεται απίστευτο, η τριγωνέλλα μπορεί να διεγείρει την αύξηση του μαστού στις γυναίκες επειδή περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαστών και την κατακράτηση νερού στους ιστούς. Μπορείτε, είτε να κάνετε μασάζ το στήθος σας, είτε και να την πιείτε ως τσάι.

Για μασάζ του μαστού, αγοράστε σπόρους τριγωνέλλας σε οποιοδήποτε μαγαζί με φυτικά προϊόντα. Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί, κάντε μασάζ το στήθος σας με το νερό αυτό.

Για το τσάι, βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού από σπόρους τριγωνέλλας σε 2 λίτρα νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, σκεπάστε και αφήστε το για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίξτε το. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι και φρέσκο λεμόνι για να κάνετε τη γεύση πιο ευχάριστη. Πιείτε το πολύ δύο φλιτζάνια την ημέρα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΩΣ  ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  ΜΗ  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1478                                  14 Ιουλίου 2015

 
ΑΡΙΘ. Δ 23/28477/1793 

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα»  που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98/Α΄).
15. Τις εισηγήσεις των Περιφερειαρχών: 1125/27−03−2015, 2628/19−03−2015, 1103/21−04−2015, 2488/8−04−2015, 185/3−04−2015, 1794/17−04−2015, 29983/1010/10−06−2015, 4852/ 1442/13−05−2015, 3413/22−05−2015, 2754/29−04−2015, 177/ 6−04−2015, 649/12−03−2015, 1077/16−03−2015, 110861/224/ 27−03−2015, 7844/10−02−2015, 445/12−03−2015.
16. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 4812/19−6−2015 απόφαση γνωμοδότησης του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. με θέμα: «Κοινοποίηση απόφασης σχετικής με την Ειδική πιστοποίηση, 17 Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας», αποφασίζουμε:
Α. Την Πιστοποίηση, των κάτωθι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ως φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:
1. Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης με διακριτικό τίτλο «Η ΣΤΗΡΙΞΗ», με έδρα στην Ξάνθη.
2. Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με διακριτικό τίτλο ΣΑΗΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, με έδρα στον Χολαργό.
3. Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Χανίων με διακριτικό τίτλο Τρίτεκνοι Χανίων, με έδρα στα Χανιά
4. Σύλλογος Τριτέκνων Περιστερίου, με έδρα στο Περιστέρι.
8. Σύλλογος Γονέων Με Τρία Παιδιά Ν. Πρέβεζας με διακριτικό τίτλο Τρίτεκνοι Πρέβεζας, με έδρα στην Πρέβεζα.
.
.
10. Σύλλογος Τριτέκνων Επαρχίας Φαρσάλων, με έδρα στα Φάρσαλα.
Η διάρκεια της ειδικής πιστοποίησης είναι 4 (τέσσερα) έτη από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

                                                                 Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015
                                                      Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                                     ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 6-8-2015


Ενημέρωση για τον αριθμό υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ.
Τρείς εβδομάδες μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους ο αριθμός των αιτήσεων έχει φτάσει τις 130.742, εκ των οποίων οι 50.226 υποβλήθηκαν ιδιωτικά, ενώ οι 80.516 υποβλήθηκαν από τους Εταίρους. Επισημαίνεται ότι οι 130.742 αιτήσεις αντιστοιχούν σε 287.584 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την καταβολή αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η 26η Αυγούστου 2015.
Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν είτε στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eiead.gr/ επιλέγοντας τον σύνδεσμο ΤΕΒΑ , είτε ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία διαμένουν, από τον Επικεφαλής Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, από τους Εταίρους αυτής και από τις άτυπες Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ είτε ιδιωτικά από τον προσωπικό τους υπολογιστή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/, είτε στα σημεία που έχει ορίσει ο Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, είτε στις άτυπες Δομές.


ΣΧΟΛΙΟ: Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΥΠΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΈΛΗ ΤΟΥΣ.

Έκπτωση 25% στα εισιτήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Έκπτωση 25% στα εισιτήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τους τρίτεκνους
triteknoi 


Έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας πέτυχε ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας « Η ΑΡΓΩ» μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ  Ν. Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος Δημ. Κολυνδρίνης ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο των τριτέκνων ότι γίνεται αποδεκτό το πάγιο αίτημα του συλλόγου και ότι θα ισχύει έκπτωση 25% σε όλα τα μέλη του με κοινωνικά κριτήρια.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βακουφτσή και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προς τον κ. Κολυνδρίνη και τα μέλη του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις καταδεικνύουν τις ευαισθησίες της εταιρείας προκειμένου να ανακουφιστούν οι τρίτεκνες οικογένειες της περιοχής.
Το Δ.Σ των τριτέκνων αναμένεται το επόμενο διάστημα να επιδιώξει συναντήσεις και με άλλους φορείς και οργανισμούς , από τους οποίους θα ζητήσουν ελαφρύνσεις και μειώσεις τιμολογίων ώστε οι τρίτεκνοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Στο πλαίσιο των επαφών εξάλλου το προεδρείο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας Η «ΑΡΓΩ» μετέβη στη Ζαγορά όπου ο σύλλογος έχει περισσότερα από 150 μέλη, και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ.Παν. Κουτσάφτη στο Δημαρχείο Ζαγοράς.
Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων έθεσαν μετ’ επιτάσεως τα αιτήματα του Συλλόγου ζητώντας μείωση Δημοτικών Τελών, Ύδρευσης , μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Παράλληλα συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Συλλόγου με το Δήμο για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων καθώς και παραχώρηση χώρου για το σκοπό αυτό με τον κ. Πατή Κουτσάφτη να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει θετικά το θέμα.
Ο Σύλλογος τριτέκνων «Η ΑΡΓΩ» στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου αναμένεται εξάλλου σε συνεργασία με το Δήμο να συστήσει Ένωση Γονέων.