Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Νέοι δικαιούχοι για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου πριν τα Χριστούγεννα η νέα πληρωμή

Νέοι δικαιούχοι για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου πριν τα Χριστούγεννα η νέα πληρωμή

Νέοι δικαιούχοι για κάρτα σίτισης και επίδομα ενοικίου νωρίτερα η νέα πληρωμή
Στο 75% έφτασε η έγκριση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, πέραν όσων λάμβαναν έως τώρα τις συγκεκριμένες παροχές, εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, 2.400 ενστάσεις που αφορούσαν την κάρτα σίτισης, άλλες 705 περιπτώσεις που αφορούσαν την παροχή δωρεάν ρεύματος και 2.300 ενστάσεις που σχετίζονταν με την επιδότηση ενοικίου. Οι παραπάνω ωφελούμενοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες για να γίνει η χορήγηση των επιδομάτων που δικαιούνται. Όπως έγινε γνωστό από την Αναπληρώτρια  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, τα αποτελέσματα έχουν εισαχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του προγράμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται
 •    είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anthropocrisis.gr ή μέσα από την  ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ypakp.gr, σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση»), με τους προσωπικούς κωδικούς που εισέρχονται στο taxis,
 •    είτε απευθυνόμενοι στα ΚΕΠ,  όπως είχε συμβεί και με τα αποτελέσματα των αρχικών αιτήσεων. Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις  παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης) με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες. Συγκεκριμένα, θα λάβουν:
 •    δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνίες, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς,
 •    επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες
•    επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης για εννέα μήνες. Άμεσα θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αλληλεγγύης και την ενημέρωση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δικαιούνται αυτές τις παροχές. Όσοι έχουν λάβει έγκριση για επίδομα ενοικίου, μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώσουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιδότηση.   Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να δοθεί η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να στηριχθούν οι δικαιούχοι, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Υπενθυμίζεται ότι οι μηνιαίες δόσεις της επιδότησης σίτισης ολοκληρώνονται τον Μάρτιο, ενώ εκείνες του ενοικίου τον Ιούνιο του 2016.

ΟΑΕΔ Πως ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας ηλεκτρονικά - Τα βήματα αναλυτικά

ΟΑΕΔ Πως ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας ηλεκτρονικά - Τα βήματα αναλυτικά
ΟΑΕΔ Πως ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας ηλεκτρονικά
Δικαίωμα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας τους και υποβολής των αιτήσεών τους για τυχόν άλλες παροχές, με ηλεκτρονικό τρόπο έχουν οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ. Η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνετε με δυο τρόπους , είτε με χρήση κλειδαρίθμου είτε με πιστοποίηση του χρήστη από το taxisnet. Οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:
 1)    Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,
2)    Επιλέγουν το πεδίο «e- Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους. Στην περίπτωση που υπάρχουν εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, να μην έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης. Με τον τρόπο αυτό οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, μπορούν να ανανεώνουν με ευκολία τα δελτία ανεργίας, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία της υποχρεωτικής ανανέωσής τους. Επίσης, όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας. Η εγγραφή γίνετε επίσης και με πιστοποίηση του χρήστη από την ΓΓΠΣ μέσω των κωδικών του taxisnet κατεβάστε εδώ τον αναλυτικό οδηγό του ΟΑΕΔ για την ηλεκτρονική ανανέωση

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ Ποιοι θα πάρουν και πότε

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ Ποιοι θα πάρουν και πότε
Ποιοι θα πάρουν το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ
 Έως τις 21 Δεκεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα χορηγήσει και φέτος το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους που αριθμούν τους 115.000 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον Οργανισμό Απασχόλησης.
Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Το δώρο θα δοθεί από τον Οργανισμό στους δικαιούχους έως την 21η Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.