Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Ποιός χαρακτηρίζεται πολύτεκνος;
13.01.08
Σύμφωνα με το εδάφιο 1 του άρθρου 6 του νόμου 3454 (ΦΕΚ 75Α΄/ 7.4.2006), οι περιλαμβανόμενοι στις κατηγορίες του άρθρου 5 του ίδιου νόμου χαρακτηρίζονται πολύτεκνοι στις ακόλουθες περιπτώσεις :

«1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

2. Ο γονέας χωρίς σύζυγο, ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος σε διατροφή αυτών, θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα ή εκτός γάμου γεννηθέντα, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας.

3. Αν ο ένας από τους γονείς κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, αυτός θεωρείται πολύτεκνος, εφόσον έχει τρία τέκνα εκ των υπαγομένων σε μία από τις περιπτώσεις της πρώτης παραγράφου.

4. Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων, τα απορφανισθέντα τέκνα αποτελούν ιδίαν οικογένεια και, αν είναι τουλάχιστον δύο, απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου.»

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως Πολύτεκνος.

  Από την ώρα που θα χαρακτηρισθούν οι γονείς ή ο γονέας ως Πολύτεκνοι(ος) διατηρούν ισοβίως την πολυτεκνική ιδιότητα, όπως τη διατηρούν και όσοι την είχαν αποκτήσει βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979 και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα, που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα, κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006, που ορίζει επί λέξει:
  «3. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του Ν. 860/1979, όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων Πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα».

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου
 Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

Αν και οι πληρωμές πλέον επιδομάτων και λοιπών παροχών μόνο στην ώρα τους δεν γίνονται οι συντάξεις αναμένεται να πληρωθούν στην ώρα τους. Συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη θα πληρωθούν τις συντάξεις Δημοσίου και ΙΚΑ οι δικαιούχοι συνταξιούχοι για τον μήνα Νοέμβριο 2015 ενώ ο ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 2 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα . Παράλληλα το ΝΑΤ θα πληρώσει τις συντάξεις στις 30 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις συντάξεις μηνός Νοεμβρίου 2015 (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Οκτωβρίου 2015 29/10) θα πληρωθούν για πρώτη φορά:

Πολιτικοί συνταξιούχοι:

1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/03/2015

 2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 11/09/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 02/04/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

 4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/05/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

(*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του άρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.

5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 31/12/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών

1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 11/02/2015  (ΟΧΙ ΟΛΑ)

 2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 20/03/2015  (ΟΧΙ ΟΛΑ)

 3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών,  πρωτόκολλα μέχρι 28/02/2015                                              Ιερείς,  πρωτόκολλα μέχρι 28/02/2015
 *** Σημείωση Επισημαίνεται ότι ορισμένες υποθέσεις που φέρουν πρωτόκολλα των παραπάνω ημερομηνιών και “χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης” είναι προς επεξεργασία και οι συντάξεις που σχετίζονται με αυτές δεν θα πληρωθούν με τη σύνταξη του μηνός Νοεμβρίου 2015.

Πηγή:dikaiologitika.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ  ΠΡΟΣ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ  ''ΙΡΙΣ''


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΙΡΙΣ¨ ( ΚΑΡΑΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)
ΟΔΟΣ: ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ  ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΚΟΥ 52 , ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ  

ΤΗΛ. 2105712996  ΚΙΝ. 6978438150 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: 
ΔΩΡΕΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων

Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων καλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στις 9.30 το πρωί στο Σύνταγμα.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.... Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, γονείς ή όχι... μας αφορά όλους... Για τα επιδόματα τέκνων και τις κάρτες σίτισης που μας καθυστερούν και αφήνουν παιδιά πεινασμένα... Για τον ΕΝΦΙΑ που δεν καθυστέρησαν αλλά τον ζήτησαν στην ώρα του... Για την παράλογη και παράνομη φορολογία... Για την ψυχολογική βία που μας ασκούν...
Τέρμα τα ψέματα.... Τέλος η υπομονή.... ΠΡΕΠΕΙ να δράσουμε.... Να αντιδράσουμε... Χωρίς κομματικές και άλλες ταμπέλες... Χωρίς αρχηγούς... Χωρίς δόλο και συμφέροντα... Απλοί άνθρωποι, βιοπαλαιστές... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!
Καλούμε όλα τα ΜΜΕ να βρίσκονται εκεί και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή !!! Δώστε μας βήμα να ακουστούμε !!!


Όλοι την Δευτέρα 26/10 στο Σύνταγμα !!!

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΩΤΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΗΣ  ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

 

 Τον  Σεβασμιότατο   Μητροπολίτη  Νικοπόλεως   Πρεβέζης κ.κ.  Χρυσόστομο επισκέφθηκε  αντιπροσωπεία του   νέου  Δ.Σ.  Τριτέκνων  Ν. Πρέβεζας ,αποτελούμενη από τον πρόεδρο  Δήμο  Βασίλειο και τον Γραμματέα Κατωγιάννη  Ηλία .

 Η επίσκεψη οφείλεται στην ανάγκη μας  σαν Διοικητικό συμβούλιο να επικοινωνήσουμε με τον σεβασμιότατο ώστε να μας δώσει την ευχή του να συνεχίσουμε το δύσκολο  δρόμο μας.

Η συζήτηση μας εστιάστηκε στην υπογεννητικότητα που είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας και τα προβλήματα που έχουμε σαν σύλλογος.

 Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο σεβασμιότατος  τίμησε επανειλημμένα με τη παρουσία του το σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις και άφησε  το στίγμα του με τις παραινέσεις και τη συμπαράστασή του προς τα μέλη και το σύλλογό μας.
Έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τις προσπάθειές του, έκανε αναφορά στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το οποίο εντείνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης  και προτρέπει  τις οικογένειες να κάνουν    παιδιά.


ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


1.       ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ρυθμίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 (Α΄ 118) και του άρθρου 47 του ν. 4274/2014 (Α΄ 147).
Η μεταφορά θέσης αφορά τους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013− 2014 .
Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια θα καθοριστούν με την έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές οφείλουν να εγγραφούν στο Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους και να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr) όπου θα αναρτηθεί Δελτίο Τύπου, με το οποίο θα καθορίζονται οι ημερομηνίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μεταφοράς θέσης εισαγωγής. Τονίζεται ότι τα Δελτία Τύπου αναρτώνται στην αρχική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια μπορούν να αναζητηθούν μέσω του συνδέσμου:  Γραφείο Τύπου-Δελτία Τύπου.

2.       ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η διάρκεια φοίτησης ορίζεται στον ν. 4009/2011 (Α΄ 195) και ειδικότερα στην παρ. 11 του άρθρου 33 και στις παρ. 9α, β και γ του άρθρου 80, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του ν.4283/2014 (Α΄ 189).
Οι προαναφερθείσες διατάξεις εφαρμόζονται από τα Πανεπιστήμια και οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

3.       ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ

Α.ΣΙΤΙΣΗ: 
    Με την υπ’ αρ. Φ5/68535/Β3 (Β’ 1965/2012) Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ.
Για λοιπές πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας των Πανεπιστημίων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Β. ΣΤΕΓΑΣΗ:
(1) Για τη διαμονή των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες αρμόδια είναι τα Πανεπιστήμια και για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας των Πανεπιστημίων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι.
(2) ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝΜε τις υπ’ αρ. 1104059/7953 (Β΄1962/2004) και 2/19525/0026 (Β΄393/2013) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, καθορίζονται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών.
   Για την κατάθεση των δικαιολογητικών και για λοιπές πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων στα οποία είναι εγγεγραμμένοι.
Επισημαίνεται ότι την αρμοδιότητα για τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την έκδοση των χρηματικών ενταλμάτων έχουν οι οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών.

 4. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 Με την υπ’ αρ. Φ5/114196/Β3 (Β’ 2234/2011) Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. Φ.593259/Β3 (Β’ 2377/2012) Κοινή Υπουργική Απόφαση, ρυθμίζονται τα θέματα χορήγησης στους φοιτητές της ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Η αίτηση για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας υποβάλλεται μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας στην ιστοσελίδα http://academicid.minedu.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στον ιστότοπο http://academicid.minedu.gov.gr/contact.aspx.

ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2015-16

ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2015-16
  

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών  2015-2016:

Η Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών εξετάζει αιτήσεις φοιτητών Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της ημεδαπής για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα ή Πρόγραμμα Σπουδών αντίστοιχο των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο από ΤΕΙ σε ΤΕΙ και από ΑΕΑ σε ΑΕΑ, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις.
Η Επιτροπή αποφασίζει εάν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά προκύπτει ότι οι λόγοι που επικαλείται ο αιτών συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και εάν τεκμηριώνεται ο εξαιρετικός χαρακτήρας του αιτήματος ως ορίζει η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015.

Ειδική επιτροπή θα αποφασίζει για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

Υποβολή και εξέταση αιτημάτων για χορήγηση Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφής
1)  Οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής υποβάλλονται στην αρμόδια σύμφωνα με τα ανωτέρω Επιτροπή από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους. Ειδικά για φέτος η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από σήμερα 21 Οκτβρίου και διαρκεί τριάντα (30) ημέρες. Δεν έχουν δικαίωμα κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
Αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβληθεί και μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, εφόσον ο λόγος που επικαλείται ο αιτών προέκυψε μετεγενέστερα. Η απόρριψη αιτήσεως μετεγγραφής, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015, δεν συνιστά λόγο που προέκυψε μεταγενέστερα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στην Επιτροπή των Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών.
2)  Στην αίτηση που υποβάλλεται σύμφωνα με τα ανωτέρω, επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες ο φοιτητής αιτείται μετεγγραφή κατ’ εξαίρεση.
Η Επιτροπή αποφασίζει εάν τεκμηριώνεται από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά η συνδρομή ιδιαίτερα σοβαρής και εξαιρετικής περίπτωσης για τη χορήγηση της κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.
Ο πλήρης φάκελος του αιτούντος και η τεκμηριωμένη απόφαση της Επιτροπής διαβιβάζονται στο Ίδρυμα, στο οποίο ο αιτών έχει αιτηθεί μετεγγραφή κατ’ εξαίρεση.

Η Επιτροπή Κατ’ εξαίρεση Μετεγγραφών αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:
α)  Έναν εκπρόσωπο, που υποδεικνύεται από το Σώμα Επιθεωρητών − Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) , ως Πρόεδρος.
β)  Έναν (1) εκπρόσωπο   από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο  ως μέλος.
γ)  Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Σύνοδο Προέδρων των Τ.Ε.Ι.  ως μέλος.
δ)  Έναν (1) εκπρόσωπο από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανωτάτης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων,
ε)  Έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, ως μέλος.


πηγή: foititikanea.gr