Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Πώς θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών

Πώς θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών
/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Να επιλέξουν μεταξύ δύο συστημάτων θα μπορούν οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών προκειμένου να διεκδικήσουν στις πανελλαδικές του 2016 την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, όσοι από τους υποψήφιους προηγούμενων ετών αποφασίσουν να μετάσχουν εκ νέου στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016 θα έχουν δύο επιλογές στην διακριτική τους ευχέρεια: Είτε να δώσουν εξετάσεις με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και φέτος ώστε να αποκτήσουν το ποσοστό των θέσεων στις σχολές ή να διαγωνιστούν εκ νέου με τους φετινούς υποψήφιους, οπότε θα έχουν και τα ίδια δικαιώματα. Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015-2016.
Το ακριβές ποσοστό των εισακτέων που θα διαγωνιστούν με το παλαιότερο σύστημα θα οριστεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου: 
Από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι για τους αποφοίτους ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών σχετικά με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-16 θα ισχύσουν τα εξής:
A) Απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου Λυκείου, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων, των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (μόνο προσωπικό Πυροσβεστικού Σώματος), καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015, μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνισθούν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και κατά το σχολικό έτος 2015-2016, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων των παραπάνω σχολών, τμημάτων και ακαδημιών.
Το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνισθούν με το σύστημα που ίσχυσε το σχ. έτος 2014-2015, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το ποσοστό τους σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων του σχ. έτους 2015-2016.
Εναλλακτικά, οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετάσχουν με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές, τμήματα και ακαδημίες σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής που θεσπίσθηκε με τον ν.4327/2015 (Α' 50).
Το δικαίωμα συμμετοχής με το νέο σύστημα το διατηρούν και για τα σχολικά έτη που έπονται του σχολικού έτους 2015-2016. Στην περίπτωση αυτή οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που ανακοινώνεται για τους μαθητές που φοιτούν στη Γ΄ Λυκείου το συγκεκριμένο σχολικό έτος ενυπόγραφη αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν ή στην κοντινότερη στην κατοικία τους σχολική μονάδα, με την οποία δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνισθούν πανελλαδικά.
Επίσης οι απόφοιτοι εσπερινού ΕΠΑ.Λ. του τρέχοντος σχολικού έτους 2015-2016 θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με βάση το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015.

B) Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δίνεται κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Λυκείων το έτος 2014. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του έτους 2014 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του έτους 2015 σε ποσοστό 60%.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ  Ν.  ΧΑΝΙΩΝ

Μετά τις αρχαιρεσίες των  εκλογών του συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν στις 01/11/2015 η σύσταση του νέου Διοικητικού συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής ταμείου έχει ως εξής:


ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:              ΤΕΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                               
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:     ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΙΡΗ                    
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:       ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ            
ΤΑΜΕΙΑΣ:                 ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                       

ΜΕΛΗ:                       ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                        
                                    ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑΚΗ ΕΛΕΝΗ                             
                                    ΣΤΑΦΥΛΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ                               

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΜΕΙΟΥ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:             ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                         

ΜΕΛΗ:                     ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ                              

                                  ΜΑΥΡΕΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΓΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΓΑΣ



Το     Δήμαρχο   Πάργας  κ.   Αντώνη   Νάστα  επισκέφθηκε  αντιπροσωπεία     του   συλλόγου Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας.
Η επίσκεψη  μας  ήταν σε  φιλικό περιβάλλον , καθ ότι  ο  κ. Δήμαρχος  μας  είχε βοηθήσει  παλιότερα στη διανομή  φρούτων   συμβάλλοντας  στην   προσπάθεια  μας  να βοηθήσουμε  τις  τρίτεκνες οικογένειες  Φαναρίου και  Πάργας.
 Η Δ/κση  Τριτέκνων   παρέδωσε    επιστολή  με  θέματα   που αφορούν τις   Τρίτεκνες  οικογένειες  αλλά  και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο  σύλλογος  μας .
 Ο Δήμαρχος κ. Νάστας  γνώστης  των προβλημάτων  μας  , αλληλέγγυος  στην αντιμετώπιση της φτώχειας  των πολυμελών  τριτέκνων οικογενειών με άμεση παρέμβαση του έδωσε λύση  σε ορισμένα εξ  αυτών .
 Η  Δ/κση του  Συλλόγου   Τριτέκνων  έμεινε  ικανοποιημένη  από τον Δήμαρχο  κ. Νάστα   και   πιστεύουμε   ότι   με  την ευαισθησία  που  τον διακρίνει  θα έχουμε   τη δυνατότητα να βοηθήσουμε  τις τρίτεκνες  οικογένειες.
 Τέλος  Προτείναμε :
 .- Εφαρμογή του  Ν.  3463/2006  αρθρ. 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων :« Παραγρ 1. Με  απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε  νομικά πρόσωπα …….  Που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα.».
.-  Εφαρμογή του   Ν.  4320/  αρθρ. 46/19-3-2015 -  ΦΕΚ   29 προσθήκη  του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων    ήτοι :
     Μείωση κατά  50% των Δημοτικών τελών καθαριότητας , φωτισμού, δημοτικού φόρου και υδρεύσεως για τις οικογένειες  με τρία τέκνα. Η εν λόγω μείωση να ισχύει για μία κατοικία ( ιδιόκτητη ή μισθωμένη) εντός των ορίων του   Δήμου .

         .-  Εγγραφή  στους παιδικούς σταθμούς  των τέκνων  γονέων με  τρία παιδιά με τις  ίδιες προϋποθέσεις  ( προτεραιότητα  και δίδακτρα )    που  ισχύουν και για τους πολύτεκνους.

Το ποτήρι «ξεχείλισε» για τους τρίτεκνους της Μαγνησίας

Το ποτήρι «ξεχείλισε» για τους τρίτεκνους της Μαγνησίας

 ΓΕΝΙΚΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-020
Στους δρόμους βγαίνουν οι τρίτεκνοι στο Βόλο για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί.
Για τους τρίτεκνους όπως δηλώνουν οι κ.κ. Σ. Βακουφτσή και Π. Αλπάκη, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα, το «ποτήρι  ξεχείλισε» καθώς μία σειρά από δεσμεύσεις που υπήρχαν για την εξομοίωση με τους πολύτεκνους  έχουν ξεχαστεί ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα που θίγουν άμεσα τις τρίτεκνες οικογένειες.
Το σχέδιο νόμου για την εξομοίωση ήταν έτοιμο αλλά μέχρι σήμερα παραμένει στα υπουργικά συρτάρια και δεν έχει κατατεθεί, το τριτεκνικό επίδομα κόπηκε με τους τρίτεκνους να δηλώνουν με απόγνωση ότι «είναι απαράδεκτο να σταματάει το επίδομα στην τρίτεκνη μάνα μόλις το παιδί ενηλικιωθεί λες και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν».
Επίσης οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το επισιτιστικό πρόγραμμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί  ενώ το επίδομα που λαμβάνουν αποτελεί ουσιαστικά «αντίδοτο» ως αντικατάσταση στις φοροαπαλλαγές που είχαν οι τρίτεκνες οικογένειες και που καταργήθηκαν ελέω των μνημονίων.
«Εμείς αγωνιζόμαστε και θα βγούμε στους δρόμους διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν επιλυθεί. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση και είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να ακουστούμε» λέμε με μία φωνή οι κ.κ. Βακουτφσή και Αλπάκη.
Ο σύλλογος «ΑΡΓΩ» αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη σε ολόκληρη τη Μαγνησία εάν και εκτιμάται ότι σε όλο το Νομό διαμένουν περίπου 1500 τρίτεκνες οικογένειες τις οποίες η Διοίκηση προσπαθεί να φέρει κοντά στο σύλλογο για να μπορούν μέσα από το συλλογικό όργανο να βοηθηθούν κυρίως με τις πρωτοβουλίες της διοίκησης διότι ακόμη και τα τρόφιμα που λαμβάνονταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε χρόνο και γίνονταν διανομή στους δικαιούχους , φέτος  θα διανεμηθούν από τους Δήμους.
Οι διαμαρτυρίες των τριτέκνων όμως αγγίζουν και το Δήμο Βόλου με το σύλλογο να εκφράζει το παράπονο ότι δεν έχει καταστεί- παρότι έχει ζητηθεί- συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου ενώ σε καμία από τις δομές οι τρίτεκνοι δεν τυγχάνουν μειώσεων σε τέλη  και τροφεία ενώ ακόμη και για τη φοίτηση των προνήπιων οι τρίτεκνες οικογένειες δεν έτυχαν όπως τονίζεται από το σύλλογο καμίας συνδρομής καθώς μπήκαν στην κλήρωση που έγινε.
Αντίθετα ο σύλλογος φρόντισε και πέτυχε μειώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με την ΑΝΕΣ κατά 30%, επίσης μείωση στο εισιτήριο με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας ενώ επίσης μειώσεις κατά 50% συμφωνήθηκαν με το Λύκειο Ελληνίδων.
Τα αιτήματα των τριτέκνων έχουν τεθεί επανειλημμένως υπόψη βουλευτών, κυβέρνησης και κομμάτων αλλά και των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας όμως όπως κατήγγειλε η κ. Βακουφτσή δυστυχώς η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη με το μέγεθος των προβλημάτων.
Στις 28 Νοεμβρίου ο σύλλογος θα συμμετέχει στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας πανελλαδικά όπου θα γίνει διοικητικός απολογισμός ενώ παράλληλα θα συζητηθεί και το πρόγραμμα μελλοντικών κινητοποιήσεων.

Τέλος ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ»  προγραμματίζει όπως και πέρυσι τη βράβευση παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ επίσης συνεχίζει να συγκεντρώνει ρούχα που διανέμονται  σε τρίτεκνες οικογένειες.

e-thessalia

Triteknoi Ioanninon

Triteknoi Ioanninon

 Αποτέλεσμα εικόνας για μηλα
Από 6 - 11 - 2015 του μηνός θα διατεθούν μήλα στα γραφεία του συλλόγου Κονίτσης 5 , 10 το πρωί  περιορισμένη ποσότητα κριτήρια οικονομικά 12000 ευρώ φωτοτυπία εκκαθαριστικού.

Από Δευτέρα 9 - 11 του μήνα μέχρι και Παρασκευή 13 - 11 - 2015 συνεχίζουμε τη διάθεση μήλων στα γραφεία του συλλόγου.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2013

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2013


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 4973/118692
Κατανομή τροφίμων "Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας",2015.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Άρθρο 1
Κατανομή ρυζιού
Στα πλαίσια του "Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας", το οποίο υλοποιείται σε εφαρμογή της αριθ. 33/1752/ 07−01−2014 (Β΄ 29) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι ποσότητες ρυζιού parboiled που διανέμονται στους δικαιούχους απόρους της Χώρας και συγκεκριμένα:
α)  στα άπορα άτομα και στις άπορες οικογένειες της περίπτωσης Α΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 της αριθ. 279/23460/22−02−2013 (Β΄ 414) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και
β)  στα σιτιζόμενα άτομα της περίπτωσης Β΄ της παρ.2 του άρθρου 3 της ίδιας κοινής Υπουργικής απόφασης, δηλαδή σε παιδιά και ενήλικες που διαμένουν σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και λοιπά ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (φιλοξενία ή κλειστή φροντίδα) για τους οποίους θεωρείται κατά τεκμήριο ότι πληρούν το κριτήριο επιλεξιμότητας (κατηγορία: σιτιζόμενα άτομα)
γ)  και σε σιτιζόμενους της περίπτωσης Γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 της ίδιας κοινής Υπουργικής απόφασης, δηλαδή σε σιτιζόμενους σε οργανωμένα συσσίτια απόρων (συσσίτια δήμων, ενοριών,κ.α), που πληρούν το κριτήριο επιλεξιμότητας, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 4, παρ.Α της προαναφερόμενης κοινής Υπουργικής απόφασης (κατηγορία: σιτιζόμενα άτομα) κατανέμονται ως εξής:
1.  Στη Ζώνη Α, η οποία περιλαμβάνει τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας, κατανέμονται, κατ’ ελάχιστον, συνολικά ένα εκατομμύριο τετρακόσιες πενήντα μία χιλιάδες εξακόσια εξήντα επτά κιλά (1.451.667) ρυζιού parboiled ως εξής:
α)  Στις Μονάδες Φιλοξενίας/Κλειστής Φροντίδας διανέμονται έξι (6) κιλά ανά άτομο
β)  Στα οργανωμένα συσσίτια σε απόρους διανέμονται επτά (7) κιλά ανά άτομο
γ)  Στα άπορα άτομα διανέμονται έξι (6) κιλά ανά άτομο
δ)  Στις άπορες οικογένειες διανέμονται, ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών,
αα)  έντεκα (11) κιλά ανά οικογένεια με 2 μέλη
ββ)  δεκαέξι (16) κιλά ανά οικογένεια με 3 μέλη
γγ)  είκοσι τρία (23) κιλά ανά οικογένεια με 4 μέλη
δδ)  είκοσι οκτώ (28) κιλά ανά οικογένεια με 5 μέλη
εε)  τριάντα τρία (33) κιλά ανά οικογένεια με 6 μέλη
στστ) σαράντα ένα (41) κιλά ανά οικογένεια με 7 μέλη
ζζ)  πενήντα ένα (51) κιλά ανά οικογένεια με 8 μέλη
ηη)  πενήντα έξι (56) κιλά ανά οικογένεια με 9 μέλη
θθ)  εξήντα ένα (61) κιλά ανά οικογένεια με 10 μέλη
ιι)   εξήντα έξι (66) κιλά ανά οικογένεια με 11 μέλη
ιαια) εβδομήντα έξι (76) κιλά ανά οικογένεια με 13 μέλη

ιβιβ)  ογδόντα έξι (86) κιλά ανά οικογένεια με 15 μέλη