Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΜΕ  ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αξιότιμη κύρια Βουλευτή,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν, Τρικάλων σας εύχεται Καλό Αγώνα και επιτυχία των στόχων σας για το καλό του Ελληνικού Λαού.
Αγωνιζόμαστε για να ληφθούν από την Πολιτεία και την κοινωνία πολιτικές και μέτρα σωστά, αποτελεσματικά και με προοπτική για την ΄΄ από χθές ΄΄ αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Οι προτάσεις μας εμπεριέχονται στο ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993) που ακόμη και σήμερα στο σύνολό τους, είναι επίκαιρες και θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δύο φορές(2007 & 2012) κατέθεσε πρόταση νόμου, με προτείνοντες το σύνολο των τότε βουλευτών του, για την υλοποίησή της 1ης εισήγησης αυτού του πορίσματος που είναι ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους. Δυστυχώς, το διαρρεύσαν εξάμηνο της διακυβέρνησης δεν προωθήθηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση για λόγους που δεν γνωρίζουμε παρά του ότι η υλοποίησή της δεν θα είχε ουσιαστικό οικονομικό κόστος (Γνωμοδότηση Γ.Λ.Κ).
Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας (που είναι και Συνταγματική επιταγή) και την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τον χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολύτεκνους(ως πρόταση νόμου 2012).

Τα πολλά παιδιά, το μέλλον της Ελλάδος.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα
ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΧΙΛ.ΛΙΟΥΛΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π. Ε. Σερρών

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π. Ε. Σερρών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Σερρών ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄ διοργανώνει διήμερη εκδρομή στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015 με προορισμό την Καστοριά και τις Πρέσπες.

Κατά την εκδρομή θα επισκεφτούμε:
1) Στην Καστοριά:
α) Τον Λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό Καστοριάς,
β) το σπήλαιο του Δράκου,
γ) την Μονή Παναγίας της Μαυριώτισσας 
δ) το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας στο Μαυροχώρι Καστοριάς
ε) το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

2) Στις Πρέσπες:
α) τον Άγιο Αχίλλειο που βρίσκεται στη λίμνη της μικρής Πρέσπας και 
β) το χωριό Ψαράδες που βρίσκεται στην Μεγάλη Πρέσπα.


Αναχώρηση το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 07:00 το πρωί με επιστροφή το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου.

Η διαμονή μας θα είναι στο ξενοδοχείο ‘’EUROPA’’ (4*) στο κέντρο της Καστοριάς.
Τιμή κατ’ άτομο: 65 ευρώ (ενήλικας)
50 ευρώ(παιδί έως 12 ετών) 


Περιλαμβάνει: 
- Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο
-Διανυκτέρευση με πρωινό


Δηλώσεις συμμετοχής από 15 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού ΘΩΜΟΓΛΟΥ Ευαγγελία που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Βασιλείου και Γρ. Λαμπράκη 1 (πλησίον Εθνικής Τράπεζας). Τηλ:2321025397.

Με την δήλωση συμμετοχής- εγγραφή στην εκδρομή προκαταβάλλεται το ποσό των 20 ευρώ για κάθε ενήλικα και 10 ευρώ για κάθε παιδί.
Για την συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6944673302 (ΤΑΤΣΙΟΥ Ελένη)
6945702592 (ΚΑΠΗΣ Θεοφάνης)

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π. Ε. Σερρών Συναντήσεις με πολιτικούς φορείς

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Π. Ε. Σερρών Συναντήσεις με πολιτικούς φορείς

Ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο σύλλογός μας κοινοποίησε χθες σε όλους τους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, πρόσκληση προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες.

Ήδη σήμερα, ανταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμά μας, η πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργός Μακεδονίας Θράκης) και υποψήφια βουλευτής κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έκανε δεκτή αντιπροσωπεία μας αποτελούμενη από τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο του συλλόγου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα κατά την οποία αναλύθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες για το περιεχόμενο της οποίας θα επανέλθουμε με νεότερη ανάρτηση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί την κα Υπουργό για την θερμή υποδοχή και την έμπρακτη συμπαράσταση της. 


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ "ΟΥΣΥΡΑ" ...

 Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ "ΟΥΣΥΡΑ" ... 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ  ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΟΤΙ  Η  ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ  ΓΙΟΡΤΗ   
ΤΩΝ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  ΘΑ  ΤΕΛΕΣΘΕΙ  ΦΕΤΟΣ  ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ .

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.  ΣΤΗ ΠΑΝΑΧΡΑ 

ΤΟΣΟ  Η  ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΟΣΟ  ΚΑΙ  Η  ΒΡΑΒΕΥΣΗ 

ΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

    Σας πληροφορούμε ότι ο σύλλογος μας, θα κάνει διανομή δωρεάν πατάτας , στα μέλη του στο Καστέλι  Κισσάμου , στο καφενείο του Χαραλαμπάκη, το Σάββατο 26/09/2015  από της 11:00 – 15:00 .
Παρακαλείσθε να κρατάτε τις νέες  κάρτες  τριτεκνίας .

Εκ του συλλόγου 


Μπράβο στο Σύλλογο Ν. Χανίων και στο Δ.Σ. για όλες του τις εκδηλώσεις . 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ -ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.


Ο εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερσονήσου, Αρχ. κ. Τίτο Ταμπακάκη, ο οποίος μετά την αρτοκλασία μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ. Νεκταρίου σε όλο το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στο σύλλογο τριτέκνων. Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τη θανάτωση των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τις προσπάθειές του, και έκανε αναφορά στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το οποίο «εντείνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης» και προέτρεψε τις οικογένειες να κάνουν παιδιά, αφού είναι «μεγάλη ευλογία» όπως είπε. Τέλος, συνέστησε στους γονείς να μην κάνουν τα παιδιά τους εγωιστές, «να μην τους τα δίνουν όλα» προκειμένου και τα ίδια να νοιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς μέσα στην οικογένεια.


Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Χαβάκη να πει δυο λόγια. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ζήτησε από τον Πρωτοσύγκελο να μεταφέρει «την αγάπη και τον σεβασμό» στο Μητροπολίτη και να τον διαβεβαιώσει πως «όλοι τον σκέφτονται και προσεύχονται μαζί του», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εφημέριο της ενορίας π. Εμμ. Σαρρή για τη ζεστή υποδοχή και τα καλά του λόγια για το σύλλογο
         
  Επίσης, είπε για τη συνεργασία του συλλόγου με το Χαμόγελο του Παιδιού μέσω της συλλογής γραφικής ύλης για τα παιδιά και έκλεισε λέγοντας πως ο σύλλογος όπου κι αν βρεθεί μέσω εκπροσώπων είτε τοπικά είτε σε πανελλήνιο επίπεδο για οποιαδήποτε διεκδίκηση ποτέ δε θέτει θέμα για άλλες κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνους ή οικογένειες με δύο παιδιά κ.ά. τέτοιο που να ζητά να περικοπές ή απαλοιφή παροχών από άλλους για να πάρουν οι τρίτεκνοι. Τελειώνοντας είπε ο σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθειά του που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
Μετά το τέλος του εσπερινού, μοιράστηκαν νερά και γλυκά, και για κάθε παιδί –ανεξάρτητα αν είναι από τρίτεκνη οικογένεια- δόθηκε τσάντα με σχολικά είδη.
Στο διάστημα αυτό ο π. Σαρρής και πολλοί άλλοι συνεχάρησαν τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, όμως υπήρξε και μια πικρή γεύση αφού, κανένας εκπρόσωπος του δήμου ή των οργάνων του δεν ήταν παρών για να δηλώσει τη στήριξή του σε μια ομάδα συνανθρώπων που δρα εθελοντικά για το καλό της οικογένειας, άρα και της κοινωνίας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τον Πρωτοσύγκελο και τους ιερείς που συμμετείχαν, καθώς και τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν.
Επίσης, την κ. Ειρήνη Γ. Στεφανάκη, τρίτεκνη μητέρα, που και τα τρία παιδιά της έχουν τρίτεκνες οικογένειες, για την προσφορά στο σύλλογο, όσους παρευρέθηκαν στον εσπερινό,  τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα όσους δημοσίευσαν την πρόσκληση μας.
Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 

Από το Δ.Σ.