Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ

Το καλαθάκι σου και έφυγες για πικ νικ
picnic-friends_193688762
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι 3ήμερο. Ευκαιρία, λοιπόν, να πάρεις το ταίρι και την παρέα σου και να κάνετε πικ νικ, αφού μαζέψετε φυσικά τα απαραίτητα λουλούδια για το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Συνταγές για νόστιμους μεζέδες και μέρη για να στρώσετε την κουβέρτα σας τα βρήκαμε εμείς.
Περιοχές της Αθήνας
Δεν χρειάζεται να βγεις εκτός Αττικής για να βρεις ωραία μέρη για πικ νικ, έχει και η Αθήνα τις όμορφες πράσινες αλλά και γαλάζιες γωνιές της.
Τατόι. Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης βρίσκεις το πρώην βασιλικό κτήμα, που είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Στην πράσινη, τεράστια έκταση του υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι για να απολαύσεις το πικ νικ σου, ενώ μπορείς επίσης να περπατήσεις στα μονοπάτια του κτήματος ή να κάνεις ποδήλατο.
Λόφος Φιλοπάππου. Μπορεί να έχει συνδεθεί στη συνείδησή μας με την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο ο λόφος Φιλοπάππου προσφέρεται γενικά για βόλτες και πικ νικ. Ανηφορίζεις στα πλακόστρωτα δρομάκια του -όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερη η θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού- και απλώνεις την κουβέρτα σου κάτω από τα φουντωτά πευκάκια.
Άλσος και πάρκο σκοπευτηρίου Καισαριανής. Πλακόστρωτα δρομάκια, πυκνή βλάστηση με πολλά κυπαρίσσια και πεύκα, καθώς και μεγάλα ξύλινα τραπέζια σε διάφορα σημεία συνθέτουν την ιδανική εικόνα για πικ νικ σε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της πόλης. Στο πάρκο υπάρχει και παιδική χαρά για να ευχαριστηθούν διπλά αυτή την έξοδο οι μικροί της παρέας.
picnic-basket_144761302


Στην υπόλοιπη χώρα σε διαμορφωμένα πάρκα και δασύλλια Με πλούσια χλωρίδα, τεχνητές λίμνες και κανάλια, αποτελεί ιδανικό προορισμό για πικ νικ αλλά και περπάτημα, τρέξιμο και ποδηλασία. Στα συν οι πολλοί χώροι με πάγκους για πικ νικ , μπορείς να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας μεζεδάκια και ησυχία κάτω από τα δέντρα.

Κοντά στην παραλία
Θα εκτιμήσουν πολύ όσοι αγαπούν τη θάλασσα. Ειδικά πριν καλοκαιριάσει και γεμίσουν οι παραλίες με χιλιάδες λουόμενους μπορείς να επιλέξεις μια ήσυχη παραλία και να ανοίξεις το καλαθάκι σου πάνω στην άμμο, με θέα τη θάλασσα, που πάντα καταφέρνει να ανοίγει την όρεξη.
picnic-friends_257801716
Τι δεν πρέπει να σου λείψει
Τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει το πικ νικ τόσο, όσο το να ανακαλύψεις ότι έχεις μπουκάλι κρασιού, αλλά δεν έχεις τιρμπουσόν να το ανοίξεις. Το καλό το καλαθάκι, λοιπόν, έχει πάντα όλα εκείνα τα σκεύη που θα χρειαστείς για να απολαύσεις το πικ νικ σου, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλήσεις τη μισή κουζίνα μαζί. Δες τι δεν πρέπει να σου λείψει:
- Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης ή από σκληρό πλαστικό που πλένονται και τα έχεις και για την επόμενη φορά. Αν πάρεις μαζί ψωμί, κέικ, κρέας ή κάτι άλλο που δεν κόβεται εύκολα με πλαστικό μαχαίρι πρέπει ή να κόψεις τις μερίδες πριν τα συσκευάσεις ή να βάλεις στο καλάθι και 1 κανονικό μαχαίρι κουζίνας.
- Τιρμπουσόν. Επέλεξε 1 που να ανοίγει και φιάλες με φελλό και φιάλες με καπάκι.
- Ανοιχτήρι κονσέρβας.
- Χαρτοπετσέτες.
- Ισοθερμικά τσαντάκια για τα τρόφιμα που αλλοιώνονται με τη ζέστη. Σημείωσε ότι υπάρχουν και ισοθερμικά τσαντάκια κατάλληλα για μπουκάλια που έχουν και ψυκτικό gel, για να διατηρήσεις δροσερό το κρασί σου. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις κάποιο φορητό ψυγείο.
- Παγούρι θερμός και πλαστικά φλιτζανάκια για καφέ.
- 1 κουβερτούλα αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείτε να καθίσετε πάνω και να στρώσετε και τα φαγητά.
- Οι πιο οργανωμένοι ή όσοι δεν αγαπούν να κάθονται στο γρασίδι και την άμμο μπορούν να πάρουν και μικρές καρέκλες θαλάσσης μαζί τους.
picnic_224184700
Τροφή για σκέψη
Πικ νικ δεν είναι μόνο το φαγητό, είναι πάνω από όλα ευκαιρία χαλάρωσης. Εκτός από λιχουδιές μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και κάποιο βιβλίο ή περιοδικό και το iPod για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική. Καλή επιλογή είναι και τα επιτραπέζια, από σκάκι και τάβλι για 2 έως Taboo για τις μεγάλες παρέες.
Οι νόστιμοι πρωταγωνιστές
Βρήκες το μέρος, βρήκες τον εξοπλισμό, βρήκες και τι άλλο θα πάρεις μαζί για να περάσεις καλά στο πικ νικ σου. Έφτασε η ώρα να βρεις και τους μεγάλους πρωταγωνιστές που δίνουν νόημα στο πικ νικ: τα φαγητά. Αν τα θέλεις όλα έτοιμα επέλεξε τοστάκια, κρουασάν, κέικ και αλμυρές πίτες από τον φούρνο, ίσως και κάποια κονσέρβα (π.χ. τόνος, ντολμαδάκια, corned beef) και έτοιμες κομμένες σαλάτες από το super market και συνόδευσε τα με αναψυκτικά ή κάποιο κρασί. Μην παραλείψεις χυμούς, φρούτα και καφέ.
picnic_185031503
Επειδή βέβαια, το σπιτικό είναι πάντα πιο νόστιμο δες 10 συνταγές από τους σεφ μας, που θα κάνουν το πικ νικ σου μοναδικά απολαυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου