Για επικοινωνία, στείλτε, τα άρθρα, τις σκέψεις , τα σχόλια και τις απόψεις σας στο e-mail tritеknoiefimerida@gmail.com

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πώς θα γίνει η διαδικασία επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας

Πώς θα γίνει η διαδικασία επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στο δημοτικό


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για σχολια
Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Την εγκύκλιο για την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας για το 2015-16 απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε΄και Στ΄ τάξεις των εξαθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ.
Για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στην Ε’ τάξη των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:
1. Οι Δ/ντές των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ οφείλουν να φροντίσουν ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2015- 2016 στην Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, αλλά και οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών.
2. Η ενημέρωση των μαθητών της Δ΄ τάξης, οι οποίοι θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2015- 2016 στην Ε΄ τάξη, καθώς και των γονέων τους, για την επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της 2ης ξένης γλώσσας πραγματοποιείται με ευθύνη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε.05, Π.Ε.07 και Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και των εκπαιδευτικών κλάδων Π.Ε.05 και Π.Ε.07, που υπηρετούν στην οικεία σχολική μονάδα.
3. Η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων, στις σχολικές μονάδες που διδάσκονται και οι δύο γλώσσες, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.05 και Π.Ε.07, που υπηρετούν στην σχολική μονάδα υπό την εποπτεία και συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.05 και Π.Ε.07.
Προτείνεται να διαβαστούν από τους εκπαιδευτικούς οι γραπτές επιστολές, για τη χρησιμότητα της κάθε γλώσσας, που θα συντάξουν οι αντίστοιχοι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε.05 και Π.Ε.07.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν και άλλο σχετικό υποστηρικτικό υλικό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για σχολια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου